Reklama

Reklama

Mluvící prasátko Babe nechtěně zaviní zranění svého pána, farmáře Arthura, který se potluče při pádu do studně. Následkem toho zůstane jeho žena, paní Hoggettová, na všechno sama a brzy se farma dostane do nesnází. Farmářku napadne, že by talentované prasátko mohlo vystupovat v show, a tak s ním odletí do města, aby vydělali peníze a zachránili farmu před úpadkem. Tam je čekají problémy. Ubytovat se mohou jen v jediném hotelu, kde jsou povolena zvířata. Je to ale právě v době, kdy sousedé poštvou proti hotelu úřady a ty zabaví všechna zvířata, které v něm byla ubytována. Jedině prasátko Babe, kterému se podařilo zůstat na svobodě, může svým novým přátelům pomoci. Při záchraně zažije neuvěřitelná dobrodružství. Navíc se mu podaří vydělat dost peněz na to, aby zachránili farmu. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (5)

Mumie (1999)

  • S nápadem na natočení remaku klasické Mumie (1932) přišel roku 1992 producent James Jacks. Snímek se měl odehrávat v 90. letech minulého století, studio Universal stanovilo rozpočet na 10 milionů amerických dolarů a režírovat měl Clive Barker, který chtěl natočit snímek plný násilí. Z nápadu však nakonec sešlo. Následně se kolem projektu mihl i George A. Romero, jehož vizí byl film ve stylu Noci oživlých mrtvol (1968) – studio však návrh zamítlo. Dále byl na post režiséra zvažován Joe Dante – ten vnesl do námětu prvky love story, reinkarnace a masožravých brouků, nicméně studio tehdy požadovalo film za patnáct milionů a Danteho námět by se do rozpočtu nevešel. Projekt následně opustil i Mick Garris a Wes Craven pro jistotu rovnou odmítl. V roce 1997 pak Jacksovi zavolal Stephen Sommers a představil mu „svou“ verzi Mumie ve stylu Indiany Jonese a Chrámu zkázy (1984) a Jásona a Argonautů (1963). Studiu se návrh líbil natolik, že rozpočet nabobtnal z původních 15 na 80 milionů dolarů, a to navíc v době, kdy se studio vzpamatovávalo z nečekaného propadáku Babe 2: Prasátko ve městě (1998). (fiLLthe3DD)

Happy Feet (2006)

  • Happy Feet byly prvním animovaným snímkem studia Animal Logic. Tato australská firma ale ve světě filmu nebyla neznámá. Spolupracovala například na speciálních efektech k filmu Babe 2: Prasátko ve městě (1998) nebo k trilogii Pán prstenů (2001, 2002, 2003). (imro)

Reklama

Reklama