Reklama

Reklama

Až na vrchol

  • Velká Británie Hitting The Apex
Trailer 2
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2015, 133 min

Režie:

Mark Neale

Scénář:

Mark Neale

Kamera:

Grant Gee

Hrají:

Valentino Rossi, Brad Pitt (vypravěč), Dani Pedrosa
(další profese)

Obsahy(1)

Až na vrchol představuje příběh šesti bojovníků – šesti nejrychlejších motocyklových závodníků všech dob – a jejich osudů. Příběh o tom, co je v sázce, co lze vyhrát a ztratit, když se ženou za slávou rychlostí přesahující tři sta kilometrů v hodině.
Brad Pitt v roli vypravěče popisuje intenzivní soupeření mezi jezdci, ale i další vazby, jako je přátelství a vzájemný respekt jako důkaz nejvyšší profesionality všech pilotů, kteří mají co do činění s kategorií MotoGP, královnou jednostopých závodů. Ponoříte se do fascinujícího konkurenčního boje, v němž se představí ikona motorsportu Valentino Rossi, Casey Stoner, Dani Pedrosa, Marco Simoncelli, jenž obětoval závodům to nejcennější – svůj vlastní život, a samozřejmě stoupající hvězda, španělský mladík Marc Marquez. (sterovsky)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Kedysi som pozerával F1, WRC, Moto GP občas dokonca aj nejaké WTCC. No postupom času ubúdal čas, nechuť z nových pravidiel, najmä v F1. Najdlhšie ma držalo práve Moto GP. Tí chalani sú neskutoční. Tie stroje sú neskutočné. Keď zaradí dvojku v 180kmh, keď v šialenom náklone režú zákrutu a lakťom a konenom šúchajú po asfalte a motorka je pri tom na hrane možností, často v šmyku. Tento dokument je pre všetkých fanúšikov. Dozvieme sa veľa zo zákulisia a čosi aj zo životov tých najlepších jazdcov poslednej dekády či až dvoch. Rossi, Stoner, Pedrosa, Lorenzo, Marquez a nebohý Simoncheli. Každý z nich je celkom iný a každý z nich sú neskutoční jazdci. Sprevádza nás Brad Pitt, s fajn komentom. Ústredný motív sa točí okolo smrti Simoncheliho. Silné momenty. Rossi už má 41 a stále by jazdil, nebyť korony. No stále v mojom rebríčku obdivu sú na prvom mieste WRC jazdci, potom Moto GP a až potom F1 piloti. A aj to najmä tí zo starších generácií. Keď to ešte boli F1 a nie hybridy s úspornými V6.. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Tohle nějak není vono. Místy v dokumentu sice jsou rozhovory se samotnými jezdci nebo s lidmi ze zákulisí, často to jsou ale takové ty obecné řeči, které uslyšíte v průměrném rozhovoru po závodě. Nějaký pohled mimo závody tu je sice také, ale většinu z těch 130 minut vyplňuje popis jednotlivých šampionátů a závodů. Jako sestřih těch pár sezón z pohledu několika jezdců je to fajn, jako kvalitní dokument si u mě Hitting the Apex neobstojí. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

Nechapu, jak mi tohle mohlo tolik let unikat, tolik let. .... a to jsme fanousek motogp od roku 2017. Fanousek MM, co v jedny dobre hslednu lsnad vetsinu jeho rozhovoru, co kdy poskytl.  Tohle byl predchudce serie Drive To Survive a vcerai nove vypadane tenisove serie Break Point, na tu se akorat chystam .... a doufam, ze dalsi sezonu uvidim Netflix na okruzich motoGP, pohledy do zakulisi me vzdy brali a nejvic se mi libi ta psychologicka hra, ktera je na pozadi.      . .. V tomhle jednom z prvnich pokusu Netflixu se venovat sportovni tematice je videt, ze jeste numi tolik pracovat s napetim a emocemi, ale pro fanouska motogp je to prijemny navrat do minulosti. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem naprosto ubíjející monstrum, které se dá definovat snadno: od fanoušků pro fanoušky. Nechápu. Pokud fandíte motorkám a GP sledujete pravidelně, tak si jenom opakujete známá fakta a příběhy z televize. Pokud k filmu přicházíte téměř neposkvrněni (já), budete se ztrácet v příliš mnoha závodnících, některých zkratkách a příliš deskriptivních pasážích kde se opakuje do zblbnutí. Technická stránka mně (osobně) přišla otřesná, k nevyhnutelným televizním záběrům se tvůrci nesnaží přidat nic navíc a "osudové" příběhy nikdy nedosáhnou uspokojivé dramaturgie. Až na vrchol by chtěl mít stejně velký dopad mězi sportovními dokumenty jako před pěti lety Senna, ale při srovnání s ním se velmi rychle ukáže kdo je tady boss. 30 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nejsem až tak úplně fanoušek MotoGP i když samozřejmě, že jména jako Rossi, Pedrosa nebo Stoner jsou mi známa, ale tenhle exkluzivní náhled přímo do kuchyně tohoto sportu mě naprosto ultimátně vtáhnul. Obzvlášť ze Simoncelliho a jeho tragického příběhu doslova mrazí. Takže výborný dokument. Vřele doporučuji! 85% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama