Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Pepy 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku je nejhorší, že furt klesá a klesá a lidé ho miň zbožňují. Zde je vidět přesná ukázka, jak se s velkolepého filmu, stane nudné pokračování. To byla nejhorší chyba co mohli udělat a navíc jiný režisér, měli nechat první díl a stačilo by, tohle je moc přehnané a na některé je to moc silná káva. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Po legendární jedničce byl vytvořen díl druhý, který vlastně ani vzniknout neměl. Celý film se (kromě známého knihovníka) tváří úplně jinak. Postavy jsou stejné, ale díky novým hercům ztrácí své kouzlo. Nesympatický Bastian či naprosto nevhodně zvolený Atreyu jsou jen dalším černým bodem. Nehledě na to, že děj skutečně za moc nestojí. ...a to nás čekala ještě trojka! :-/ ()

Reklama

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 1 a 2 hvězdami, ve filmu totiž zářilo hvězd jen málo, třeba takový Falco, ten se zkazit nedá, či zářící Auryn. Mělo to alespoň slušnou myšlenku, ale jinak, vzhledem k tomu, že jsem četla knížku, dávám hvězdu jen 1, děj žádný, nebo jen naprosto hloupý, kvalita Nekonečného příběhu naprosto vymizela, u sledování filmu mi bylo spíš smutno, když jsem zavzpomínala na starou Fantázii, na staré herce, na Nikdy Nekončící Nezapomenutelný Příběh... ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Tak tady je hodnocení hodně závislé na tom,jak moc film budete porovnávat s jedničkou.U toho,kdo se na něj dívá jako na čisté pokračování,není překvapivé že dvojku zavrhne.Já se na něj podíval tak,že se změnilo místo natáčení,tvůrci,herci,produkce,styl,prakticky vše.Namísto evropského filmu tu máme hollywood.A při tomto pohledu vidím docela slušné pokračování,které nenaštve a neurazí. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je totální děs. "Vypadají jako... jako giganti!", nebo: "Přeju si... abys měla srdce!".... strašné, navíc proboha, když nedokázali přimět původní herce, aby natočili druhý díl, buď se na to měli úplně vykašlat (moje doporučení), nebo měli jejich postavám aspoň dát jiná jména.... Že by se útlý brunet Bastien za pět let změnil v urostlého blonďáka, to opravdu není k uvěření. Krom toho příběh je samozřejmě příšerná nastavovačka.... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se od 19. června do 27. října 1989 v Německu, Itálii, Francii, Austrálii, Argentině a v Kanadě. (Varan)
  • Jediným hercem, který si zopakoval svou roli z původního filmu, je Thomas Hill (Koreander). (HappySmile)

Reklama

Reklama