Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

kajas 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Žádná komedie s dramatickými vsuvkami, jak poslední roky vypadá snad 90 procent české filmové produkce (ne že by mi to nějak zvlášť vadilo, ale tahle žánrová změna je velmi osvěžující). Z Liškovy postavy jsem měla během celého filmu velmi nepříjemný pocit, a i když tvůrci postupně dávkují náznaky jeho skutečné povahy, ze "záchodové scény" mě až mrazilo. Potěšily ale výkony i ostatních, méně okoukaných herců. Námět je navíc opravdu zajímavý, o těžbě vltavínů jsem do té doby neslyšela. Škoda jen poněkud useknutého závěru, který s odhalenou pointou už dále nepracuje, pár minut navíc by filmu nemuselo uškodit. Přesto jsem velmi ráda, že jsem se ke "Zlodějům" dostala alespoň díky projekci na KVIFF. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že Zloději zelených koní by mohli být tím lepším, co za rok 2016 v české kinematografii vzniklo. Bohužel, skoro nic ve filmu nefunguje na nějaké pořádné úrovni. Klasicky toporné herectví (neumětelské dialogy a strnulost podporující postsynchrony), nezajímavé vizuální provedení a ve výsledku i dost nudný příběh. Prostě film, na který si za pár měsíců patrně ani nevzpomenu. 4/10 ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

První letošní návštěva kina. :D Tenhle film zaujme především ty, kteří sbírají kameny či minerály a hlavně ty, kteří někdy na tomto lovu za vltavíny byly. Já bohužel na takovémto lovu nebyl, ale jeden vltavín doma mám. :P Takže svým způsobem mě film zaujal a docela i bavil, i přes ten hodně dramatický konec. :D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď seš zlatokop na plnej úvazek?" Kopání - to je svoboda. Tomu já rozumím. Tedy pokud se nejedná o práci v noci, ve tmě, ve vlhku, s kreténem po boku a policií v patách. To už mi tak moc svobodné nepřipadá. Navíc celé to tak pomaloučku odhalované tajemství je průhledné, jak čerstvě umyté sklo, takže mě to "tajuplno" dost štvalo. Prostě jsem se nějak nebavil, ale závěrečný souboj dvou šutrologů mě rozesmál natolik, že si to možná pustím ještě jednou, abych zjistil, jestli to drama náhodou nebyla komedie. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Scénář je někdy největší podkopávka filmu. Některé části jsou přirozené jako anální sex mezi člověkem a koněm při skoku z letadla volným pádem. I přesto to působí tak americky, tak vyrovnaně a skvěle dramatické. Já když se nad tím tak zamyslím, tak vlastně ani nevím jaký je vlastně problém ohledně tohoto filmu. Určitě bych to neoznačil za úžasný film, skoro ani ne za nadprůměrný, ale stále jde o nějaký progress. Dle mého zbytečně opomíjený dobrý český film. Dokážu z toho cítit ojedinělé vibrace (a energii šambaly). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama