Reklama

Reklama

Hell Fest: Park hrůzy

  • USA Hell Fest (více)
Trailer 1

Představte si, že na Matějské pouti vjedete do strašidelného zámku a do klína vám tam spadne nepříjemně skutečná useknutá hlava. Nemůžete ani mluvit, ovšem nikoho jiného to nevzrušuje, protože useknutá hlava ke strašidelnému zámku tak nějak patří. Přesně tak se cítí hrdinové hororu Hell Fest: Park hrůzy. Sériový zabiják v masce si totiž z celého lunaparku Hell Fest udělal dokonalé maskování a svoje vlastní smrtonosné hřiště. Panoptikum strašidel skropí skutečná krev, na velevážené publikum čeká opravdový děs a smrt. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (180)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pokud si to celkově shrneme, Hell Fest se opravdu znatelně snaží napodobit atmosféru prvního Halloweenu. Tomuto přirovnání se tady člověk vyloženě nemůže vyhnout, protože jako na potvoru vám před filmem zřejmě poběží i trailer na pokračování této slasher klasiky. Ať už se jedná o hudbu, která ač hutnější, stojí na podobných motivech, nebo o postavu maskovaného vraha, o kterém teď víte o něco méně, než tehdy o Myersovi. Ten měl oproti tomu zdejšímu alespoň podrobněji vykreslený psychologický profil. Běžného diváka tak potěší hlavně to, že se scénáristé moc nezdržují, a jdou rovnou na věc (mimo park se film odehrává asi 5 minut po úvodní scéně). Hlavní partička je sama o sobě celkem nezajímavá, ale obsazení drží nad vodou hlavně sympatická Amy Forsyth, či cameo Tonyho Todda (to je sice krátké, ale povedené - znáte z traileru). Samotné detailní provedení Hell Festu, jakožto strašidelné akce je však famózní. Masky jsou skvělé, strašidelné domy děsivé a lidé kolem podivní. Ne, do takového parku bych určitě nešel, protože umělé vyvolávání strachu u mě nepatří zrovna k těm nejoblíbenějším aktivitám. Žádný fanoušek horroru by každopádně neodolal. Z hlediska příběhu je sympatický hlavně R-kový rating, který ve filmu drží napětí, a díky kterému tu brutalitu tvůrcům věříte. Obecně ale práce s kamerou v předstihu prozrazuje většinu lekaček, a nahánění obětí/oběti je o něco méně divácky atraktivní, než třeba laškování z loňského: "Všechno nejhorší". Pokud tedy chcete prozkoumat zákoutí tohoto "zábavního" parku, rozhodně neodejdete zklamaní. Jinak je film spíše průměrný, než nadprůměrný, ale své kvality dozajista má. S komentářem o Oktaviana tak musím jen souhlasit. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hell Fest je další z dlouhé řady současných hororů, které potápí celý tento žánr na úplné dno. Jako velký příznivce hororů pořád dokola dávám šanci dalším a dalším takovýmto pokusům, a doufám, že konečně někdy přijde takový, který vše k lepšímu obrátí, tomuto se to ale opět rozhodně nepovedlo, spíš jak už jsem zmiňoval, jde o další hřebíček do žánrové rakve. Tudíž, co tu máme tentokrát? Vlastně bohužel to samé, co poslední dobou vždy. Banda nevýrazných, nesympatických a otravných lidiček se vydá na strašidelný festival, kde si je vyhlédne maskovaný vrah a postupně je začne vybíjet. Zápletka tudíž prakticky nulová, kdo přežije je předvídatelné již od začátku, pohnutky vraha jsou pak nepoznány a nevysvětleny, asi pro tvůrce nepodstatná záležitost, samotné mordy jinak vyznávají strašně nudně a především nekrvavě, krom tedy injekce do oka, ovšem to bylo zase pro změnu tak mizerně zpracováno, že se vlastně ani nedivím, že se tvůrci nepouštěli do více takovýchto explicitních scén, jelikož efektně to bylo prostě v tomto ohledu vážně hodně nekvalitní, dále se tu ani příliš nepodařilo navodit jakoukoliv atmosféru, a vlastně tak jediné, co nemohu úplně strhat, jsou chvílemi fungující momenty napětí, ale těch je jako pověstného šafránu. Hell Fest zkrátka nenabízí vůbec nic, co by tento film jakkoliv odlišilo, či povýšilo, je to prostě jen další rádoby horor, postrádající veškeré ingredience nutné pro jeho funkčnost. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Hell Fest" som sa nakoniec rozhodol zhliadnuť len z dôvodu, že som mal pocit, že ide o veľmi dobrú premisu. Zábavný park rozhodne je miesto, kde sa môže objaviť vrah a nakoľko ide o hororový zábavný park, tak ešte o to lepšie. Nemôžem povedať, že ide o originálny námet, no minimálne som mal pocit, že má dostatočný potenciál na to, aby ma dokázal aspoň trochu vydesiť a pobaviť. No reálne sa tu nedeje ani jedno, ani druhé. Najprv poviem tých pár pozitív, ktoré som tu dokázal nájsť. Teda okrem nápadu. Produkcia filmu je dobrá a vyzerá veľmi dobre. Toto je park, kde by som sa rád nechal strašiť (teda pokiaľ by som nepadol do oka vrahovi). Atrakcie pôsobia dobre a zaujímavo a celkovo by tam človek rád strávil čas. Čo ďalej? Niektoré scénky sú trošku efektné a sem-tam nejaké to gore dokáže byť dobré. No potom prídeme k negatívám s filmom. Je absolútne strašne napísaný. Je to ako keby sa zobrali všetky slasherovské klišé a dali dokopy s otravnými postavami, aké sme tu mali naposledy pri filme "Truth Or Dare". Skutočnosť, že mi osudy všetkých hrdinov boli ukradnuté, že by mi bolo jedno ak by ich vrah pozabíjal a možno dokonca by som to miestami uvítal rozhodne nie je dobrý signál. Takisto mám pocit, že miestami sa vo filme dokopy absolútne nič nedeje a všetci riešia absolútne kraviny. Nič z toho o čom debatujú nie je zaujímavé a film sa stáva neskutočne nudný a neskutočne natiahnutým. V polovici filmu som už začínal pozerať na čas a mal som pocit, že som strávil minimálne dvojnásobný čas s týmto dielom. Okrem toho tu kopec vecí nedáva zmysel. Pri atrakciach nie je nikto, kto by to poriadne strážil, nikto nedáva pozor, či sa niečo reálne nedeje a okrem toho sú často atrakcie, kde sa naši hrdinovia nachádzajú neskutočne prázdne. Kde by sa také niečo udialo? Okrem toho vlastne ani nepoznáme dôvod, prečo si vrah vyberie zrovna našich hrdinov. Aké sú jeho motivácie? Alebo zabíja len pre zábavu? A okrem toho je nesmrteľný? To sú klasické klišé, ktoré poznáme a vyzerá to skôr, ako keby niekto chcel urobiť novú hororovú slasher sériu, nakoľko sa neustále robia remaky starých filmových klasík. Osobne by som ale uvítal, keby niekto napísal poriadny scenár pre tento film. Pretože napriek všetkým jeho mínusom je tu potenciál na to, aby tu bol skvelý film. Len to dajte do rúk tentokrát niekomu kompetentnejšiemu, kto bude vedieť ako treba ľudí desiť. Lebo táto uspávanka skutočne nefungovala tak, ako mala. Hodnotenie: D ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nenadál bych se, že v roce 2018 půjdu do kina na klasický slasher se vším, co k němu patří, se všemi klady i zápory. K těm tedy bohužel patří strašná klišé o maskovaném vrahounovi, který je prakticky nezničitelný jak terminátor, dokáže se nepozorovaně dostat na místa, kam by se dostat nikdy nemohl, hrůzu vyvolává tím, že nehnutě stojí jak Michael Myers před 40 lety, ovšem na rozdíl od něj ten zdejší má nulové charisma... A k tomu závěr, který s ohledem na spoilery nebudu rozebírat, co všechno mi vadilo. Jen zmíním slovo motivace a celkově odfláknutý dojem z konce. A aby toho nebylo málo, vedle množství nelogičností je tu i velké množství nesympatických hrdinů, jimž bych vychcípání přál, místo abych se o ně bál. Vede v tom především Bex Taylor-Klaus, kterou jsem strašně baštil v seriálu Vřískot, ale tady byla vyloženě napřesdržku. Naopak hlavní hrdinka Amy Forsythe je vyloženě rozkošná a je tu taky Tony Todd. Tony Todd! Tak snad je jasné, co to bude za film. Velmi osvěžující je také vidět v kině vyšší rating než PG 13 a náznaky nečekané brutality, byť jen na dvou místech a vlastně decentně; ale díky bohu za ně. K tomu trocha slušného napětí a celková zábavnost, jak se na slasher sluší. Ale především: já byl vyloženě uhranut Hell Festem, čímž nemyslím film, ale filmový lunapark. Ten je vážně okouzlující a strašně bych chtěl něco takovýho navštívit. V Praze je Fear House, který je fajn, ale takový lunapark je o hodně levelů dál. A do něj bych se podívat fakt chtěl. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Typická vyvražďovačka s partou teenagerů, kteří prchají před maskovaným zabijákem, který je tady ovšem dostatečně cool, tajemný a brutální, takže jakmile je na scéně, je na co koukat. Další plus je zpracování lokací, atrakcí a parku jako celku. Lákavá je představa něčeho takového v reálu, samozřejmě bez toho zabijáka. Hell Fest je svižná hororová jednohubka pro dospělé, kde můžou nudit asi jen plky hlavních protagonistů, které ale nemají dlouhého trvání, takže není co řešit. A konec potěšil. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama