Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Film, i když asi nepatří do nějakých velefilmařských počinů, mě bavil od začátku do konce. Věřím, že takový kopáč Vltavínů se do jejich hledání může pustit tak zarputile, že všechny ostatní hodnoty jdou do prdele (obecně asi každá činnost, kde se dá rychle vydělat a není to zcela legální, může lákat pro svůj adrenalin a stát se v určitém smyslu drogou, u někoho bez možnosti vyléčení se). Jsem rád, že jsem viděl Lišku taky v záporné roli...........................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušný film ze zajímavého prostředí, byť jednoduchostí zpracování se blíží spíše televiznímu formátu. Když už se autoři (jak jsem se zde dočetl) moc nedrželi předlohy, mohli si odpustit dlouho avizovanou minulost Kači, nebo dotáhnout pointu do konce. Protože nebýt osobních sporů, jednalo se o selanku v lese, se dvěma drobnými incidenty, jež nestály ani za širší rozpracování. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

7265 diváků v kině.Téma je fajn, obsazení solidní, kamera a střih supr, retro místama kulhá, a docela mne to bavilo, protože mám rád trochu jiné filmy, jenže bohužel ten děj je hrozně jednoduchej - jeden kamarád potká druhýho, aby tajně těžili vltavíny, daří se jim a ten první nechá akademického zaměstnání, pak ho zavřou a zjistí, že jeho žena má s tím druhým nějaký problém. Pak si daj do držky a je konec. To je na film pro masovější diváky trochu málo. Škoda. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že o kopáčích vltavínů vím kulový, takže jsem si musel nejdřív vygooglit, co ti borci vůbec dělaj. Film samotnej má asi tři až čtyři zajímavý scény, ale asi třikrát víc scén, který byly tak nějak navíc a nic v ději neposunuly. Když už se konečně dozvíme, co má Liška za tajemství s Bokovou, tak přijde konec filmu, kterej se uzavře tím, že si daj dva kopáči trochu po tlamě. A to je vsjo, titulky a pocit toho, co tím koncem chtěl básník vlastně říct... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Film má docela dobrou atmosféru. Velkou slabinou ovšem je afektovaná postava Jenovéfy, jejíž linie nevyřčeného znásilnění (co jiného to mohlo být?!?) má zajišťovat pnutí, které je vynuceným hybatelem a spíš takovou obezličkou, aby se vůbec něco dělo. Kluci sami o sobě nějakým způsobem fungují a jejich rozmíšky jsou velmi uvěřitelné. Atmosféra divokého západu je ovšem rozdupána po scéně, kdy je Marek Adamczyk zpacifikován dvěma policisty s baterkami a dostane pokutu. Mno... Neotřelé téma potěšilo, výsledek ovšem nenadchl. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)

Reklama

Reklama