Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bol som skeptický ku konceptu a najmä k tomu overkillu rozhodnutí, ktoré robí divák za hrdinu (začína to výberom cereálií), ale nakoniec to fungovalo a to najmä vďaka skvelo vystupňovanej paranoji a šialenstvu, ktorému hlavný hrdina podlieha. Aj tak si ale myslím, že ako štandardný film by to mohlo byť ešte lepšie. ()

dejww 

všechny recenze uživatele

Super koncept a velice plynulé přechody mezi jednotlivými možnostmi. Celkové zpracování je tedy dobré. Bohužel velice záleží na tom jakým směrem se v rozhodování vydáte. Pokud se vydáte směrem špatným film vás nepustí jít tím špatným směrem a musíte akci opakovat což mě velice zklamalo. Pokud se však vydáte víceméně správným směrem nemusíte si toho ani všimnout a výsledný dojem bude velice dobrý. Při opakovaném průchodu s pokusu o jiné konce však velice tvrdě narazíte na nutnost opakovat sekvence dokud je neuděláte podle plánu a dokud neprojdete všechny potřebné byť v jiném pořadí. Znovu "hratelnost" je tedy mizerná. Určitě objevíte nějaké nové sekvence které jste neviděli a jsou však pouze řekněme kosmetické a spíše prohlubují příběh než že by to mohlo dopadnout jinak. Je tu však možnost, že to byl všechno záměr jelikož se přece jenom jedná o Black Mirror a kdo ví co si tím Netflix testuje :) To je také důvod proč se nad tím dají přimhouřit oči a přijmout to jako záměr. Zajisté by to šlo však udělat více na oko svobodné a zamotaně spletité v což jsem doufal a bohužel nedostal. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Fajn. Bavil som sa. Možno aj z toho dôvodu, že som Bandersnatch sledoval v skupine. Samotného by ma ale časté pretáčanie príbehu nazad mohlo pomerne nudiť. Navyše pokiaľ si odmyslím interaktívnu formu pozerania filmu,určite nejde o žiaden svetoborný príbeh. Práve naopak. Napriek tomu by som však dal podobnému experimentu znova šancu. Chcelo by to už ale čosi hlbšie a prepracovanejšie. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Benedick Bandersnatch (AKA Papež Benedict) jsou dobře natočené hrátky s divákem, které mi upřímně přišli frustrující. Hlavním pro mě problémem je samotná premisa - hlavní postava nemá možnost volby, je diktován divákem, který ale téměř také nemá možnost volby, protože je tlačen panem Brookerem do určitých voleb nebo nastane tzv.: Game Over nebo neexistují a hráč je donucen do výběru mezi špatnou a další špatnou volbou. Scénářově je to dost zmatené - čas často velmi skáče, někdy ani nedostanete možnost volby u důležitého rozhovoru. Narozdíl od slabších epizod Black Mirror je to víc zapamatovatelné, ale zároveň víc cringe. Takže podobně jako TV moderátor v Game Overu musím říct 2,5/5 - přijde mi, že to tvůrci vzdali v polovině. Kdyby zabili svého otce nebo manželku bylo by to minimálně o 2 hvězdy více (THIS IS JOKE). PS.: Interaktivní film není nic nového. Když pomineme moderní pokusy Telltaleu, LiS nebo extravaganta Davida Cage, tak tu dávno byl Kino automat, Kuchař Svatopluk a nebo obroda CD-ROM interaktivních filmů v 90tkách. Nechápu, proč to lidé nadhodnocují. Protože to je Černé Zrcadlo? Jen doufám pro Charlieho, že začne dělat něco nového, poslední série začínají být ohrané a osobně bych klidně uvítal návrat k Wipe sérii nebo nový seroš po vzoru Touch of Cloth nebo Dead Set. ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Black Mirror Bandersnatch je interaktivní film, kdy v určitých rozhodnutích jednáte za hlavního hrdinu vy, pomocí klávesnice. Jemu se poté podle toho, co vyberete, mění psychická stránka a celé jeho chování. Začínáte od malých nepodstatných věcí, jako je výběr vloček ke snídani nebo jakou hudbu si pustit na cestě autobusem. Příběh postupně graduje a může to dojít tak daleko, že si hrdina uvědomí, že je někým ovládán. To teprve začíná sranda, protože rozhodovat se, jestli má před svojí psycholožkou vyskočit z okna, nebo jí zmlátit pomocí karate kopů, nemá ve filmu obdoby. Vaše rozhodování je ovlivňováno cestováním časem, při kterém postupně získáváte informace potřebné pro další postup v ději, který pomáháte vytvářet. Takže jestli do teď nemáte Netflix, založte si účet, protože tahle interakce jinde fungovat nebude … 8/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku, když se Stefan (Fionn Whitehead) poprvé setkává s Colinem (Will Poulter), tak jakmile si Colin sundá sluchátka, je slyšet, že právě poslouchá skladbu „New Life“ z roku 1981 od Depeche Mode. (Dangerous2)
  • Celý film je interaktivní, natočený formou choose-your-own-adventure, kdy divákovi jsou nabízeny volby mezi dvěma možnosti ovlivňující kompletně děj filmu. Kvůli tomuto faktu bylo celkem natočeno přes 5 hodin použitého materiálu, přestože následná stopáž sledovaného filmu má 90 minut. (hansel97)
  • V herní společnosti je na zdi pověšen plakát s robotickým psem, který lovil přeživší ženu během nevysvětlené apokalypsy v epizodě Metalhead (2017). Plakát upozorňuje na počítačovou hru s názvem „METL HEDD“ evokujícím epizodu. (hansel97)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Reklama

Reklama