Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

boss123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizóda pokračuje vo vysokej úrovni tej prvej. Aj, keď už to nie je až také napínavé. Na scénu sa dostávajú Boris Shcherbina a Ulana Khomyuková a viac priestoru dostáva aj Valery Legasov. V tomto diely sa hlavne snažia vyriešiť dôsledky výbuchu atómovej elektrárne. Počas celej epizódy sa tiahne nepríjemná atmosféra. V závere epizóda vyvrcholí a ponúkne takmer až hororovú atmosféru. Celá epizóda učebnicovo postupne graduje. Napriek tomu mi prvá epizóda prišla o niečo silnejšia, a tak táto dostáva v úvodzovkách len 4z5 a 85%. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Větší prostor dostávají v tomto díle i samotné postavy a hned po chvilce je vidět, že ústřední trojice herců je naprostá trefa do černého. Když se k tomu pak přidají ikonické záběry, jako jsou přelety vrtulníkem nad elektrárnou, nebo snahy o sypání boru a písku ze vzduchu, tak dostáváme dost možná jeden z nejlepších seriálových dílů posledních let. V úplném závěru pak skrze na smrt jdoucí pracovníky padne na diváka naprostá deprese z toho, co bylo nutno vše udělat, aby bylo zamezeno ještě větší katastrofě. ()

Reklama

the_weaver 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neschopnosť vedúcich aparátčikov najlepšie vynikne v priamej konfrontácii s odborníkmi a tej im v tomto dieli bolo naložené požehnane. Najviac však desili katastrofické scenáre z úst vedcov, ktorým sa mi ani dnes nechce veriť; tým skôr, že od ich naplnenia ľudstvo delila len odvaha troch ľudí a pár dní. ()

Franche 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrazivější než všechny horory dohromady. Tohle se totiž bohužel opravdu stalo. Nikdy nezapomenu jak mi mamka vyprávěla, jak všichni nadšeně jedli obrovské jahody, kterým se ten rok extrémně dařilo. Až pak jim všem došlo, proč. Kombinace lidské a technické chyby s neuvěřitelnou dávkou hulvátství, ignorace a ujeté ideologie. ()

sheen

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udělám opět výjimku a ohodnotím a okomentuji jednotlivý díl seriálu, což nedělám :). Tak mrazivá a hutná atmosféra tady dlouho nebyla. Na tento seriál jsem se opravu ale opravdu těšil a jsem rád, že nezklamal. K naprosté dokonalosti chybí malinko .Kdyby byl seriál točen v ruštině...ale toto je opravdu jen kosmetická vadička na kráse. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • K pádu vrtulníku ve skutečnosti došlo až po několika měsících, přesně 2. října 1986. (Duoscop)
  • V čase 00:33:01 jde Valerij Legasov (Jared Harris) do restaurace a objedná si pití. Servírka mu podá skleničku, kterou odmítne a chce jinou. Sousedka u baru se ptá, zda je pověrčivý. Pravděpodobně první skleničku odmítl proto, že už věděl o nehodě v elektrárně a požádal o jinou, obrácenou dnem vzhůru, protože si myslel, že se do ní nemůže dostat radioaktivní prach. Ženě na dotaz o pověrčivosti přikývl, aby o nehodě nevěděla. Existuje také slovanská lidová pověra, podle níž ponechání lžic na stole obráceně znamená pozvání ďábla na večeři s těmito lžičkami. Je to tedy pravděpodobně varianta na tuto pověru. (HonzaR.)

Reklama

Reklama