Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Co nadělám?! Mám prostě podobné filmy a seriály ráda. Jsem věčně fantazírující duše, takže mě myšlenka existujících čarodějek a upírů vždycky dokáže nalákat. V tomhle případě sehrálo své i herecké obsazení. Ústřední dvojice mi neskutečně sedla a oblíbila jsem si ji prakticky hned po prvním díle. Celé zpracování vypadá opravdu dobře a dokáže zaujmout. Parádní výprava, skvělý vizuál, adekvátní počítačové efekty, parádně zvolená hudba... Škoda je jen pár věcí... 1) S přibývajícími díly ztratila dech ona "temná stránka" seriálu, který se tak začal přibližovat spíš k romantickému stylu. 2) Divák se nedozví nic o hlavním problému/zápletce Knihy života. 3) Diana se stává bohužel až moc výjimečnou, na to, že v pilotu byla ráda, že si přikouzlila pár papírů... Takže - ano, chyby se tu najdou, ale jestli máte podobný styl rádi, neměli byste být zklamaní. Jsem zvědavá na další řady a v knihovně jsem si zamluvila i knižní předlohu, abych měla s čím porovnávat. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vzdala jsem to v půlce druhé řady. Čekala jsem mysterióznost a temnotu, dostalo se mi prvoplánové červené knihovny s trochou špičáků a pár mávnutími hůlkou. Dialogy z pomocné školy, příběh přeslazená limonáda. Nenakoplo to ani, když se děj přesunul na dvůr Rudolfa II. SHRNUTÍ: Když už jsi příliš stará na Stmívání, ale přesto toužíš po „upíří romantice“. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět a relativně originální fantasy svět. Na světě jsou čtyři druhy bytostí: lidé, čarodějnice s nadpřirozenými schopnostmi, silní dlouhověcí upíři a démoni s brilantní myslí nebo schopnostmi (což seriál nevysvětlí). A tři z nich bojujío moc. A do toho boje jsou zapletení upír Matthew a čarodějka Diana, kteří se do sebe samozřejmě zamilují, což je samozřejmě zakázané. Trochu Hra o trůny, trochu Twillight, trochu Harry Potter. Té romantiky by mohlo být méně, ale tohle je koneckonců původně fantasy kniha pro ženské publikum. A Goode s Palmer mají sakra chemii. A hrají mega nerdy do historie, takže se člověk i pár věcí dozví. Zatím 60 % ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Tempo je místy až nepříjemně pomalé, velké akční střety mezi postavami jsou velmi výjimečné, je to spíše melancholická pohádka o zakázané lásce a boji proti zkostnatělým pravidlům. Ale přesto to má své (záměrný dvojsmysl) kouzlo a to díky příjemné atmosféře a působivému obsazení. Ocenil bych, aby bylo finále trošku dynamičtější, ale nakonec jsem si i tak všechny tři řady užil. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu to hodnocení tady, co na tom lidí máte? Děsná kravina první série celkem zajímavá, ale druhá a přesun do středověku to bylo utrpení to bylo tak umělý až to bolelo. A třetí to už byl sice návrat do reality, ale už bylo vidět jak rychle se to snažili ukončit. To už bylo mnohem zajímavější V zajetí kouzel. ()

Galerie (632)

Zajímavosti (9)

  • Ve 2. sérii se hlavní dvojice dostane do Čech 16. století a setká se s císařem Rudolfem II. Hrad, ve kterém se scény v Čechách natáčely, se ve skutečnosti nachází v severní Itálii nedaleko Bolzana a jmenuje se Prösels. (Jolinar)
  • Matthew Goode si v rozhovorech velmi pochvaloval spolupráci s Teresou Palmer. Prý je vynikající herečka, pozitivní a energický člověk a velmi dobře zvládá roli matky a hereckou kariéru. (Jolinar)
  • Natáčelo se v Jižním Walesu, v Itálii (Benátky) a Anglii (Oxfordská univerzita v Londýně). (BMW12)

Reklama

Reklama