Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer
Španělsko, (2018–2024), 53 h (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (78)

Domca94 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami a nakonec jsem se rozhodla pro pět. Seriál Élite mi přirostl k srdci, postavy jsem si oblíbila a už teď se těším na další řadu. Příběh je zajímavý a dá se říct i rozzuzlení první řady. Za mě obrovský potlesk za hudbu v seriály, ty songy jsou úžasně zvolené. Myslím, že španělský Netlix zabodovala už teď se těším s čím dalším se vytasí. ()

Talita1 

všechny recenze uživatele

Španielsky teen seriál s nápaditým vizuálom. Stredoškoláci študujú na elitnej škole, ktorá má všetky high-tech novinky a večer sa ponárajú do bujarého nočného života. Je to dráma, je to krimi. V každej sérii sa vyšetruje jedna vražda a je to veľmi pútavo natočené. Nedá sa od toho odtrhnúť. Dej prináša nečakané zvraty, postavy sú navzájom dobre prepojené. Mojími obľúbenými bola sympatická Nadia, energická Isadora a usmievavý Iván. Seriál je napínavý, vzrušujúci, dramatický, provokujúci, bizarný,... je proste cool! ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co napsat k celému seriálu... Vše jsem detailně napsal v recenzích k jednotlivým sériím. Zajímavá koncepce, styl vyprávění a hlavní zápletka (zločin), což seriál povyšuje nad obyčejný seriál o milostných radostech a slastech dospívajících, byť z vyšší třídy. Bez toho by to byla opravdu kombinace Beverly Hills a Školy zlomených srdcí. Daří se to dobře skloubit, i když milostných scén by mohlo být mnohem méně. První dvě série velmi dobré, třetí slabší a ve čtvrté je tam zločin jen tak mimochodem a to hlavní je co nejvíce milostných scén. Ta už neměla vzniknout. Howgh! ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v teengerským prostředí se dá natočit parádní seriál,který vybočuje tím hlavním,že je tu vražda a divák sleduje a hádá kdo by to měl být.S tím uhádnutí kdo by to asi byl je malinko problém,protože seriál rafinovaně přejde do prostředí místní smetánky a těch školáků,ktřetí jsou loseři a ukazuje jejich charaktery.Tahle kombinace je prostě boží a člověk tu má hlavně pár postav z La casa de papel,který byl taktéž super.Zatím musím říct,že když Netflix vybere z Evropy a udělá seriál,tak je to parádní podíváná,ale abych přešel k Élite.Je tu vlastně vše,zamilované trojúhelníky,krádeže,obvinění,sex a i gayová část,která v seriálu je vcelku neobvyklá.Parádní poslední část,která krásně nahlodá na tu druhou ohlášenou.Lze říct jen to,že se vážně těším. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Španělská kinematografie se poslední dobou slušně rozjela a mě to k ní táhne víc a víc. Částečně kvůli jazyku, ale taky kvůli divokosti a energii, kterou dokáže na člověka přenést. Pokud jde o drogy a otevřené sexuální scény ve filmu, jsem v tom spíš konzervativní, ale po počátečních rozpacích (které trvaly opravdu jen krátce) jsem si uvědomila, že to k Elitě patří. Bez toho by to nebylo ono. Každá z postav je originální a nepostradatelná, nové postavy hrozně rychle zapadnou a člověk má pocit, jakoby tam byly odjakživa. Jsem nadšená a těším se na pokračování. ()

Galerie (312)

Zajímavosti (9)

  • Pieseň, ktorá hrá v 1.sérii na oslave konca školského roku a v 3. sérii na maturitnom večierku, je "Forever" od CHVRCHES. (QooBo)
  • Po vydání 5. série se ve Španělsku strhla vášnivá diskuze mezi fanoušky a diváky o potírání sexuálního násilí v diskuzích a kritikách v pojmu „Blanqueo a la violación“ (natírání problému na bílo). Už tak se jedná o další kontroverzi seriálu, který je kritizován za silnou propagaci homosexuality, užívání drog a násilí mezi mladistvými. (Aleix)

Reklama

Reklama