Mandalorian - Season 3 (2023) (série)
Tvůrci:
Jon FavreauRežie:
Peter RamseyScénář:
Jon FavreauKamera:
David KleinHudba:
Joseph ShirleyHrají:
Pedro Pascal, Carl Weathers, Katee Sackhoff, Paul Sun-Hyung Lee, Tim Meadows, Katy O'Brian, Lateef Crowder, Emily Swallow, Parvesh Cheena, Nonso Anozie, Misty Rosas, Tait Fletcher, Steve Blum (více)VOD (1)
Obyvatelé planety Nevarro potřebují ochránit před útokem pirátského krále. (Disney+)
Piráti na štýlovej lodi útočia ako Rusi, okamžite spúšťajú paľbu na civilistov všetkými kanonmi. Rozkvitajuca spoločnosť dostáva tvrdú ranu. Nestalo by sa to keby sú v NATO. Teda, nestalo by sa to keby sú v New Republic. Gideonova agentka šikovne odkláňa pozornosť od problému a nový miestny šéfinko pre requesty spúšťa byrokratické kolieska do pohybu (teda nie tie ozajstné). Žiaľ, stále chýba podpis, nič sa nedá robiť. Je na čase vziať deti na palubu (proti drakovi museli ostať doma), a rozstrieľat pár šmejdov. Mandovci sa musia rozhodnúť či ísť bojovať opäť v cudzej vojne, alebo si žiť kľudný život na púšti. Ináč odporúčam toto video o tom ako sa zmenilo mestečko od prvej série a aké kvality má život ponúka jeho obyvateľom: https://youtu.be/SNEUpUR2gRA ()
Takhle to má vypadat! Nástup Goriana Sharda famózní, letecká bitva taktéž. Střípky o ne/fungování Nový republiky vítám a hltám. I Mandaloriani už nepůsobí jako takoví mamlasové jako v předchozí kapitole. Tahle epizoda má zkrátka všechny subsystémy aktivní. Díkybohům taky ospravedlňuje i předchozí díly, byť jsme se k ní dostali místama kostrbatou cestou (mračim se směrem k 1. a o něco víc ke 4. epizodě). Pořád to samozřejmě neni žádnej Shakespear (Gilroy, Willimon), ale když je to takhle zábavný a dobrý, nemám problém bejt shovívavější. P. S.: Nevarro je fakt až legračně prťavý. ()
Masky Disneymu zostali z Pirátov z Karibiku, takže tu ich použili ešte raz. I tá vesmírna loď pripomína koráb bez plachiet. Napadnutá planéta nie je v Aliancii, takže jej ostatní nemožu/nechcú pomoct. Niečo to dost pripomína. Nakoniec im Mandaloriáni pomocu a za to dostanú nejaké územie na tej planéte. ()
Tak po tomto fakt nevím jak se cítit. Přijde mi to hrozně prvoplánové a ploché a výstavba k tomuhle okamžiku mi přišla podstatě nulová. Celkově mi přijde, že tato série se začíná rozpadat v napojování a začíná se hrozně neplynulým způsobem kouskovat. Možná by to lépe fungovalo kdybych to viděl najednou, ale takhle jednou týdně se mi to fakt úplně nezdá. Přijde mi, že se ty epizody zaměřují jen sami na sebe a k dalším dílům to propojí jen nějakou jednou větou nebo až rekapitulací. To co přimělo mandaloriany změnit názor byly taky jen 2 věty. Nápad zbrojířky nebo jak to přeložit by mohl být fakt silný, kdyby ho nějak vystavěli, ale taky přišel úplně náhodně jen rychle na konci epizody a ještě k tomu úplně z ničeho nic a jen to snižuje ten rozhovor co spolu měli předminulý díl. Přijde mi, že všechno příchází odnikud, bez překážek a hrozně skokově. ()
Pátý díl konečně dává celé sérii celistvý obraz a ukazuje nám směr, kterým se další díly budou odvíjet. Atmosféra je úžasná a vše do sebe krásně zapadá, vše se jeví propracované a nenucené. Perfektně rozvádí myšlenku začátků nové republiky a problémy s tím spojené, k tomu přidejte úžasnou akci a skvělý storytelling a máte zatím nejlepší díl této řady. 10/10 ()
Photo © Disney+
- V baru sedí mj. i dva piloti. Druhý zprava je Jib Dodger (Rick Famuyiwa) a dáma uprostřed je pak Sash Ketter (Deborah Chow). Oba ztvárnili režiséři seriálu. (Veskoslav)
- V této epizodě se nám ukáže jeden ze členů posádky Duch (Ghost) ze seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014), a to přímo Garazeb Orrelios zvaný Zeb, patřící k rase Lasatů. Hlas mu propůjčil Steve Blum, který ho již daboval v Povstalcích. Postava byla vytvořena plně pomocí CGI. Můžeme si jej všimnout na námořní základně, kde s ním hovoří kapitán Carson Teva (Paul Sun-Hyung Lee), a tak poprvé můžeme vidět tuto postavu v hrané podobě. (Veskoslav)
- Potvrdilo se, že robot R5-D4 sloužil jako pilot astromech během povstání v Alianci a potvrdil tak slova Peli Motto (Amy Sedaris) ze začátku série. (Veskoslav)