Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (128)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To snad ani nemůže být díl patřící k tomuto seriálu. Asi půl dílu dva týpci hledají, kde by zastřelili nějakého psa, a do toho deklamují věty, které brutálně šustí papírem. Čtvrt dílu se řeší, koho nebo co poslat na střechu uklízet. A závěr obstarává jakési filosofování tří chytrolínů s výrazem moderátorky zpráv při čtení dojemné zprávy o ztraceném šťěňátku... Aby se ta nuda něčím zakryla, snaží se tvůrci působit na city tím nejprůhlednějším způsobem, jenže ono to nefunguje. A megaprodukce to nezachrání. Vzpomněl jsem si na seriál Plechová kavelie, kde tvůrci neměli do jednoho dílu co nabídnout, a tak tam celý díl řešili nespokojenost kombajnérů se svačinou v podobě pribináčků. Toto je takový jeho ekvivalent v rámci Černobylu :-) ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj aj aj, čekal jsem propad, takže nejsem překvapen, ale ne až takový. Už je to jen huhlání do vyčpělé situace. Iritoval mne ten dement, tuším Pavel, a střílení zvířat. Nic objevného už tu nebylo, a pátrání mne už v podstatě nezajímalo. Myslím, že kdyby tento seriál skončil třetím dílem, měl by i ode mne slušné hodnocení. Na pátý díl půjdu víceméně s nechutí, ale chci to vidět celé. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdařilá rekonstrukce období po nehodě pokračuje ve stejné naturalistické úrovni, jako jsme viděli do teď. Příběh hlavních aktérů se zajímavě komplikuje, uvidíme, jak dopadne ve Vídni. Bráno ad absurdum, jsem právě ve Vídni a jelikož poslední díl tu také uvidím, tak v tomto směru bude mít zajímavý rozměr. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu si zde zpětně zavzpomínám na epizodu, která mě zas znechutila poněkud jiným způsobem než ty ostatní. Jen proto, aby si jeden rádoby stabilní stát udržel své renomé, nehleděl na životy svých občanů a málem všechny nepřipravil jen o střechy nad hlavou, pod nimiž někteří žili desítky let, ale i o samotný život. Vůdcům tehdejšího SSSR by bylo jedno, kdyby najednou neměli komu vládnout, důležité je, že by měli ten pocit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivé v tom smyslu, že se tvůrci nezaměřili jen na výbuch jako takový a instantní dobrodružství v tom co přišlo těsně poté, ale mapují širší souvislosti, i delší časový úsek mnoho měsíců od katastrofy a kupící se další a další problémy a záležitosti, které je potřeba řešit. Už to nemá tak nekompromisní drajv a brutální autenticitu, ale pořád setsakramentsky dobře udělaný koncept se spoustou "nebezpečných" scén. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • „Joker“, STR-1 a další stroje se nyní nacházejí na vrakovišti radioaktivních vozidel Burikivka. (Maulincio)
  • V čase cca 8:50 vyjmenovává Legasov (Jared Harris) části střechy s rozmetaným grafitem. Jsou pojmenované Káťa, Nina a Máša. V čase 20:06 tyto části zmiňuje generál, avšak místo Káťa říká Táňa. (budivoj)

Reklama

Reklama