Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po odvrátení jednej možnej katastrofy prichádza Valery Legasov s ďalšími zisteniami. Jadro sa prepadá a mohlo by dôjsť k zamoreniu všetkých spodných vôd. Je teda nutné prísť s nápadom, ktorý by mal prepad jadra zastaviť. Medzitým sa Ulan Khomyuk snaží prísť na to, čo sa v Černobyle skutočne stalo. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem dala 4 hvězdičky, pak jsem musela přidat i tu poslední. Jinak to prostě nejde. Na tenhle seriál už asi nikdy nezapomenu, ta tíha... ne, nejde, nejde to člověku z hlavy. A ti horníci jsou prostě fajn. Parta řízků, kteří jdou přímo k věci a před nikým a ničím se nepo..rou. Prostě udělají tvrdou práci, která se udělat musí. Můj pradědeček byl taky horník a byl zavalený v dole, položil tam svůj život. O riziku se vždy vědělo, jít do Černobylu byla teprve mega odvaha. Říkám si, jak moc a dalece měli horníci, likvidátoři a jiní na výběr a zda opravdu všichni věděli o důsledcích. Každopádně, za tohle bych každému dala pořádnou doživotní rentu a metál. A ten bezohledný přístup k nim... "Až to skončí, bude o horníky alespoň postaráno?" "Já nevim." Uf, já bych to asi nedala. - Fajn, že seriál na toto téma vznikl. - Mírná výtka k některým detailům? Některé situace se až polopaticky vysvětlují, některé postoje a situace se opakují, nakonec však ani to není ke škodě věci. Jednoznačně převládá spokojenost. Po tolika prázdných seriálech a filmech, které jsem v poslední době viděla, konečně něco co má srdce, napětí a zarývá se to člověku pod kůži. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fyzicky se cítím ozářená. Po každém díle mi je hnusně, myju se, drhnu se a nakonec kopnu i tvrdé. Sbírám se z toho desítky minut, přičemž nejsem princeznička s růžovými iluzemi. Obávám se, že realita mohla vypadat i hůř. Dále: nikdy nepojedu do Černobylu na, nyní docela populární, dívandu. Opakuji: NIKDY. A kdo z mých přátel tam pojede, toho doma uvítáme v olověných vestách, s dozimetry místo brože a panákem jódu na prahu našeho hájemství. Nesouhlasím s názorem, že třetí díl nemá takovou sílu, jako díly předešlé, na mě působil stejně intenzivně. Horníky a domíchávač- to z hlavy dlouho nedostanu. ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle přesně vypadaj mé nohy po celodenním výšlapu. Krom masek další zbytečný díl. Celý seriál by stačil na jeden film. A to by se v něm museli ještě nejvíc zaměřit právě na zdravotní dopady radiace, protože ty unylé polemiky postav kolem stojí pro diváka za hovno. Teprve pak by to bylo zajímavé. Ostatně to jsem taky od toho čekala. Veliké zklamání. ()

Vämpiriüs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle se nám obsluha elektrárny v nemocnici pomalu rozkládá přičemž musím ocenit maskéry, kteří si dali záležet. K rozkládající se obsluze pošleme běloruskou vědkyni aby je vyslechla a vše dopodrobna zapsala. Musím uznat, že si velmi dobře poradili s postavou běloruské vědkyně jelikož dle historie tato osoba neexistovala a vlastně sloučili do této jedné postavy více osob, které poukazovaly na konkrétní problémy a mýlky. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • 28 hasičů a pracovníků elektrárny nejvíce zasažených radiací a převezených na speciální oddělení 6. moskevské nemocnice, bylo pohřbeno na moskevském Mitínském hřbitově v severozápadním správním obvodu. Jejich těla byla vložena do igelitového obalu, pak do dřevěné rakve, poté do dalšího igelitového obalu a nakonec do svařené zinkové rakve, která byla navíc zalita betonem. I přes tato opatření je v místě uložení měřitelná zvýšená úroveň radiace. (mikiqex)
  • "Open wide, O Earth" je názov modlitby pri ortodoxných pohreboch na východe. (chesterko)
  • Po odvysílání této epizody se Černobyl stal historicky nejlépe hodnoceným seriálem ve filmové databázi IMDb s hodnocením 9,7 z 10, které mu udělilo přes 37 000 uživatelů. Porazil tak dosavadního držitele rekordu, Planetu Zemi II (2016). (hansel97)

Reklama

Reklama