Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

waits 

všechny recenze uživatele

Polodokumentární styl o politice/historii cílí přesně na centra mých filmových zájmů, Černobyl jsem tedy ocenil od první minuty. Velmi strohý, odtažitý styl, precizně vykreslená tíživá atmosféra tehdejšího SSSR a strach a bolest zúčastněných odpovídající vážnosti situace. Velmi dobrý nástup do miniserie. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný úvodní díl, který zobrazil neuvěřitelnou aroganci, lhostejnost a lehkomyslnost vedoucího provozu Datlova, který svým nezodpovědným chováním zapříčinil jednu z největších katastrof v moderní historii. Současně se zde můžeme setkat i s neuvěřitelným chováním sovětských funkcionářů, kteří byli připraveni udělat vše proto, jen aby tato katastrofa pokud možno nevyplula na povrch a aby byla před veřejností co nejdéle utajována. Životy a bezpečnost vlastních lidí byla až na druhém místě. ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all. What can we do then? What else is left to abandon even the hope of truth and content ourselves instead with stories? In these stories, it doesn't matter who the heroes are. All we want to know is: "Who is to blame?"” ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

... také si pamatuji radioaktivní popelavý déšť, povinný prvomájový průvod, velké množství obrovských hřibů v lesích (samozřejmě i doma na talířích) a následně nespočet nádorových a vývojových onemocnění, které katastrofou postižené generace poznamenávají dosud. Foukalo naším směrem a mrak letěl přes celou naši republiku dál... Strašné! První díl nemá chybu. Atmosféra v něm je doslova hororová, záběry realistické a výsledek všichni známe. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrejme sa jedná o jeden z najlepších pilotov aké som kedy videl. Jednoducho mu nič nechýbalo a dokázal ma tak nalákať na celú minisériu, že sa jednoducho neviem dočkať ďalšej časti. Autenticita a pocit na pozadí, že sa to skutočne stalo je neopakovateľný. Pohlaď s prvej ruky na jednu z najväčších katastrof Európy. 99% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)
  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)
  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno