Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (128)

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidi co píšou, že je to málo akční a nemá to grády asi zapomněli, že je to podle skutečnejch událostí - to jsem musela zmínit, protože mě docela překvapujou nějaký očekávání zdejších diváků. Čekáte, že najednou přiletí mimozemšťani nebo jak? Každopádně tohle byla zase úžasná epizoda s úžasnou atmosférou jako vždy. To zaměření na detaily je prostě geniální - v minulým díle nahý horníci, tady olověná ochrana na pytlíka a ty hajzly.. :D Skvěle zobrazená je i propaganda a věčný utajovaní informací. Jediný, co bych možná zkrátila jsou ty scény kde střílí psi, na můj vkus trochu moc dlouhý a scény se až moc snaží hrát na city. Ale to je jenom taková drobnost. Hodnocení: 2000/10 ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrazení jako prase. Blížíme se pomalu do finále, ale to vůbec neznamená, že by děj zvolňoval. Naopak, ždíme emoci z každého aspektu černobylské katastrofy. A vůbec nejvíce emocí přichází ve chvíli, kdy postavy vůbec nemluví, ale jen konají svou povinnost. Všechno se navíc děje tak automaticky a samozřejmě, až mi to připomíná nějakou továrnu smrti. Kulisy totalitního režimu, který záchranným pracím hází klacky pod nohy tuto tragédii podtrhává. Momenty jako 90 vteřin na Máše, střílení domácích mazlíčků, nebo rozbití telefonu jsou jen ty třešničky na děsivém dortu, kterému se daří to, co jsem považoval za nemožné. Udržovat stoprocentní hodnocení pro každý díl této série. Jen co vyjde na blu-ray, musím si jí koupit. Tohle není minisérie, tohle je korunovační klenot. Jasný plný počet. ()

Reklama

Kushina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk by si myslel, že když se zastavilo tavení reaktoru, tak bylo po všem, avšak začalo to těžší a to boj na dlouhou trať. Radioaktivita byla doslova všude, ne pouze v zemi, ale i živých tvorech, vše, ale naprosto vše se muselo zlikvidovat a nejlépe zabít betonem. Vcítit se do pocitů všech, co to měli na starosti bylo až moc přirozené. Do všeho se navíc stále ruská vláda snažila tutlat co nejvíce informací a to mělo za následek oddálení toho, aby byla radiace co nejrychleji potlačena. Na konci tohoto dílu do nás navíc vnikl pocit největší bolesti a to úmrtí dětí a v lepším případě jejich mutací, které radiace způsobila. 95% ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda mapující větší časový úsek. Strašně se mi líbí skákání z pasáží, kde se ukazují problémy největších rozměrů (odklízení grafitu ze střechy elektrárny), ale i problémy rozměrů menších (situace s pejsky) a toto všechno dohromady představuje skvělý kontrast, kde se obě situace liší, ale vzešly z stejné události. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silný ale pro mě přesto slabší díl. Proč? Likvidátoři zvěře dostali příliš prostoru na úkor likvidaci trosek střechy a hlavně byla vysoce zredukována stavba sarkofágu. Přesto musím dát plný počet, jelikož s nejslabší první epizodou by mi průměr nehodil 5 hvězd a tento seriál rozhodně za 5* považuji. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Robota typu „Joker“ dopravil na střechu elektrárny vrtulník typového označení Mil Mi-6 s typickými pomocnými křídly na trupu. Tyto těžké stroje v Černobylu zasahovaly společně s novějším a těžším typem Mil Mi-26. (Foxhound#1)
  • Priemerná mzda v ZSSR v roku 1986 bola asi 200 rubľov mesačne, takže 800 rubľov sú asi 4 mesačné platy. (chesterko)
  • Vojáci, odklízející trosky reaktoru ze střechy elektrárny, jsou instruováni, že nesmí na tomto místě pobýt déle než 90 vteřin. Scéna je točena bez střihu a od opuštění úkrytu až do zaznění „zvonu“ opravdu trvá 90 vteřin. (Funky.F)

Reklama

Reklama