Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (140)

decouble 

všechny recenze uživatele

S mexickými Narcos mám dva problémy. Prvním je romantizace antagonistů, která je vidět hlavně v třetí sezoně u Amada C. Fuentese. Na druhou stranu jeho závěrečné úsilí o únik ze systému, který spoluvytvářel je sympatickou snahou načrtnout alespoň trochu problém větší a zásadnější. Tím problémem je absolutní nedostatek sebereflexe amerického pohledu na "drogovou válku". Tuhle perspektivu zosobňuje zabejčený agent Breslin, který prostě stále půjde po krku nějakýmu narcobaronovi a když se jim ho podaří sundat, půjde po krku dalšímu, aniž by si uvědomil, že nebojuje s lidmi, ale se systémem, který USA spoluvytváří a nikdy nemůže porazit. Ke cti budiž, že v závěreční epizodě si Breslin alespoň přizná, že "drogy válku zatím vyhrávají". ___ V tomhle mimochodem byla skvělá třetí sezona origninálních Narcos, který nabízela na "drogovou válku" cyničtější perspektivu charimastickýho agenta Peni (Pedro Pascal). ()

Waldir 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, Diego Luna, nemá toľko charizmy, ako herec stvárňujúci Pabla v predchádzajúcich sériach a zároveň príbeh zrodu mexického kartelu, nakoľko to znie akokoľvek pútavo, neponúka toľko rozmanitých a zaujímavých scén ako práve vyčíňanie "Escobar a spol." v Kolumbii. Ak by som to však neporovnával s predošlými sériami, tak je to takmer stopercentný - bezchybný zážitok, ktorému by som vytkol skutočne len maličkosti, keďže je to po scenáristickej, režisérskej, audiovizuálnej a hereckej stránke nadštandardný prírastok v rámci seriálovej, respektíve televíznej tvorby. No v prípade ak porovnávam, tak je to asi najslabšia séria, ktorej chýba väčší "drajv" a ťah na bránu na aký sme pri Narcos boli zvyknutí. ()

Reklama

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Dobrou zprávou je, že Narcos: Mexico si uchovává jedinečnou atmosféru původních Narcos a proto vlastně není žádným překvapením, že se Mexico vydává ve stopách původního seriálu. A je to vlastně dobře, vypravěčský styl s prostřihy dobových záběrů dodává celému seriálu skvělou přidanou hodnotu a na Mexico se jednoduše dobře kouká. Asi nemá cenu se tu rozepisovat o hereckých výkonech, ty jsou jednoduše skvělé. Nejsem z těch, kterým by třetí řada původních Narcos připadala horší než ty původní dvě s Escobarem, přesto ale musím říct, že Mexicu do kvalit všech třech řad původních Narcos něco málo chybí, těžko říct, co přesně to je. Komentář píšu po první sérii. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťka je stále na vrcholu. Námět není už tak atraktivní jako u Escobara (to už ale nebude žádný námět z prostředí narcos), ale stále je to precizní, realistické a co alespoň dokážu posoudit, tak faktograficky správné. Mám tušení, že mexická série bude mít vzestupnou tendenci (na rozdíl od té Kolumbijské). Tedy těším se na další… ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, po prvním dílu jsem byl mírně zklamaný a nedával jsem dalšímu pokračování moc nadějí. Navázaní na předchozí narkobaronské série nebylo podle mého úplně ideální. Nicméně po přelouskání se prvním dílem a seznámení se s Félixem a jeho bandou se mexické narcos dostalo na stejnou úroveň kvality jako to kolumbijské. Mělo to vše, co stálo za úspěchem příběhů o Escobarovi a gentlemanů z Cali. Po tom slabším začátku si už seriál držel standart a do každého dílu jsem šel se zájmem a nedočkavostí. Příběhově to nakonec mělo taky dobrý "drajv" s dobrými akčními scénami. Herecky taky velmi dobře obsazeno. Ti darební záporáčtí gangsteři se vám opět dostanou nějak pod kůži až s nimi i lehce soucítíte. Dobově velmi profesionálně zpracováno, jak jsme již byli od tvůrců zvyklý. Vlastně jsem ani nebyl z ničeho zas tak překvapen, což ovšem nebylo na škodu. Dostal jsem přesně to, co jsme očekával a také požadoval. "Smutnější" konec se dal lehce čekat a je dobře, že se tak stalo. #zárukakvality ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Na začátku epizody hraje v autě „Take Me Home Tonight“ od Eddie Moneyho. Na vojenské základně hraje „Bombs Away“ od Loosely Tight. (Duoscop)
  • Během závěrečných titulků hraje píseň „El Zorro De Ojinaga“ od Los Tigres Del Norte. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje ve 14. minutě, je „Hasta Que Amanezca“ od Joana Sebastiana. V 18. minutě hraje „I Can Dream About You“ od Dana Hartmana. Ve 22. minutě hraje „Let The Dollars Circulate“ od Billy Paula. V 35. minutě hraje „Meshkalina“ od Traffic Sound. (Duoscop)

Reklama

Reklama