Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer 1
Španělsko, (2018–2024), 53 h (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (78)

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v teengerským prostředí se dá natočit parádní seriál,který vybočuje tím hlavním,že je tu vražda a divák sleduje a hádá kdo by to měl být.S tím uhádnutí kdo by to asi byl je malinko problém,protože seriál rafinovaně přejde do prostředí místní smetánky a těch školáků,ktřetí jsou loseři a ukazuje jejich charaktery.Tahle kombinace je prostě boží a člověk tu má hlavně pár postav z La casa de papel,který byl taktéž super.Zatím musím říct,že když Netflix vybere z Evropy a udělá seriál,tak je to parádní podíváná,ale abych přešel k Élite.Je tu vlastně vše,zamilované trojúhelníky,krádeže,obvinění,sex a i gayová část,která v seriálu je vcelku neobvyklá.Parádní poslední část,která krásně nahlodá na tu druhou ohlášenou.Lze říct jen to,že se vážně těším. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Španělská kinematografie se poslední dobou slušně rozjela a mě to k ní táhne víc a víc. Částečně kvůli jazyku, ale taky kvůli divokosti a energii, kterou dokáže na člověka přenést. Pokud jde o drogy a otevřené sexuální scény ve filmu, jsem v tom spíš konzervativní, ale po počátečních rozpacích (které trvaly opravdu jen krátce) jsem si uvědomila, že to k Elitě patří. Bez toho by to nebylo ono. Každá z postav je originální a nepostradatelná, nové postavy hrozně rychle zapadnou a člověk má pocit, jakoby tam byly odjakživa. Jsem nadšená a těším se na pokračování. ()

Reklama

Talita1 

všechny recenze uživatele

Španielsky teen seriál s nápaditým vizuálom. Stredoškoláci študujú na elitnej škole, ktorá má všetky high-tech novinky a večer sa ponárajú do bujarého nočného života. Je to dráma, je to krimi. V každej sérii sa vyšetruje jedna vražda a je to veľmi pútavo natočené. Nedá sa od toho odtrhnúť. Dej prináša nečakané zvraty, postavy sú navzájom dobre prepojené. Mojími obľúbenými bola sympatická Nadia, energická Isadora a usmievavý Iván. Seriál je napínavý, vzrušujúci, dramatický, provokujúci, bizarný,... je proste cool! ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co napsat k celému seriálu... Vše jsem detailně napsal v recenzích k jednotlivým sériím. Zajímavá koncepce, styl vyprávění a hlavní zápletka (zločin), což seriál povyšuje nad obyčejný seriál o milostných radostech a slastech dospívajících, byť z vyšší třídy. Bez toho by to byla opravdu kombinace Beverly Hills a Školy zlomených srdcí. Daří se to dobře skloubit, i když milostných scén by mohlo být mnohem méně. První dvě série velmi dobré, třetí slabší a ve čtvrté je tam zločin jen tak mimochodem a to hlavní je co nejvíce milostných scén. Ta už neměla vzniknout. Howgh! ()

VictorMartel 

všechny recenze uživatele

První dvě řady jsem se zájmem, ale docela přežíval, tu a tam uchlácholen pointou, dobrou prezentací, zápletkou; stejně tak odrazován přihlouplými tématy zlaté mládeže a snad i přehnanou infantilizací její reality. Jenomže 3. řada v lepším dupe na plyn a brzdí devadesátkový „teenage“ balast à la školní telenovely (Beverly Hills, 90210; Heartbreak High). Z dětiček se stávají SVÉHO DRUHU dospělí a ústřední kriminální zápletka se opravdu „zaplétá“ po celou dobu v sotva rozluštitelné tajemství. Samozřejmě některé segmenty jsou řešeny na objednávku k uspokojení otevřené společnosti a směrnic příkladně rozvinutého Západu, kdy si připadám zkoušen marketingovými triky jeho pubertálně tolerantní idyly. Především z relativně variabilní zkušenosti s lidmi sotva mohu s čím srovnat tu programově nadsazenou sexuální nejednoznačnost, ale pokud by seriál odrážel skutečnou statistiku bisexuálů, pak leda že by narůstala s pozdějším zapadáním slunce, protože u nás jich nějak ne a ne uvidět; možná nejsme dost bohatí. Na druhou stranu, homosexuální role a jejich vnitřní konflikt, navozený k takovým touhám nepřátelskou kulturou, jsou řešeny nejen věrohodně, ale za mě taky sympaticky. Mí oblíbenci se tu dokonce několikrát prohodili, směsici antagonistických východisek prorostla jakási „po příběhu“ nasbíraná solidarita, a při nejmenším u Guzmána a Lu jsem si užil jejich proměnu od začátku do konce. Ta má jasný plán: po dvě řady nás přesvědčovat o jejich progresivní kariéře o nedostatek ochuzených vypatlanců a pak všechno otočit. 4. řadu otevírat nehodlám. ()

Galerie (312)

Zajímavosti (9)

  • Do půle třetí série není známo, ve kterém městě ani provincii Španělska se děj odehrává. Pouze vůz Nana (Jaime Llorente) má na SPZ písmeno M, od čehož se dá odvodit Madrid. A žádný záběr nedokazuje konkrétní skutečné místo. V epizodě Doba pohřešování: 84 hodin (2019), kde se Cayetana prozradí za podvodnici, je již řečeno, že se banket odehrává v hotelu Barceló v Madridu. (Aleix)
  • Na halloween párty se objeví lidé převlečeni v Dálího kombinéze, které využívala parta zlodějů v La casa de papel (od r. 2017). Právě v seriálu La casa de papel hrál Nano (Jaime Lorente) hlavní roli Denvera, představitelka Mariny (María Pedraza) zde ztvárnila roli Alison Parker. (zrpi)

Reklama

Reklama