Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajný dôstojník z Philadelphie bojuje s celoživotnou posadnutosťou, aby vystopoval tajomného sériového vraha, ktorého zločiny vzdorujú vysvetleniu. (dixx)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Parádní sci-fi od Netflixu. Dostal mě komentář uživatele husak_k, kterej píše, že Boyd Holbrook je takovej Brad Pitt pro chudý. Ale budiž mu odpuštěno, protože tohle obšlehl z komentáře uživatele Sushika. Jinak kluci, nebojte se chodit do kina i na filmy s Bradem Pittem, přestože máte hluboko do kapsy, lístky stojej stejně jak na Pitta tak Holbrooka. Tohle byla sice televizní produkce, ale měla parádní vizuál i atmosféru, která by strčila do kapsy lecjakej blockbuster s hercema pro bohatý. Jedinou výtku bych měl k tomu, že časový příběh, který se odehrává v rozmezí let 1988 až 2024, by si od Netflixu zasloužil spíš minisérii, protože ke konci to působilo až příliš zkratkovitě, aby se to všechno vtěsnalo do délky celovečerního filmu, i když v mém případě se jednalo spíš o film čtvrtodpolední. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Pointa filmu je zcela upside down, jelikož tvůrci v podstatě propagují to, proti čemu v jádru brojí. Názorově zcela zcestné a jakési mylné přesvědčení o "vyšším dobru" se nedostavilo. Řemeslně vůbec ne špatné, atmosféra první poloviny ucházející- těšil jsem se na starou dobrou noir krimi a dostal jsem rádoby morální apel na "right thinking" (jaká to ironie). Zahozený a nevyužitý potenciál prvních 40min dost zamrzí- role Boydovy v pršiplášti ala Blade Runner sedla. Ale jinak nepochybuji, že praví "demokraté" u závěrečné pointy chrochtali blahem. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Budu opakovat několik zdejších týpků... Začátek plnej potenciálu, akce, napětí a strachu z neznáma. Jakmile se začlo poskakovat o devítiletí, šel film ke dnu. Čím víc devítek, tím větší hovno. Nejhorší je, že se na to hovno neustále nabalovaly další, takže se netřeba divit, že na závěr nám tvůrci měsíčního světla předhodili maxi hovno! V tomhle případě, kdyby se chtělo míň jak moc, udělalo by se daleko líp! Bohužel 45% ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Fantastický úvod v osmdesátkách se skvělou atmosférou, napětím a hezkým vizuálem. Navíc za doprovodu výborné hudby, slušného tempa a skvělé kamery. Devadesátková pasáž trošičku slabší, ale stále hodně dobrá. Potom krok zpět. Ve druhé polovině jen jedna akční scéna, sice intenzivní, ale jinak nuda, tempo je pomalé. Napětí a atmoška se zcela vytratila. Závěr je uspokojivý, ale na pár otázek neodpověděl. Jako celku dám 4 hvězdy, protože je to originální a jde o velmi sympatický mix sci-fi a detektivky. Herci taky hrají skvěle. Sice to nejsou žádné velké hvězdy, ale Boyd Holbrook jsou s Bokeem dobří parťáci a švagr ,,Dexter" je taky fajn. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Téměř celá první polovina filmu mi připomínala svou atmosférou Maxe Payna (hru). Ústřední a musím podotknout že velmi povedená leč nedotažená dvojice policistů a jejich nadřízený byli velmi dobře ztvárněni, včetně jejich hlášek - v podstatě do ponuré atmosféry vnášeli světlo. Bohužel však tato rovina byla jen lehce nakouslá a málo rozvinutá. Potěšili mě některé scény, jako třeba naprosto profesionální policejní jednání v hangáru. Čekal jsem, že se to potáhne v tomto duchu celý film, dokud nepřišel zlom v podobě určité události a film se tak přesunul do své horší poloviny. Sice již opadla ta ponurost prostředí, ale tvůrci ji předali v podobě beznaděje a fanatismu na hlavního hrdinu. Jak film plynul, rozplétal se i příběh, jehož námět byl řekněme velmi, velmi klasický a tím pádem neoriginální, což mě mrzelo nejvíc. Snad každého člověka, který přemýšlel o cestování v čase to napadlo! Druhá polovina na mě tak působila velmi prázdně a uspěchaně. Už nebylo co vyprávět, co vyšetřovat. Zbylo jen čekat a bohužel si autoři to čekání krátili hloupostmi ve scénáři. Škoda. I přes to dávám 4*, které si film nezaslouží, ale nic mezi 3 a 4 zde není… ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Lockova (Boyd Holbrook) manželka nosí v úvodných scénach tričko s nápisom Pottstown. Režisér Jim Mickle sa narodil v meste Pottstowne v Pensylvánii. (m.a.t.o.)
  • V 40. minúte je vidieť vnútro obchodu s potravinami s americkými vlajkami a filadelfskými novinami. Potom sa záber presunie na pohľad na obchod so zmiešaným tovarom na druhej strane ulice, Jamestown Milk. Ide o torontský obchod na ulici Parliament Street neďaleko ulice Wellesley. Následná návšteva cintorína Lockom (Boyd Holbrook) s jeho dcérou sa natáčala o niekoľko blokov ďalej. (m.a.t.o.)
  • Hlavná výroba filmu v kanadskom Ontáriu sa začala 2. júla 2018 a skončila 27. augusta. (Game90)

Reklama

Reklama