Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po odvrátení jednej možnej katastrofy prichádza Valery Legasov s ďalšími zisteniami. Jadro sa prepadá a mohlo by dôjsť k zamoreniu všetkých spodných vôd. Je teda nutné prísť s nápadom, ktorý by mal prepad jadra zastaviť. Medzitým sa Ulan Khomyuk snaží prísť na to, čo sa v Černobyle skutočne stalo. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád se nestačím divit, jak někdo, kdo má na listě víceméně špatný filmy, může udělat takovej masterpiece. Atmosféra seriálu je nepřekonatelná, jsem u něj posraná víc než u všech horrorů dohromady, takže myslím, že nic víc netřeba říkat. Prostě tomuhle kousku nemám co vytknout, doufám jenom, že získá pořádnou řadu cen a zaslouženou pozornost. Celou sérii jsem viděla už 5x, takže myslim, že to mluví samo za sebe. Hodnocení: 10000/10 ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě poslední dva úterky, ale během tří epizod jsme se dozvěděli opravdu hodně o havárii, o obyčejných lidech, ale i o politické manipulativní moci, která hodně zatajovala a ničila obyčejné lidi. 100 % ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fyzicky se cítím ozářená. Po každém díle mi je hnusně, myju se, drhnu se a nakonec kopnu i tvrdé. Sbírám se z toho desítky minut, přičemž nejsem princeznička s růžovými iluzemi. Obávám se, že realita mohla vypadat i hůř. Dále: nikdy nepojedu do Černobylu na, nyní docela populární, dívandu. Opakuji: NIKDY. A kdo z mých přátel tam pojede, toho doma uvítáme v olověných vestách, s dozimetry místo brože a panákem jódu na prahu našeho hájemství. Nesouhlasím s názorem, že třetí díl nemá takovou sílu, jako díly předešlé, na mě působil stejně intenzivně. Horníky a domíchávač- to z hlavy dlouho nedostanu. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem dala 4 hvězdičky, pak jsem musela přidat i tu poslední. Jinak to prostě nejde. Na tenhle seriál už asi nikdy nezapomenu, ta tíha... ne, nejde, nejde to člověku z hlavy. A ti horníci jsou prostě fajn. Parta řízků, kteří jdou přímo k věci a před nikým a ničím se nepo..rou. Prostě udělají tvrdou práci, která se udělat musí. Můj pradědeček byl taky horník a byl zavalený v dole, položil tam svůj život. O riziku se vždy vědělo, jít do Černobylu byla teprve mega odvaha. Říkám si, jak moc a dalece měli horníci, likvidátoři a jiní na výběr a zda opravdu všichni věděli o důsledcích. Každopádně, za tohle bych každému dala pořádnou doživotní rentu a metál. A ten bezohledný přístup k nim... "Až to skončí, bude o horníky alespoň postaráno?" "Já nevim." Uf, já bych to asi nedala. - Fajn, že seriál na toto téma vznikl. - Mírná výtka k některým detailům? Některé situace se až polopaticky vysvětlují, některé postoje a situace se opakují, nakonec však ani to není ke škodě věci. Jednoznačně převládá spokojenost. Po tolika prázdných seriálech a filmech, které jsem v poslední době viděla, konečně něco co má srdce, napětí a zarývá se to člověku pod kůži. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celosvětové nadšení nesdílím. Vidím průměrný snímek, jenž se snaží vyvolat paniku i tam, kde není, a zdramatizovat i to, co je chladné jako permafrost. Obzvláště mi vadí příliš mnoho fiktivních detailů za účelem dramatizace. Druhý díl dosáhl velmi slušné úrovně, jinak seriál zatím proplouvá mezi hollywoodskou megalomainzací a novodobými pseudoartovými trendy, kterým dominuje atmosféra na úkor děje. Celkově až doposud průměrný dojem, ale na další díly se ráda podívám. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Ulana Chomjuk (Emily Watson) byla zavřena do skutečné cely používané KGB. Nachází se v někdejším vilniuském ústředí KGB, z něhož je nyní muzeum. V téže budově během nacistické okupace Litvy roku 1941 sídlilo Gestapo. (mikiqex)
  • "Open wide, O Earth" je názov modlitby pri ortodoxných pohreboch na východe. (chesterko)
  • Po odvysílání této epizody se Černobyl stal historicky nejlépe hodnoceným seriálem ve filmové databázi IMDb s hodnocením 9,7 z 10, které mu udělilo přes 37 000 uživatelů. Porazil tak dosavadního držitele rekordu, Planetu Zemi II (2016). (hansel97)

Reklama

Reklama