Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík VB v přestrojení za dělníka hledá mezi pracovníky obsluhy kolesového velkorypadla vraha mladé ženy. Který ze zjištěných možných motivů je však ten pravý? (oficiální text distributora)

Recenze (49)

YURAyura

všechny recenze uživatele

Ty puncochace jsem si pamatoval jeste jako ditko snad jeste ne skolou povinne - takova skoro eroticka scena. Zbytek jsem zapomnel a tak jsem si tu detektivku uzil i po letech. Spousta falesnych stop, Raz v kabatu a hucce jako prislusnik SS, naprosto nepochopitelne prostredi tezebni masiny - ano, vyjma zavalu o nicem. Skoda ze Pavlata nedostaval vic prileziotsti, asi nebyl stranicky uvedomely... ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená kriminálka z prostředí velkorypadla a dělnického prostředí kde dojde k vraždě mladé holky.Hlavní podezřelý je samozřejmě její bývalý který jí té osudné noci dá sbohem po trošku ostřejší výměně názorů.Navíc i on sám si myslí že ji zabil on takže maskování před VB dlouho nevydrží.Supr krimi které neomrzí ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Doba v roku 1973 bola jasne normalizačná. Už v titulkoch si prečítame, že hlavný dramaturg bol L.Toman. Preto to prostredie. Prvý dojem bola hudba k filmu, pri krimi je to dôležitá vec. Mňe hudba L.Fišera celkom sadla. Režisér nás doviedol až na koniec, kde sme odhalili vraha, lebo bolo úplne jasné , že to M.Pavlata nieje. No bolo to celkom v pohode. Dobré výkony M.Pavlatu, P.Kostku..... 55%. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Film se sune dopředu pomalu, klopýtavě a trochu amatérsky (popisné retrospektivy), ale dostatečná syrovost a temnost snímku sluší (černobílé zpracování je v tomto případě výhodou). Děj je zaostřen na dělníky a hlavně na Pavlatu, skupinka vyšetřovatelů je naproti tomu mimořádně mdlá (Rážův projev je téměř na usnutí). Podruhé už bych se nedíval, ale pro jednou, proč ne. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Noc je někdy zlá a temná jako tér, v černém kupé sedí černý pasažér. Noc mývá srdce z olova, a nevíš proč je taková, proč právě k tobě nechová se fér." Poměrně dobře napsaná kriminálka z neotřelého prostředí lomu, při níž občas člověka (zejména díky skvělé Fišerově hudbě a černobílému vizuálu) až mrazí. Skoro to má až noirový charakter. Scénář je napsán tak, aby divák moc neměl šanci poznat vraha. Sice asi tušíte, že ten, co je hlavní podezřelý, to spáchat nemohl, ale jinak stopy k odhalení skutečného pachatele tam v podstatě nejsou. Zato poručíka VB v přestrojení za dělníka, jsem odhalil naprosto bezpečně. Zaujala mě jinak ústřední melodie z baru zpívaná Karlem Zichem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v hnědouhelném dole Obránců Míru v Komořanech u Mostu. Ostatní scény se točily v Teplicích a v Mostě. (skudiblik)

Reklama

Reklama