Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

HNTR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Forma vyprávění je zatím velice poutavá, musím říct, že mě seriály podle skutečných událostí moc nebaví, ale tohle je fajn. Atmosféra tak hustá, že by se dala krájet.. Nikdo nemůže nadávat, že to není real a tak, protože prostě se to stalo. Moc fajn seriál, vystihuje celou dobu moc dobře... Celé komunistické hnutí atd. :) Moc povedené první dva díly, snad to bude pokračovat v tomhle duchu. ()

barrahir 

všechny recenze uživatele

"Bohužel" už jsem viděl pár dokumentů předtím a... druhý díl na rozdíl od prvního už plně neodpovídá historii. Vrtulník nespadl při prvním letu, ale po půl roce díky oslnění od slunce, ale to bych pominul v rámci dramatizace. Horší mi přišlo, že konzilium fyziků, kteří na tom dělali, nahradila fiktivní Ulana Khomyuk (Emily Watson), bez jejíhož dramatického příjezdu osobákem do Černobylu by do dvou dní vybuchl vodík v nádržích a půlka Evropy vlastně byla zachráněna díky statečnosti jedné soudružky, protože Legasov to přehlédl. 8/10 ()

Reklama

megacik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto bola neuveriteľne intenzívna časť....oproti mierne slabšiemu prvému dielu to bolo priam neskutočne majstrovsky natočené. Celú problematiku mám dopodrobna naštudovanú, pozrel som desiatky dokumentov, viem ako to celé prebiehalo, ale táto časť ma fakt prekvapila. Prekvapila ma až tak, ako prekvapila komunistickú stranu informácia, že radiácia nie je 3,6 roentgenu ale 15000 roentgenov. Táto epizóda je neprekonateľná. Myslím, neprekonateľná celkovo v rámci seriálov, natočených podľa skutočnej udalosti, nielen v rámci tejto série. Alexej Ananenko, Valeri Bezpalov a Boris Baranov....títo traja by mali mať pamätník v každom štáte nášho kontinentu, lebo najmä týmto vďačíme za to, že máme domov.... ()

Franche 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrazivější než všechny horory dohromady. Tohle se totiž bohužel opravdu stalo. Nikdy nezapomenu jak mi mamka vyprávěla, jak všichni nadšeně jedli obrovské jahody, kterým se ten rok extrémně dařilo. Až pak jim všem došlo, proč. Kombinace lidské a technické chyby s neuvěřitelnou dávkou hulvátství, ignorace a ujeté ideologie. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Větší prostor dostávají v tomto díle i samotné postavy a hned po chvilce je vidět, že ústřední trojice herců je naprostá trefa do černého. Když se k tomu pak přidají ikonické záběry, jako jsou přelety vrtulníkem nad elektrárnou, nebo snahy o sypání boru a písku ze vzduchu, tak dostáváme dost možná jeden z nejlepších seriálových dílů posledních let. V úplném závěru pak skrze na smrt jdoucí pracovníky padne na diváka naprostá deprese z toho, co bylo nutno vše udělat, aby bylo zamezeno ještě větší katastrofě. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • Muži, ktorí boli poslaní do podzemia elektrárne v skutočnosti neboli dobrovoľníci, ako to vykresľuje seriál, ale boli to zamestnanci elektrárne, ktorí boli touto úlohou priamo poverení. Na rozdiel od seriálu nemali masky, ale len respirátory, a ich odmena za vykonanú prácu bola nižšia. Vymyslený je tiež potlesk a privítanie po ich návrate. Podľa jedného z nich, Alexeja Ananenka (Baltasar Breki Samper), to považovali za normálnu prácu, ktorú bolo treba vykonať. (PeterLuk)
  • Natáčení probíhalo v litevské jaderné elektrárně Ignalina, exteriéry Pripjati v litevském hlavním městě Vilniusu, ve čtvrti Fabijoniškės. (Skalda1989)

Reklama

Reklama