Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 918)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hlavni problem Jokera je v tom, ze se hlasi ke komiksovejm filmum. Tohle totiz s komiksama nema absolutne nic spolecnyho. Vzdycky je fajn, kdyz se nekdo pokusi jit proti proudu nastavenymu MCU a natoci neco trochu realistictejsiho a drsnejsiho, jenze zatimco Nolan presne trefil tu hranici, kde to je jeste komiksovy a zaroven realisticky, Phillips bohuzel ne a film by se tak vubec nemusel jmenovat Joker. Tady mame proste sestup jednoho cloveka do silenstvi, kterej jede podle vicemene predvidatelny sablony, kdyz se hlavnimu hrdinovy, kterej je ze zacatku i vcelku sympatickej, postupne stavaj dalsi a dalsi prikori a on zacina bejt cim dal tim vic zahorklej. Nerikam, ze to neni natoceny pusobive, ale vzhledem k tomu, ze film vlastne nema zadnou pointu, jsou to takovy dve hodiny o nicem. Zachranuje to samozrejme genialni Phoenix, ale tady opet narazime na problem komiksovosti. On proste hraje obycejnyho, vysilujiciho cloveka, trosku pochcanka, kterej vam je vicemene ukradenej. Naproti tomu Ledgerovo Joker byl zaporak, kterej vypadal nebezpecne. Herecky bych je nerad srovnaval, oba byly super, ale kazdej holt trochu jinak. Celkove tak dobre natoceny, skvele zahrany drama o propadu jednoho cloveka do silenstvi, ale mezi komiksovy filmy bych to snad ani neradil a ze bych to potreboval videt podruhe, to fakt ne. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět, že i ve světě superhrdinů lze natočit film prakticky bez superhrdinů, nadpřirozenosti a rychlé akce. Joker těží z divácké znalosti prostředí Gothamu a Batmanova dětství, kdy na těchto základech dokáže vystavět působivé, depresivní drama o zrodu zoufalého šílence. Nevím, jestli si Joaquin Phoenix jde přímo pro Oscara, ale Heath Ledger se rozhodně v hrobě neobrací. 8/10 ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

A mně to zase tak nevadilo, že do toho nahomili umělěcké ambice. Za a. našli fantastického pána, co jim je svou zaječopyskoidní mordou pomohl přenést na plátno, za b. se bavím vidinou, jak řady zmatených komickových diváků z nudy foukaly nosem popcorn, škrabaly se pod tepláčky a čekaly na pokyn nějaké autority, jaký k tomu vlastně mají zaujmout postoj. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten, pocit, když sedneš do kina a film se dostane do tebe a dokonale tě obšťastní. Strhující svým příběhem, jedinečné svou atmosférou, dokonalé vybroušeným herectvím Joaquin Phoenixe (jeho držení těla, způsob běhu a naprosto nezapomenutelný taneček na schodech s namilimetry přesně postavenou kamerou ). Díky výše zmíněnému, můžu směle prohlásit "Právě jsem se vrátil z Gotham City " . Chce se mě mluvit o syrové nekompromisnosti, o likvidaci pozitivního náhledu na komiksové hrdiny, o hudbě, která umí vytvořit emoce aniž by potřebovala výrazný hlavní motiv, o sociálním podtextu filmu a o mistrovské propisnosti duševního stavu hlavního hrdiny, ale lepší bude tohle všechno vidět ještě jednou, dvakrát, třikrát..... . ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Joker mi způsobil husí kůži už někdy v prvních minutách, a pak se u mě tento jev ještě několikrát zopakoval. Je možný, že to bylo jen dobře napsanou postavou, v jejimž ztvárnění by se vyřádil každý kvalitní herec, pro mě je však něco takhle skvěle zahraného malý zázrak. Joaquin Phoenix mě svým výkonem odrovnal a myslím, že na jeho bolestný úsměv a smích jen tak nezapomenu, vryl se mi hluboko pod kůži. 5*, jeden z nejlepších loňského roku. Velmi brzy to vidím na repete. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (88)

  • Joker je třetím nejlevnějším filmem (při rozpočtu méně než 100 milionů amerických dolarů), který překročil tržby 900 milionů dolarů. Bohemian Rhapsody (2018) utržilo 903 milionů při rozpočtu 52 milionů a Lví král (1994) utržil po všech obnovených premiérách celkem 968 milionů při rozpočtu 45 milionů. (Kinofil)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Reklama

Reklama