Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (128)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se stalo, byla katastrofa, kterou nikdo nesnižuje. Tenhle díl ukazuje následky širšího měřítka katastrofy. I tohle je strašná špína. Proto jsem doufala, že mi scénář neukáže porod jedné z hlavních postav (mám špatnou paměť na jména, sorry). Nejdůležitějších 90 vteřin vašeho života? Kolikrát neopakovaně....a zbytku hezký živit. Jo, jasan. V podstatě celý díl jsem seděla, nehla se a měla ruku předloženou na puse. Jako kdyby to mohlo něco snížit. Bohužel nemohlo. ()

baddass01 

všechny recenze uživatele

Všichni jsou tady rozsekaní a plní emocí :DD, až je to legrační, ale zase taková hitparáda to fakt není. No ano, pro pejskaře tento díl těžkotonážní horor, ale jinak celkem velká nuda. Jediný díl, který fakt bavil, byl ten první. Jinak se to vleče jak fotřík s nákupním košíkem za starou v obchoďáku. ()

Reklama

korect 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět něco trochu jiného, v epizodní roli horníky vystřídali antoušci. Málokterý válečný film by dokázal tak dobře vykreslit atmosféru polovojenského prostředí, ač zde se bojuje proti zvířatům a neviditelné radiaci. Bačo by si zasloužil prequel z Afgánistánu. A devadesátisekundová scéna na střeše v závěru epizody... Seriál překonává sám sebe o parník ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo četl knihu Modlitba za Černobyl, nepřekvapil jej příběh těhotné manželky hasiče, krutá smrt jejího statečného muže ani vybíjení domácích zvířat... Tvůrci se některými příběhy evidentně inspirovali. Málokdo asi tušil co vše bylo nutno s kontaminovaným prostředím kolem elektrárny udělat... Kácely se lesy, bourala stavení, skrývala se radioaktivní půda... To vše v nedostatečných ochranných prostředcích většinou dělali vojáci, často vojáci základní vojenské služby. Místo Afgánu radioaktivní Ukrajina... Vybírat si nemohli, nemohli říci, že tam nechtějí... Někdo dokonce ani netušil... tento díl leckoho zasáhl jak jsem se tak bavil s ostatními co jej viděli. Je to celkem zvláštní, že z filmů a i zpráv jsme již otrnuli záběrům na zraněné a mrtvé lidi... Střílí - li ale někdo psi a kočky, vnímal tento díl jako obzvláště brutální... Já osobně jsem na postavě mladého vojáka, který nejprve nechce, ale musí až nakonec zcela otupí jasně ukazuje ten obrovský dopad celé tragédie na široké spektrum lidí, kteří s katastrofou vlastně ani neměli nic společného... * * * * * ()

kumite 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zdejších chytrolínků (uživatel Heisenberg) by měl při sledování té své "globální onanie" dávat větší pozor a nevymýšlet si ideologické báchorky. Řečeno to bylo takto : ... "Lunochody STR-1. Jsou lehké a když je obalíme olovem, odolají radiaci. Lidi jsme na Měsíc neposlali, ale alespoň nemusíme lidi posílat na střechu. To je nejdůležitější, soudruhu generále. Za žádných okolností tam nesmějí lidé. Jen roboti .... Asi se dá říct, že ten kus střechy je nejnebezpečnější místo na světě." ... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Robota typu „Joker“ dopravil na střechu elektrárny vrtulník typového označení Mil Mi-6 s typickými pomocnými křídly na trupu. Tyto těžké stroje v Černobylu zasahovaly společně s novějším a těžším typem Mil Mi-26. (Foxhound#1)
  • Při tajné schůzce v Pripjati zmíní Ulana Chomjuk (Emily Watson) 16 aktivních reaktorů RBMK v celém SSSR. Tento údaj je pravdivý: včetně zničeného 4. reaktoru Černobylu bylo dokončeno 17 kusů. Dalších 9 bylo ve výstavbě nebo plánováno. Vybaveny jimi byly elektrárny: Černobyl (4 hotové, 2 rozestavěné), Ignalina (2 hotové, 1 rozestavěný a 1 plánovaný), Kostroma (2 rozestavěné, výstavba byla zrušena a elektrárna překonstruována na tepelnou), Kursk (4 hotové, 2 rozestavěné), Leningrad (4 hotové) a Smolensk (3 hotové, 1 rozestavěný). V době premiéry seriálu bylo v provozu z původních 17 dokončených RBMK ještě 10. Po havárii 4. reaktoru Černobylské jaderné elektrárny V. I. Lenina byla většina staveb reaktorů tohoto typu zastavena – posledním byl 5. reaktor Kurské jaderné elektrárny v roce 2012. Další reaktory tohoto typu se již nestaví a podle plánů by měl být posledním odstaveným 3. reaktor Smolenské jaderné elektrárny (2034). (Foxhound#1)
  • Keď sa vojaci zhromažďujú v Černobyle, aby začali s čistením, všetci dostali vodku zadarmo. Alkohol má schopnosť zachytiť voľné radikály v tele (voľné radikály sú vedľajšími produktmi žiarenia). (chesterko)

Reklama

Reklama