Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 1
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (107)

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Hádám, že teď je to takový trend, že z každého sebeblbějšího nápadu musí udělat mysteriózní, temný, do průměru upadající blábol. Čím krvavější a temnější, tím víc Adidas. Holt nejsem cílová skupina. Tuším, že za to můžou hry o trůny, který tenhle styl odstartovaly. Hry o trůny byly jiné, po nich už je všechno stejné. ()

jhr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová verze Sabriny mě dost překvapila. Původně jsem měl vážně obavy, protože rebooty většinou nekončí dobře. Stačí si připomenout, jak otřesně dopadl návrat Charmed. Jenže seriál Chilling Adventures of Sabrina je důkazem, že zázraky se někdy dějí. Tato o poznání temnější verze příběhů mladé čarodějnice Sabriny Spellman má dokonalou hororovou atmosféru a nechybí zde i řada dost znepokojivých okamžiků, které by ale byla škoda prozrazovat. Každá epizoda má svoje kouzlo a děj se pěkně vyvíjí až do povedeného finále. Nejvíce musím pochválit představitelku Sabriny, Kiernan Shipku, která si svou roli viditelně užívá. Také představitelky tety Zeldy a Hildy nemají chybu. Stejně tak je na tom i otec Blackwood nebo až démonická slečna Wardwell. Obsazení se prostě celkově povedlo na jedničku. Samozřejmě i zde je pár věcí, které si zaslouží kritiku jako viditelná politická zaujatost a zbytečná korektnost. Ovšem to nic nemění na tom, že se tento seriál vážně povedl a čekání na další sérii nebude snadné. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Problém Sabriny spočívá v překombinovanosti žánru - tvůrci se asi nemohli rozhodnout, jestli chtějí napodobit American horror story nebo očarovat uslintané náctileté nanynky. Teen drama, horor, fantasy, co vlastně Sabrina je? Jisté je jen jedno: ne příliš dobrá herečka. Navíc souhlas s komentářem uživatele Honzua: v magickém světě nejsou úplně jasně daná pravidla, tvůrci si je vymýšlí za pochodu jak se jim to zrovna hodí. Ale dobrá, nebuďme na Sabrinu tak přísní: atmosféra je jedinečná, masky a celý vizuál vypiplaný a hlavně... čarodějové jako uctívači Satana? Hell yes! Když si to tedy shrnu, zatím mi seriál učaroval pouze povrchními věcmi. Tak snad půjde do hloubky a získá si mě příběh i postavy. Jinak se obávám, že to bude konečná. ()

Anduril odpad!

všechny recenze uživatele

Hmmm, ani nechápem, ako som to vlastne dopozeral. To je jedna z mojich vlastností, aj keď začnem pozerať blbosť, zvyknem ju dotiahnuť do konca, väčšinou. Tak to bolo, aj v prípade Sabriny. Prečo je to vlastne, podľa mňa, odpad? Modlitby k satanovi, rituály, zasvätenia, strata slobodnej vôle, kvôli získaniu moci, kráľovná pekla, falošný boh a chladne nebo, ktoré je nepriateľom človekovi... proste mi z toho všetkého bolo na grc. Všetko otočené na ruby. K tomu sexuálny pod tón, niekedy až priame narážky, pre násť ročných? No paráda. Musí byť potom dosť desivé, počúvať názory na život, generácie mladých, vyrastenej na takýchto blbostiach. Takže, slovíčko "odpad!" to všetko veľmi dobre vystihuje a zhŕňa. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodní epizodě mně navnadila scéna se zapíchnutými nůžkami v hlavě učitelky a pak....story ze střední s občasným zaříkaváním. Na další skvělou scénu jsem čekal 3 epizody (a nebylo to svlékání Sabriny do spodniček). Hold je to seriál pro nenáročné diváky, který dokáže"okouzlit" svou cílovou skupinu. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Seriál se odehrává na stejném fiktivním místě, jako CW seriál Riverdale (od r. 2017), který je také natočen dle předlohy Archieho komiksů, a Sabrina jako charakter se v něm několikrát objeví. Sabrina si pak pro sebe později získá svůj vlastní komiks, a v samotném seriálu The Chilling Adventures of Sabrina je Riverdale několikrát zmíněn jako „vedlejší město“. (Kacitr)
  • Divné sestry jsou trio čarodějnic, které se objevuje i v divadelní hře „Macbeth“ od Williama Shakespeara. Zaklínadlo, které Sabrina (Kiernan Shipka) použije k jejich svolání, je přímo vzaté ze skutečné repliky pronesené čarodějnicemi v „Macbethovi“. (oli009)
  • Ve scéně, kdy chce Sabrina (Kiernan Shipka) v obchodě s komiksy ukrást žvýkačky, si lze všimnout, že na polici jsou komiksy od vydavatelství Archie. Tedy vydavatelství, které které vydalo i příběhy o Sabrině Spellman. (CinemaRanger)

Reklama

Reklama