Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Na současného mladého diváka může tento téměř třicet let starý triller působit nevěrohodně, až naivně. V současnosti se takovéto filmy točí už úplně jinak. Pro nás "pamětníky" však má své kouzlo především v ústřední dvojici. Hlavně Jeffa Bridgese mám dlouhá léta ve velké oblibě a tady, jako ještě poměrně mladý herec to zvládl výborně. Je to vlastně rutinní soudní proces, který má ještě druhou zápletku ve "střetu zájmů" obviněného a jeho právní zástupkyně. Ten konec se tváří, jako zvrat v ději, ale vnímavý divák to už mohl očekávat. Celkově ale velmi dobře, čili za čtyři *. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je celkom slušný thriller z 80. rokov, v ktorom sa miešajú dva žánre. Film sa začína nepríjemne pamätnou úvodnou sekvenciou, v ktorej maskovaný psychopat zraní ženu a zavraždí ju na posteli. Od tohto momentu sme na území ,,Základného inštinktu", keď sa obhajca približuje k podozrivému z vraždy, zatiaľ čo detektívi sa snažia pochopiť zločin. Druhá polovica produkcie sa presunie do oblasti súdnej drámy a v tomto bode skutočne naberá na obrátkach niekoľko pokojne napínavých scén. 7/10 ()

Reklama

honz 

všechny recenze uživatele

Vynikající krimi, zvláštní tím, že až do konce zůstává velmi napínavá, dokonce napětí stále stupňuje, přestože je nedlouho po začátku jasné, kdo je vrahem. Herecké obsazení super, vyniká brilantní Glenn Close v roli právničky - obhájkyně, která sice instinktivně tuší krutou realitu, ale do samého konce jakoby se s ní nechtěla sama smířit. Mistrnný kousek, který i po letech vcucne diváka do děje jako při prvním shlédnutí. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Priemerné krimi krížené s romantikou. Advokátka sa zapletie s klientom, ktorého obhajuje. Súdne prostredie vždy bolo atraktívne a herci filmu pomáhajú, ako sa len dá, ale stále mi tu niečo chýbalo. Vzhľadom na to, ako bol vo filme vykreslený Jack Forrester(prirodzený, pekný, inteligentný, športovo založený, vnímavý, zdvorilý, miluje kone atď.), mi bolo hneď jasné ako film dopadne. A ten opakujúci sa hudobný motív bol trochu smiešny. Nejde o nič, čo by som musel vidieť druhý krát a vlastne sa aj dosť čudujem ako som pri tom vydržal na prvý krát pri tv do druhej v noci... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní soudní thriller s milostnou zápletkou a předvídatelně >nečekaným< vyvrcholením, který však díky hereckým výkonům a uměřené řežijní práci úspěšně vyhnul se nějakým provařeným žánrovým klišé a i přes všechnu tu (v dobrém smyslu slova) rutinu nakonec i díky detailům a drobnostem v ději (třeba starý sprosťák a liška podšitá vyšetřovatel ve výslužbě, pomáhající obhajobě) působí i docela neotřele. Tži a půl hvězdičky tedy za film jako takový, za výborný herecký výkon J.B. (doslova >hrajícího si< na neviňátko tak, že uvěřit mu může jen zamilovaná ženská s profesionální deformací, že... ;-) pak z nutnosti zaokrouhleno nahoru. - - - - - (viděno v minulosti několikrát v tv, komentář přidán po zhlédnutí na dvd s původním zvukem a formátem obrazu 11.3.2008) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama