Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (140)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám podobný styl filmů rád, tak tady je to nuda a šeď. Paradoxně to tu drží nad vodou "důchodci" v hlavních rolích Helen Mirren a Ian McKellen, kteří opravdu umí hrát, ale je to nejspíše jediná kladná věc, která mě k filmu napadá. Co se týče příběhu, tak to tu vyloženě zabíjí fakt, že se celou dobu ví o "dvojité hře" a ve výsledku víte, jak to všechno dopadne. Slabší 3* ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert obou výtečných ústředních herců to vytahuje z vod šedého průměru. Průser tohoto filmu je jeho doslovnost, ale hlavně žánrová neucelenost. Není to ani komedie, ani drama, ani thriller. Je tu jen silně patrný dokonale nevyužitý potenciál v příběhu. Jehož devizou není jen již zmíněná doslovnost, ale i fakt, že největší zvrat ke kterému celý film směřuje, odhadnete zhruba tak v polovině filmu a pak už jen čekáte kdy to přijde. Oddychová jednohubka, ke které není třeba se vracet a za zhlédnutí stojí jen pro McKellena a Mirren... ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Išiel som do toho s tým, že nič nebude také, ako sa zdá. Preto to rozuzlenie na konci ma až tak nešokovalo. Skôr ma prekvapilo to vypointovanie, do akej hĺbky to až siahalo. To som nepredvídal. Inak herecký koncert oboch a na Helenku, aj keď má asi 200 rokov pred Kristom s DPH sa proste vždy dobre pozerá. Ako to len robí? Opýtam sa Zdeny. 4 z 5 ()

Natalia_Budz 

všechny recenze uživatele

Ač někteří recenzenti píší, že je to vcelku předvídatelná zápletka (podobně jako se dříve točili krimi viz. Colombo, Poirot) tak bych řekla, že to není pravda. Ze začátku se to tváří jako normální snímek - starý prohnaný podvodník, stará důvěřivá vdova a podvodníkovo probuzení citů. Když došlo k lámání chleba - co, jak, proč - vůbec jsem to nečekala. Děj rozuzlení byl dle mého natočen skvěle. Herecké výkony skvělé a dvojice Helen Mireen, Ian McKellen prostě fungují. Objektivní pocit z filmu se mi píše těžko - kvůli spletitosti filmu ..nechci něco vyzradit. Spoiler!! V hlavě mi utkvěl tento citát, který jen podtrhává minulost... ,,Je zvláštní dělat věci, které sis v životě nedokázal představit... A aby si prožil další den děláš je zas a znovu... Je to čím dál tím horší... Tajemství mezi tebou, Bohem, ďáblem a mrtvými... Člověk se pak stane dokonalým lhářem." ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dost překombinované a tím pádem nevěrohodné...navíc je tu plno logických lapsů, jako třeba fakt, že hlavní hrdina ve scéně v metru naprosto hravě fyzicky zlikviduje o generaci či dvě mladšího soka evidentně v dobré fyzické kondici, ve finále pak ale nestačí na zhruba stejně starou vetchou stařenku... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Stanica metra Charing Cross použitá v tomto filme je uzavretá stanica na linke Jubilee Line v Londýne. Bola použitá tiež vo filme James Bond: Skyfall (2012). (Arsenal83)
  • Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty. (Petr.Kocfeld)

Reklama

Reklama