Reklama

Reklama

Dračí princ

(seriál)
  • USA The Dragon Prince
Trailer

VOD (1)

Série(6) / Epizody(54)

Zvláštní objev přiměje dva mladé lidské prince, aby se spřátelili s elfí bojovnicí a společně vyrazili najít pro svou zemi mír. (Netflix)

Recenze uživatele JamesConnorG k tomuto seriálu (16)

Dračí princ (2018) 

10/10 - Tenhle seriál jsem si neskutečně užil. V aktualní době máme 3 série ze 7 a zatím nezklamalo a doufám, že i nezklame nadále, protože 7 sérii pro tenhle seriál je podle mě dost. Příběh je skvělý a krásný. Máme tady inspiraci Pána Prstenu, kdy skupina musí něco přepravit tam a sem. Postavy jsou úžasné a perfektně napsané. Jak hlavní, tak i vedlejší postavy si zamilujete a zapamatujete si je. Hlavní postavy Rayla, Callum, Ezran, Bait a Zym fungují a miluju je. Animace je okay. Někoho může odradit, ale mě se líbila a zvykl jsem si na ní. Hudba je na krásná a na profesionální úrovní (především skladba Silvergrove). Jako poslední chci pochválit akci. Ano, je jí tu dost a je tu krásně prokreslená a zajímavá. Tenhle seriál můžu doporučit všem fanouškům Fantasy a pro ty, co miluji dobrodružný žánr. ()

Book 1: Moon (2018) (S01) 

První série nabízí úžasný start Fantasy příběhů o dvou lidských princech a elfí bojovníci zanést záhadné dračí vejce a nastolit mír po celém světě. 85% ()

Book 2: Sky (2019) (S02) 

Dobrodružství pokračuje zajímavými okamžiky a dějem seriálu. Postavy se tu více prohlubují a rýsuji a děj se někam posouvá. 100% ()

Book 3: Sun (2019) (S03) 

Zatím nejlepší série seriálu. Úžasný napínavý děj, úžasně stvarněné postavy, Hudba úžasná a především záporak Viren, který tu hodně valí. Už se těším na dalších 4 série! 100% ()

Book 4: Earth (2022) (S04) 

7/10. - Začátek nové zápletky příběhu pro mě začal poněkud hořkosladce. Dvou roční timeskip byl za mě super možnost posunout vypravování příběhu o kus dále, postavy tu jsou vyspělejší, starší a posunuli se vpřed. Ezran slušně dospívá do role krále Katolisu, Callum je vyspělejší mág a Rayla je za mě oproti minulých sérií hůře napsaná postava. Vyzdvihnout téhle sérii můžu rozhodně lokace, celkový design postav a hudbu. U téhle série jsem se převážně kochal lokacemi, království Katolis je tu stále živé a krásné a samotná Xadia má pořád co nabídnout a nešetří nemálo překrásnými místy. Zde pozitiva ale končí. Největší minus tu musím zmínit příběh, ačkoliv je zápletka v pohodě a v nějakých částech mě i bavila, tak se v téhle sérii stane fakt moc málo. Postavy se furt přesouvají z bodu A do bodu B, střídají se tu mnoho linek, přičemž jen některé jsou zajímavé a zbytek jen zdržují děj. Chápu tvůrce, že tahle série je takový rozjezd nového příběhu a má pomalu budovat tempo a zápletku, ale věřím, že to šlo udělat lépe. Ještě mě tu mrzí fakt, že se narušení vztahu Rayly a Calluma řešilo fakt otřesně, odpověď proč jejich vztah dostal stopku zjistíme v sérii jen letmo a pokud to chcete zjistit, musíte si přečíst komiks Through the Moon. Náhodou jsem tenhle komiks četl ještě před vydáním čtvrté knihy a komiks je fakt super a bavil mě, ale mohli ho do série nějak zafixovat pro lepší kontext, ale to osobně neberu jako mínus série ale jako můj osobní problém + na můj vkus až moc dětinský a hloupý humor oproti minulých sérii. I přesto jsem si sérii užil, ale celkově tahle série působí jako nejslabší z celého seriálu. ()

Book 5: Ocean (2023) (S05) 

7,5/10. - Kniha pátá alias Oceán je zlepšení oproti minulé sérii. Zápletka od minulé série se začíná pomalu vyvíjet, postavy se už srozumitelně posunují z bodu A do bodu B skrz hlubší a logickou myšlenkou. Opět co u téhle knihy moc chválím jsou lokace, převážně mořská část a doky, ty se mi opravdu líbili a příběhová linka zaměřená tam mě dosti bavila. Co se taktéž zlepšilo byli postavy, v minulé sérii mě vadil až moc dětinský humor, tady taky občas byl až moc na hraně, ale u tady jsem se i milé rád zasmál. Co mě na téhle sérii vyloženě nudilo a ubijelo je příběhová linka z Království Slunečních elfů, jak minule, tak i tady nudná a nezáživná. I přes to vše jsem z téhle série mile rád překvapen. Ducha prvních tři sérii to stále nemá, ale tahle série mě bavila daleko víc než ta předešla. ()

Book 6: Stars (2024) (S06) 

9/10. - Here we go, KONEČNĚ se The Dragon Prince vrátil. Po dvou celkem klidných a né moc světoborných sérii mě tahle série posadila na zadek a sledoval ji s úplným nadšením a otevřenou pusou. Tvůrci si konečně připravili půdu na rozvíjení příběhu a skvěle uzavírají linky od minulých knih a připravuji tu finální, kde Aaravos začne dělat pořádný chaos a bordel. Co se mi strašně líbilo a dávám to jako velký klad je úplně jiný ton příběhu, je daleko vážnější, temnější a jde vidět, že jde fakt do tuhého a už to dávné není dětinská show, kde se především hrálo na humor. Nejvíce se mi líbila linka s Raylou a Callumem, kde se především vyvíjel jejich vztah a konečně se dořešil vnitřní spor mezi jejich vztahem. I ostatní linky nebyli náhodou vůbec špatné, Virenovo vykoupení bylo skvělé a emotivní a jsem rád, jakým směrem tvůrci příběh postavy vedli. Minulých recenzi jsem chválil taktéž lokace i hudbu a tady musím též pokračovat, protože to tvůrci prostě umí, miluju to a věřím, že v sedmé a nejspíše v poslední sérii to dotáhnout stejně, jak minule. Upřímně, jsem hrozně nadšen že tahle série se povedla, moc jsem si přál aby mě bavila a abych se mi vrátilo to nadšení a napětí, jaký jsem měl když jsem sledoval první tři knihy. A ono se to fakt stalo. Moc se těším na poslední sérii, ale zároveň už teď vím, že loučení s tímhle světem bude těžký. Snad příští kniha obstojí zaslouženému zakončení. ()

Reklama

Reklama