Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Baz Luhrmann rozehrává klasické drama v moderní podobě o panensky čisté lásce a zbraních s plnými zásobníky. V oslnivé adaptaci Shakespearova proslulého milostného příběhu se představuje na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio společně s Clair Danes. Oba září na filmovém plátně jako milenci narození pod nešťastnou hvězdou, jejichž osudové drama - odvážně umístěné do současnosti - podporuje energická hudba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejznámějších dramat od Williama Shakespeara v moderních kulisách a pod taktovkou Baze Luhrmanna, jenž do této látky vnesl čerstvý vzduch v podobě svého nezaměnitelného stylu. Tato verze Romea a Julie Vás tedy zaujme netradiční kamerou, poutavou výpravou a moderním soundtrackem, jenž působivě dotváří celkový dojem. Pokud tedy hledáte dobře známou klasiku v moderním kabátě, zde jste správně. Skvělá práce! „Did my heart love 'til now? Forswear its sight. For I never saw true beauty 'til this night.“ ()

ninon 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má u mě asi smůlu v tom, že jsem ho viděla až po Moulin Rouge, kde mě ta Luhrmannova hra s přeplácaností až kýčovitostí zas až tak nevadila, ba naopak (čemuž jsem se sama divila). Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, takže podruhé už jsem měla jen pocit deja-vu. Nebo že by se na tomhle filmu Luhrmann teprve rozvičoval? ()

Reklama

sarume 

všechny recenze uživatele

Mám dva filmy na kteé se můžu dívat kdykoli, kdekoli a vždy s laskou a obdivem. Je to Romeo a Julie a Moulin Rouge . Až pozdeji jsem zjistila , že jde o stejého režisera. Viděla jsem verzi v českém puvodním dabingu a byla jsem naprosto unesená. VHS jsem vzala do školy a žakum 8 a 9 třídy jsem díky tomu zpřistupnila Romea aJulil a sklidila velký uspěch. Prostě vyborný nápad jak vytahnout starý a již ne moc atraktivní příběh obleknout mu nová kabát a strhnout davy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne zajimave zpracovanej Shakespear, ale asi to bylo potreba, trochu ten pribeh zmodernizovat. A to se Bazovi fakt povedlo. Sice to jeste neni takova bomba jako Moulin Rouge, ale uz tady jsou videt nektere reziserovo vychytavky. Ale souvisi s tim problem. Nektere sceny jsou natoceny tak pekelne svizne, sama kamerova vychytavka, proste cool a svizny a pak tu jsou zabery na jednotlive hrdiny, ktery pronasi vcelku nudny dialogy/monology. Taky jsem si chvily musel zvykat, jak vsichni mluvi, protoze ze zacatku jsem obcas nechapal, co to vlasne rikaj. DiCaprio i Danes jsou super, ale nejvic me dostal John Leguizamo, to byl takovej krutak. Bombastickej film s nekolika nudnejsima chvilema, kuli kerejm nemuzu dat 5*. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem tušil, že to tam je, ale až napotřetí se mi podařilo přijmout a pochopit Bazův trans párty svět. První polovina je naprostý nářez a patří k tomu absolutně nejlepšímu, co jsem od Luhrmanna viděl. Je to přesně ten film, kde režisér už zcela viditelně ukazuje svůj rukopis a k tomu navíc disponuje dynamičností a nápaditostí, která je pro první brzké filmy velkých režisérů typická, a kterou ale později velká část z nich ztrácí. Takovému filmu pak rádi odpustíte slabší místa, když vám to v dalších minutách vynahradí. Leo a Claire jsou spolu úžasní. 8,5/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Tak jako většina Shakespearových prací, je i Romeo a Julie napsán v jambickém pentametru. Pete Postlethwaite, představitel otce Laurence, je ve filmu jediným hercem, který při řeči používá tuto metodu. (novoten)
  • Julii si mohla zahrát Kate Winslet, zdála se však režisérovi na roli příliš stará. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno