Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (128)

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-MA || HBO || "We live in a country where children have to save lives of their mothers." Čtvrtou epizodu bych s hodně velkou nadsázkou nazval nejslabší. Ale to pouze v porovnání s předchozím a následujícím klenotem a s opomíjením jedné z nejintenzivnějších scén nejen tohoto miniseriálu. Tvůrci tentokrát chtěli trochu zvolnit a ukázat, jak černobylská katastrofa likvidovala jeden nevinný život za druhým. S radiací nebo bez. A to se opět povedlo na výbornou. Přes 600 000 lidí bylo katastrofou postiženo a na každém se nějak podepsala. Totéž jako válka. Na scénu přichází parta vojenských záložáků mající za úkol zlikvidovat tamní zvěř. Zkažení mladé čisté lidské duše v přímém přenosu musí pohnout s každým divákem, nejen kvůli střílení nebohých pejsků. Proslovy z úst afgánských vojáků by se daly tesat do kamene, stejně jako monolog staré babky dojící krávu v úvodu. Komu by to nestačilo, v těsném závěru přijde ona 90 sekundová jednozáběrovka likvidace ozářného grafitu na nejnebezpečnějším místě na planetě, kterému předchází napínavé testování strojů, a především trefná narážka Legasova s Ščerbinou o "lidských robotech". Neboli obětování pro vyšší dobro, které čeká samotného Legasova. Scénáristický skvost! 100%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivé v tom smyslu, že se tvůrci nezaměřili jen na výbuch jako takový a instantní dobrodružství v tom co přišlo těsně poté, ale mapují širší souvislosti, i delší časový úsek mnoho měsíců od katastrofy a kupící se další a další problémy a záležitosti, které je potřeba řešit. Už to nemá tak nekompromisní drajv a brutální autenticitu, ale pořád setsakramentsky dobře udělaný koncept se spoustou "nebezpečných" scén. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdařilá rekonstrukce období po nehodě pokračuje ve stejné naturalistické úrovni, jako jsme viděli do teď. Příběh hlavních aktérů se zajímavě komplikuje, uvidíme, jak dopadne ve Vídni. Bráno ad absurdum, jsem právě ve Vídni a jelikož poslední díl tu také uvidím, tak v tomto směru bude mít zajímavý rozměr. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dojem z tejto epizódy pokazilo najmä chaotické pobehovanie s lopatou po streche pri jej čistení, pretože akú takú následnosť pri odpratávaní trosiek by súdruhovia zo ZSSR dokázali naplánovať, aj keď autori sa to zrejme snažili spraviť čo najviac autenticky. Anabáza Pavela pri odstrele zvierat síce mala svoje čaro ale jednotlivé časové posuny príbehu trochu uškodili a vydarené boli najmä prvé dve epizódy s udalosťami tesne po havárii. ()

kumite 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zdejších chytrolínků (uživatel Heisenberg) by měl při sledování té své "globální onanie" dávat větší pozor a nevymýšlet si ideologické báchorky. Řečeno to bylo takto : ... "Lunochody STR-1. Jsou lehké a když je obalíme olovem, odolají radiaci. Lidi jsme na Měsíc neposlali, ale alespoň nemusíme lidi posílat na střechu. To je nejdůležitější, soudruhu generále. Za žádných okolností tam nesmějí lidé. Jen roboti .... Asi se dá říct, že ten kus střechy je nejnebezpečnější místo na světě." ... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě zazní zdramatizovaná a přezpívaná verze písně "Chornyj voron" ("Black raven", "Черный ворон", "Černý havran") od holandského kvarteta Rusalki. Původní verze písně zazněla ve filmu Chapayev (1934), kde ji nazpíval Boris Babochkin. (Freddy22)
  • Robota typu „Joker“ dopravil na střechu elektrárny vrtulník typového označení Mil Mi-6 s typickými pomocnými křídly na trupu. Tyto těžké stroje v Černobylu zasahovaly společně s novějším a těžším typem Mil Mi-26. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama