Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

elEStet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano je to atmosfericke, ale kedze sa to hra na realitu ale nedodrzuju sa tam naozaj fakty (vid hned PRVY zruteny vrtulnik narazom o zeriav, fyzicka ktora tam nebola, radiacia akosi zabija pri takychto davkach pomaly). Z tohto dovodu je to tak na urovni AKTYX. Keby sa natocil v tejto kvalite atmosfery realny polodokument vratane samotnej veci veducej k vybuchu bolo by to cosi uplne 100%. Toto nie. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keďže námet nenapísal človek (ono svojím spôsobom napísal) a jedná sa o príbeh na základe skutočných udalostí, tak opäť iba za 4* aj keď sme si konečne našli hrdinov, ktorým fandíme a aj prestrihy na mrtvé zviera v lese či psíka. ktorý uteká za svojimi majiteľmi boli umiestnené bravúrne. Predstavte si, žeby v progresívnom slovenskom stáde bolo treba nájsť troch Turbanov, ktorý by sa obetovali pre dobre všetkých, to by bola tlačenica...ale nie, robím si žarty, už by nemali záujem byť Zomgi... ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Větší prostor dostávají v tomto díle i samotné postavy a hned po chvilce je vidět, že ústřední trojice herců je naprostá trefa do černého. Když se k tomu pak přidají ikonické záběry, jako jsou přelety vrtulníkem nad elektrárnou, nebo snahy o sypání boru a písku ze vzduchu, tak dostáváme dost možná jeden z nejlepších seriálových dílů posledních let. V úplném závěru pak skrze na smrt jdoucí pracovníky padne na diváka naprostá deprese z toho, co bylo nutno vše udělat, aby bylo zamezeno ještě větší katastrofě. ()

krysik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přidává to na síle... Paráda. Cítím filmové vyprávění, výborná výprava, kamera, herecké výkony, reálie... fakt paráda. Kdysi jsem četl Motlibu za Černobyl a při mnohých scénách v seriálu se mi vybavuje právě kniha. Je stále silněji vidět, jak zpočátku strana nedokázala přiznat možnost svého selhání a banalizovala celý problém. Za mě plný počet hvězd a těším se na další díl. A opět pokládám otázku, kdy se tohoto sakra chopí schopný filmař a natočí celovečerák ? ()

haffen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Potrebujeme, aby vodu odčerpali spod elektrárne traja ľudia a potrebujeme súhlas." "Súhlas k čomu?" "Súhlas, že môžeme zabiť troch ľudí." Nečakal som, že sa prvý diel dá prekonať a ono to ide. Seriál pľuje všetkým ostatným rovno do tváre za veľkých fanfár. Posledné minúty dielu boli skutočne strhujúce. To sa len tak nevidí. Hodnotenie 99% je plne zodpovedajúce. Dávam 100% a netrpezlivo čakám na tretí diel. Teraz to idem rozdychavať. P.S. Škoda, s haváriou vrtulníka a neexistujúcou bieloruskou fyzičkou to vážne pohnojili a silne sa tým odklonili od toho, čo sa v skutočnosti stalo. Čo už. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • V epizodě je zmíněno, že tři pracovníci, kteří se vydají do tunelů pod elektrárnou, nejpozději do týdne zemřou. Ve skutečnosti však všichni tři přežili. Alexej Ananenko (Baltasar Breki Samper) a Valeri Bezpalov (Philip Barantini) byli v době premiéry seriálu stále naživu. Boris Baranov (Oscar Dyekjær Giese) zemřel v roce 2005 na infarkt. (NiWi)
  • V seriálu švédská atomová elektrárna Forsmark zachytí radiaci ještě před evakuací blízkého města Pripjať. Ve skutečnosti to bylo až poté, co již tamní obyvatelé město opustili. (Macik1982)

Reklama

Reklama