Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (128)

majo0007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto časť trošku mimo a najslabšia. Ak chceli vzbudiť súcit s odstrelom nakazenej zveri, nemali nechať hneď v úvode odprásknuť kravu. Každý vrah vám povie, že zabiť prvý krát je to najťažšie a potom to už ide šup-šup. Takže mňa to kántrenie v dedine už nejako zvlášť nevzrušovalo. Chcem vidieť ľudské osudy a nie fenu s 5 mladými. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měla jsem z tohohle dílu velké obavy, to vybíjení zvířat, když je máte rádi je hodně nepříjemné. Nedivím se že s tím měl Pavel takový problém. Ale než by se pak někde trápili, je tohle prostě nejlepší volba. Potěšil mě Fares Fares v roli pohodného Bači a dokonce mi na chvíli vykouzlil i úsměv na tváři. Jinak opět nakládačka, jako prase. Boris dal průchod emocím a konečně mu natvrdo došlo, že boj se sovětským aparátem, je prostě marný. Nikdy celou pravdu před světem nepřizná i za cenu otřesných ztrát. Ulana by velmi ráda pravdu světu sdělila, ale je jí jasně vysvětleno, že následky jak pro ni, tak ostatní její blízké by byly fatální. Ďatlov stále zatvrzelý, snad ještě věří, že reaktor je v pořádku. Ten chlap je prostě neuvěřitelnej. Ten měl jít jako první čistit střechu a ne jen na 90 sekund. Každopádně scéna na střeše s bioroboty drsná a osud Ignatěnkové zdrcující. Blížíme se do finále, ale už teď vím, že mi seriál přirostl k srdci natolik, že mi bude chybět. I když jsem původně myslela, že se na to asi nezvládnu dívat. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bioroboti, dům od domu, vodka zadarmo a 800 rublů.... Nepamatuji se, že bych se někdy týden co týden takto dobrovolně trýznila, ale musím. Zajímá mě to, ničí mě to, řadu věci dnes už sice víme, přesto člověk zírá s otevřenou pusou a je mu mizerně. Znáte film Prolomit vlny? Jasně že znáte. A vy, kteří ne, vězte, že jde velmi těžký snímek, který do depky uvedl nejednoho nadšeného diváka. Emily Watson a Stellan Skarsgård ve Vlnách excelovali. Po téměř čtvrt století máme vzácnou možnost vidět je zase spolu. A v díle, proti kterému jsou nějaké slavné Vlny hotová veselohra. Seriál si spolehlivě drží svoji laťku vysoko, drobnou výtku mám a sice důraz na citlivé vypité vojáčky, kteří se ostýchali střílet psy a kocure. Ehm. Tak jasně, doba si to žádá. HBO nechce dráždit militantní ochranáře. Ale osobně jsem přesvědčena, že rusáci a hlavně ti oháknutí v uniformě nikdy nectili ani život lidský, natož pak životy zvířecí. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se stalo, byla katastrofa, kterou nikdo nesnižuje. Tenhle díl ukazuje následky širšího měřítka katastrofy. I tohle je strašná špína. Proto jsem doufala, že mi scénář neukáže porod jedné z hlavních postav (mám špatnou paměť na jména, sorry). Nejdůležitějších 90 vteřin vašeho života? Kolikrát neopakovaně....a zbytku hezký živit. Jo, jasan. V podstatě celý díl jsem seděla, nehla se a měla ruku předloženou na puse. Jako kdyby to mohlo něco snížit. Bohužel nemohlo. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

!!SPOILERS!! ["Budem potrebovať nový telefón!"] Pred pozretím tejto epizódy som počul ,že je zatiaľ najslabšia.....ako vážne? NAJSLABŠIA? Chernobyl nám ukázal v každom ďaľšom diely vždy niečo nové. Vás by bavilo sa pozerať ako sa proti sebe naťahajú tajomníci SSSR kvôli svojím názorom? Alebo sa v skuse pozerať len na otvorený reaktor? Mňa teda nie. A preto som rád ,že tento diel je iný a rozhodol sa nám ukázať ako táto havária vplívala na civilistov ,radioaktívne zvieratá ,na prírodu a na konci aj na tehotné ženy (smutné 😭) . Pre nevzdelaného človeka bude určite problém aj strielanie psov a ich hromadný hrob (spomínam to sem pretože počítam s tým ,že keď toto čítate tak ste sa v seriáli dostali až sem). Takže aby som to zhrnul: pre niekoho najhroší diel seriálu ,pre mňa nie ,PRE MŇA NIE! Lepšia je snáď už len Epizóda 2 😃 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Priemerná mzda v ZSSR v roku 1986 bola asi 200 rubľov mesačne, takže 800 rubľov sú asi 4 mesačné platy. (chesterko)
  • V čase cca 8:50 vyjmenovává Legasov (Jared Harris) části střechy s rozmetaným grafitem. Jsou pojmenované Káťa, Nina a Máša. V čase 20:06 tyto části zmiňuje generál, avšak místo Káťa říká Táňa. (budivoj)
  • „Joker“, STR-1 a další stroje se nyní nacházejí na vrakovišti radioaktivních vozidel Burikivka. (Maulincio)

Reklama

Reklama