Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (128)

Demonic189 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kym prvym trom epizodam sa nebojím napalíť rovných 100%, táto časť je o kúsok slabšia. Môže za to najmä trošku naťahovaný hon na psov. Skrátiť to o 5 minút a namiesto toho ukázať väčší dopad na vodu, les a inú zver, tak by to bolo za spomínaný plny počet. Scéna z "Mášy" je však už teraz geniálna! 95% ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S tím, jak se seriál vzdaluje od okamžiku exploze, klesá také spád a napětí. Zásadní dějová linka týkající se protavení jádra a kontaminace spodních vod (a s tím spojené práce horníků) vyšuměla do ztracena - ve tředím díle se linka parádně rozjede, dívák sleduje horníky při práci za dosažením cíle, ale ve čtvrtém díle o tom není ani zmínka. Děj skočí o čtyři měsíce dál. Je tu ale jedna strhující scéna - ruční odstraňování grafitu ze střechy elektrárny. To jsem nedýchal! ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s deLaFere. Tato epizoda je nevyvážená. Pořad je tam spousta silných momentů, ale současně se do prostoru, kde tvůrci použijí vlastní invenci, vtírá americký smrad. Jakmile dojde na moralizování, přestávají být (pro kumunismu znalého diváka) dialogy věrohodnými. Je to smutný paradox, že mnohem uvěřitelnější jsou ty absurdity, které jsme slyšeli v prvních epizodách. Diskuze o vykřikování pravdy do světa, kecy o nebohé (nezodpovědné) ženě jednoho hasiče...předtím sledujeme, jak se posílají na smrt tisíce lidí... . A přitom nebyl důvod vměšovat se do událostí, které jsou natolik dramatické, že jim "vylepšování" jen škodí. Navíc tvůrci tlačí na pilu ve zbytečně dlouhých pasážích, které nemají jiný účel než ždímat emoce (nebohá štěňátka ). Podobným způsobem by se mohli zabývat mnohem horšími důsledky, jako kontaminací vody apod. Černobyl splňuje všechna kritéria slova katastrofa a to navíc s dlouhodobým dopadem. Má být edukativním vykřičníkem pro generaci, která důvěřuje vědcům, politikům a všem, kdo nás "řídí". A to i přes menší výhrady plní na 100%. PS: na ty nejnebezpečnější práce bych nahnal ty, kteří mají dluh společnosti...tzn. vězně, ne mladé kluky s životem před sebou. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu si zde zpětně zavzpomínám na epizodu, která mě zas znechutila poněkud jiným způsobem než ty ostatní. Jen proto, aby si jeden rádoby stabilní stát udržel své renomé, nehleděl na životy svých občanů a málem všechny nepřipravil jen o střechy nad hlavou, pod nimiž někteří žili desítky let, ale i o samotný život. Vůdcům tehdejšího SSSR by bylo jedno, kdyby najednou neměli komu vládnout, důležité je, že by měli ten pocit. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád bomba. Ale na plný počet to není díky zbytečně zaplácnutým časem,se střílením psů. Proč tedy neukázali ty ostatní? Kácení stromů,odhrn půdy etc.? To jako není důležité? Nebo jinak,střílení růz.zvířat je snad ta nejdůl.činnost v likvidaci katastrofy? Určitě ne. Chvílemi jsem se až bál,že se to snad změní na seriál o mladíkovi,který po 1.v životě,,něco zastřelil. A že se až do konce,budu museti dívat na ten jeho přiblble prázdný výraz. Tento herec určitě nebude zrovna mým novým favoritem. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Robota typu „Joker“ dopravil na střechu elektrárny vrtulník typového označení Mil Mi-6 s typickými pomocnými křídly na trupu. Tyto těžké stroje v Černobylu zasahovaly společně s novějším a těžším typem Mil Mi-26. (Foxhound#1)
  • Priemerná mzda v ZSSR v roku 1986 bola asi 200 rubľov mesačne, takže 800 rubľov sú asi 4 mesačné platy. (chesterko)
  • Keď sa vojaci zhromažďujú v Černobyle, aby začali s čistením, všetci dostali vodku zadarmo. Alkohol má schopnosť zachytiť voľné radikály v tele (voľné radikály sú vedľajšími produktmi žiarenia). (chesterko)

Reklama

Reklama