Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bylo jednou jedno království, kde každé ráno rozkvétaly krásné bílé růže a večer dostávaly barvu zapadajícího slunce. Jenže tam žila také princezna, která se odmítla provdat za zlého čaroděje, a ten zemi zaklel. Daleko odtud žil nebojácný dřevorubec Ondra, kterého otec poslal do světa, aby se naučil bát. Jeho společníkem se stane zlodějíček Ferko, který je však nejen zbabělý, ale také líný a prolhaný. Společně putují od vesnice k vesnici, a kde mohou, pomohou. Tu něco opraví, tam zase zbaví prokletí strašidelný mlýn. Ferko planými slovy, Ondra skutky. Od přemoženého čaroděje se Ondra dozví o osudu království bílých růží a rozhodne se zachránit krásnou princeznu, jejíž podobu spatřil v zakletém mlýně. (TV Nova)

(více)

Recenze (254)

AntonG. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Narozdíl od většiny ostatních zde postavy furt radostně neposkakují a neksichtí se. Proto na mně působí i o něco rozumněji. Díky svému horrorovému nádechu (ale ne zas tak přehnanému jako má Deváté srdce) má ojedinělou atmosféru. Sympatičtí herci, slušná hudba, co dál dodat? ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

…nemôžem si pomôcť,ale vidím len slovenského ozembucha - hlavný hrdina bez emócii,bez charizmy,amatérsky zahrané, ale mocnýýý chlap a to je celé….- hmmm ak sa príliš nenajem,môžem si to ešte pozrieť,ale je to statické a v cekovom vyznení nudné.Farebne mdlé. /porovnajte napr.s Čerty nejsou žerty-farbu,hudbu,hercov,výpravu,akciu.../ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Miro Noga dabuje Ondřeja Vetchého a až teraz mi došlo, ako sa títo dvaja chlapi na seba podobajú a nie je to iba nosom. Inak celkom priemerná rozprávková záležitosť, ktorú nemám zapotreby pozerať každé Vianoce. Prvá polovica je bezatmosférická nuda, tá druhá sa naopak niekedy počas plesu duchov rozbehne a občas príjemne strašidelne prekvapí. Lenže v závere prichádza príšerný záporák a dáva na známosť, že Nebojsa je taký trochu retardovanejší braček Princa a Večernice. ()

Kapybara 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že scénárista příběh opsal z mnohem lepší pohádky "O statečném kováři" z roku 1983. Vás ještě nezarazila ta podoba? V dětství jsem si tyhle dvě dokonce pletla a těšila se vždycky na statečného kováře, ale když jsem potom při sledování zjistila, že se dívám na nebojsu, byla jsem zklamaná. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pěkná výpravná a poučná pohádka, jednoduchá, přímočará, se sympatickými postavami. Stejně jako GeusX konstatuji, že nejvíce pozornosti na sebe strhává postava Ondřeje Vetchého. Ostatně, nebýt jeho, byla by atmosféra pohádky možná až příliš temná a dusivá, dodnes si pamatuji, jak mě děsily scény z hostince. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Když Ondra (Ján Kroner ml.) v hostinci požádá o jídlo a pití, hostinský (Ivan Krivosudský) mu odpoví, že „nic neroste, nerodí se a voda vyschla i v té nejhlubší studni“. Není tedy jasné, z čeho přežívá hostinský. (jlumos)

Reklama

Reklama