Reklama

Reklama

Calibre

Trailer

VOD (1)

Dva dlouholetí přátelé Vaughn (Jack Lowden) a Marcus (Martin McCann) se po dlouhé době schází, aby vyrazili na lov do izolovaných skotských lesů. Plány vycházejí podle představ, místní obyvatelé je příjemně přivítají, udělí jim pár rad do života a doporučí jim, kam vyrazit. Všechno se rapidně změní během lovu, kdy je Marcus nucen udělat fatální rozhodnutí, za která později oba draze zaplatí. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice působivý thriller o jedné nešťastné náhodě a jejích následcích, na kterém je nejmrazivější jeho civilnost a realističnost (možná kromě samotného trochu přestřeleného závěru, který ale nějak vygradovat musel a dávalo to smysl). Vyzdvihnout musím především skvělé, přirozené herce (obzvlášť Jack Lowden má dobře nakročeno stát se mým novým oblíbencem) a atmosféru, která houstne z minuty na minutu a člověka nutí tajit dech až do závěrečných titulků. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Absolutní špička filmařiny... Na to, že to je první rejžův a zároveň scénáristův 1.film, tak se povedl na jedničku s hvězdičkou. Jako, takle mě udržet ve střehu po celej film, to se nepovede jen tak někomu. Začátek filmu pěkně obrázkovej, pohled do podmanivý a panenský přírody tam někde na severu. A jakmile jdou dva lovci lovit se zbytkáčem a místo srnce omylem sejmou (no, nebudu spoilerovat, aby mě zase někdo nevyčítal). Každopádně je to fakt brilatní kousek s neskutečnou atmosférou a v podstatě šokujícím koncem. Ten závěrečnej pohled do kamery jednoho z hlavních hrdinů je neskutečnej. Tohle ti asi dokáže změnit život... ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Do poloviny mrazivej thriller ze správně škaredýho a pochmurnýho prostředí - pěknej severskej styl. Ovšem po cca 45 minutách se to začne celý nějak kazit, postavy se chovají úplně divně (jak hlavní dvojice, tak i místní vidláci). Z místních se stávají výborní vyšetřovatelé, kterým je hned všechno jasný, naopak ti dva pitomci od jisté chvíle začínají dělat všechno pro to, aby se sami prozradili. A čím víc se to blíží k závěru, tím je to hloupější, trochu to vypadá, že si s tím pak tvůrci nevěděli rady. A to je teda škoda. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Netflix nám naservíroval film z krásných skotských lesů. Thriller, který je pomalý, ponurý a hodně silný. Rozhodně bych ubral na stopáži ale jinak se jedná o povedený venkovský hon. Sem tam nějaký známý herec ale nic extra nečekejte ale herecky moc dobrý. Já si tenhle snímek svým způsobem dost užil a furt jsem dychtil po konci abych věděl jak to dopadne a takovýhle konec jsem nečekal. Ta situace do které se dostali se může stát každému. Ten další průběh asi ne ale ta okolnost klidně jo a rozhodně se do něčeho takového nechci připlést. Silný skotský panák to se musí nechat. 75% ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka od Netflixu, kterou ocení především fanoušci Hixploitationu. Typický průběh, kdy si kamarádi z města vyrazí na ,,výlet'' daleko od civilizace a tam je terorizují místní burani. A právě v tomhle je Calibre tak skvěle originální. Nejsou to typičtí vidláci jaké byste čekali, ale obyčejný místní lid. No do chvíle než je něčím vyprovokujete. I když byla zápletka jasná hned od prvních minut, od té přelomové chvilky jsem měl sevřený žaludek až do samotného konce. Tak hutnou atmosféru a napětí jsem dlouho nezažil a s přibývajícími minutami se všechno stupňovalo, a to i potom co vyšla najevo pravda, takže za celých 101 minut není místo pro nudu. Nechápu zdejší kritiku na závěrečné vyvrcholení. Nejdřív všichni nadávají jak je všechno okoukané a když přijde takhle šokující finále, tak je problém zase v něčem jiném..! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • První a poslední scéna byla natočena ve stejný den. (MeanWhile)

Reklama

Reklama