Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (107)

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Je to silně nevyrovnaný seriál.A to jak jednotlivými díly ,tak i v epizodách samotných.Navíc je to až neskutečný myšmaš všeho možného,který spolu dost dobře nespolupracuje.Jediné co se mi tu líbilo byl casting,vyjímečně nemám k němu jedinou výhradu.Ale to kvalitu nezachrání.Celkově je to neuvěřitelně pitmoučké,nelogicky překombinované a ještě navíc děsně předvídatelné.Je smutné jestliže se u 70% obsahu nudíte..A po přečtení některých komentářů mám co dělat,aby jsem se nerozesmál....nazývat tohle "halloweenskou peckou s neskutočnou atmosférou starých hororů" či "super stylovou čarodějnickou záležitostí"...to považuji za hodně odvážné tvrzení.Za mě celkově tak 45%.PS: No ty voe on jim někdo dal prašule na 4 řady?Asi je potřeba něco vyprat,protože když si vezmu,že třeba Carnivale skončilo po dvou řadách a je to tak o 60% ( ze 100%) kvalitnější...Opravdu věřím tomu,že populace na Zemi má většinou v hlavě vymydleno... ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Zatím je to spíše na tři hvězdy. Na jednu stranu hororovější pojetí Sabriny se mi líbí a celková stylizace je prostě perfektní (i když časté papundeklové rekvizity působí docela směšně), na druhou stranu naivní a pohádkově laděné momenty mě v tomto univerzu přišly hned dost podivné. Nevím, je to takový divný mix na pomezí hororu komedie a dramatu. Opravdu temné momenty střídají ty romantické a sem tam komické. Měl jsem celou dobu pocit, že tvůrci hledají tu správnou rovinu kterou se vydat, občas to působí všechno poměrně reálně a pak se jde do lesů za čarodějnicí jako s Disneyho pohádek. Přes opravdu zajímavý vizuál mám ze seriálu taky pocit jakési levnosti, celý great coven a čarodějnickou školu tvoří pouze malá hrstka čarodějnic, stejně tak obyvatel Greendale není kdo ví jak velký počet. Co se herců týče tak je asi pochopitelné, že se jedná spíše o průměrné výkony, ale ani mi to nějak nevadilo. Jednoznačně nejlepší jsou v tomto ohledu tety Zelda a Hilda, který jsem tu pózu tak nějak věřil. Zatím to moji pozornost drží docela slušně, ale asi bych byl radši, kdyby se to zbavilo těch naivních momentů ve prospěch toho reálnějšího pojetí, zatlačil bych na psychiku postav a následky a pocity z jejich činů bych neměnil jak na běžícím páse, ale nechal bych si to ty postavy pěkně vyžrat. Nápad to má dobrý, ale za mě osobně by to chtělo trochu dotáhnout a spíše bych se přikláněl k přiblížení k American Horror Story a ubral vlivu Pushing Daisies. Zatím zhlédnutá pouze první série. ()

Reklama

Mikeel 

všechny recenze uživatele

S devadesátkovým sitcomem má nová Sabrina pramálo společného. Tentokrát se nehraje na humor, ale na temnou, krvavou a dekadentní podívanou, která se ale mnohdy bere příliš vážně, a tak sklouzává spíš k parodii. A to obzvlášť, co se milostné linky hlavní hrdinky, která by v 16 letech pro lásku až na kraj světa šla, týče. Chyběla mi také o něco větší provázanost mezi jednotlivými díly, i když komplexní rámec série měla. Sabrina je skvěle obsazená, vizuálně vymazlená a především napínavá. A i když je hlavní cílovka nějakých 16-20 let, neumenšuje to nic na faktu, že seriál dokáže zaujmout i starší, kteří jen občas musí být shovívavější k tomu přehnanému patosu. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Problém Sabriny spočívá v překombinovanosti žánru - tvůrci se asi nemohli rozhodnout, jestli chtějí napodobit American horror story nebo očarovat uslintané náctileté nanynky. Teen drama, horor, fantasy, co vlastně Sabrina je? Jisté je jen jedno: ne příliš dobrá herečka. Navíc souhlas s komentářem uživatele Honzua: v magickém světě nejsou úplně jasně daná pravidla, tvůrci si je vymýšlí za pochodu jak se jim to zrovna hodí. Ale dobrá, nebuďme na Sabrinu tak přísní: atmosféra je jedinečná, masky a celý vizuál vypiplaný a hlavně... čarodějové jako uctívači Satana? Hell yes! Když si to tedy shrnu, zatím mi seriál učaroval pouze povrchními věcmi. Tak snad půjde do hloubky a získá si mě příběh i postavy. Jinak se obávám, že to bude konečná. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický sitcom prerobený na jeho temnejšiu variantu, a bez toho sitcomu samozrejme. Aj keď občasný humor by sa tu našiel. Škoda, že to nemalo lepšiu herečku v hlavnej úlohe. Kiernan Shipka to proste herecky nezvládla podľa mojich predstáv. Rovnako ako celok mi to prišlo dynamicky nevyrovnané, sú tu síce pekné scény, ktoré dýchajú napätím a hororovým mystériom, no žiaľ tu sú aj dlhé nezáživné pasáže, pri ktorých divákovi klipkajú oči. Koniec však našťastie v tomto smere mnohé zlepšil. Tak uvidíme ako druhá séria, možno bude lepšia ako táto prvá, šancu tomu dám. Priemer. 60/100 ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • V epizodě je detailní záběr na sirénu varující před tornádem. Jedná se odkaz na film Silent Hill (2006). Záběr je prakticky identický, včetně tónu samotné sirény. (Rubicon)
  • Putnamovi a Hawthornovi (původně Hathornovi) byli skutečnými rodinami puritánů, jejichž členové se v různých rolích objevili v Salemském čarodějnickém procesu. Obě jména také použil Arthur Miller ve svém dramatu Zkouška ohněm (1996), v němž se prostřednictvím Salemského čarodějnického procesu snažil poukázat na vlnu mccarthismu, která na počátku 50. let 20. století zmítala Spojenými státy. (oli009)

Reklama

Reklama