Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové, legendy, ikony, prostě ti, kteří svou vývojovou činností a nápaditostí změnili svět. Jim můžeme děkovat za televizi, revolver, atomovou bombu nebo nověji třeba i za iPod. Ale za každým géniem stojí jeho velký soupeř, rival, který má rovněž nemalý podíl na finálním výsledku. Náš osmidílný seriál se věnuje právě tomuto nikdy nekončícímu závodění vynálezců a odhaluje, co kdy členy soupeřících dvojic motivovalo, pohánělo vpřed nebo naopak brzdilo, a jak vůbec došlo k tomu, že nakonec jeden zvítězil a druhý vstoupil do dějin geniálních vynálezů jako poražený. (TV Spektrum)

(více)

Zajímavosti (4)

  • V 7. epizodě 1. série s názvem Space Race je v 18. minutě záměna Lipska a Mnichova. Lipsko je uvedeno záběrem na Mnichovskou katedrálu. (IceFox)
  • V siedmej epizóde má Sergej Pavlovič Koroľov (Daniel Olson), otec sovietskeho raketového programu, zbierať informácie o nacistických raketách v Nemecku. V tom čase ale pracoval, čoby politický väzeň, pre leteckého konštruktéra Andreja Tupoleva. (DJW)
  • Na začiatku 7. epizódy americký vojaci, na sklonku 2. svetovej vojny, postupujú Nemeckom s puškami M16A1. Tento typ zbrane bol vynájdený a prvýkrát používaný až vo vojne vo Vietname (1964), teda o takmer dvadsať rokov neskôr. (DJW)

Reklama

Reklama