Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nastáva deň súdu, ktorý má jednoduchú úlohu. Nájsť hrdinu černobyľského príbehu a jeho vinníkov. Hlavnými svedkami pred súdom sú Valery Legasov, Boris Shcherbina a Ulan Khomyuk. (Aktuality.sk)

Recenze (140)

Marius 

všechny recenze uživatele

Strašne som tomu chcel dať plný počet, za to ako blbuvzdorne vysvetlil divákovi čo sa vlastne v Černobyle stalo v tú osudovú noc. Ale keď niekto zvrtne príbeh o flagrantnom porušení všetkých bezpečnostných predpisov na hrdinský (a nezmyselný) výstup hlavného hrdinu o tom ako režim klame, pretože tutlá konštrukčnú vadu a odstrelí tým podstatnú príčinu výbuchu niekde úplne inde, to nežerem. Až mám pocit, že to niekto urobil len aby tam mohol dať heroický preslov o kopení lží, ktoré zvyšuje dlhy na pravde. O tej vade všetci jadroví fyzici v Rusku dobre vedeli a práve preto boli procesy a predpisy v elektrárňach nastavené tak aby ju eliminovali, ľudský faktor sa ale eliminovať nedá. Takže seriál vlastne tiež klame, a zvyšuje dlhy na pravde, len predpokladám že až takto meta to premyslené nemali. Škoda, lebo toto bol napriek viacerým fabuláciám s prehľadom najlepší diel. 8/10 ()

Sygi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl jsem potřeboval nechat slehnout. Genialitu Legasovova projevu jsem si uvědomil až zpětně po druhém shlédnutí. Smekám před fenomenálním podáním funkce jaderného reaktoru a kritiky sovětského přístupu. Už od věty "It's cheaper" mě mrazilo a projev o lžích to totálně dorazil. Úžasné zakončení úžasné série. 100 %. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U prvního dílu si člověk možná trochu říkal, že byl hozen přímo do ohně (to je příměr, ne nukleární oheň elektrárny, ačkoliv...), ale tvůrci věděli co dělají, a tak si ty nejlepší záběry nechali až do posledního dílu, aby bezvadně fungovali jako prostřihy při soudním líčení, u kterého, jak už to bylo zvykem, o rozsudku rozhodnuto dávno předem. Závěrečný souhrn pak ukázal naplno celou tragédii okolo elektrárny a obyvatel z jejího okolí... ()

marek.kocian 

všechny recenze uživatele

Co napsat?! No tady nemá cenu nic hodnotit. Tohle musíš vidět. Takhle fascinující seriál jsem v životě neviděl. Atmosféra, hudba, herci a samozřejmě příběh. Já nevím jestli mám plakat nebo jásat? Opravdu bravurně natočená minisérie. Celých těch 5 dílů jsem si připadal jako bych tam byl. Mám husí kůži. Hrozně mě zaráží jak ta událost mohla ovlivnit mnohé životy a podle mě ovlivnila. Určitě nikdo není schopný říct kolik opravdu tato tragédie ,, zabila,, lidí??? Moje mamka vždycky říkala, že se tenkrát v tom 86' opalovala venku u vody a vůbec díky bolševickému systému nikdo nevěděl která bije. Moje mamka už tu 3 rok není a to díky rakovině. Tak kolik opravdu těch životů mohlo s vezme taková tragédie. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zakončení seriálu formou detailního popisu co se vlastně stalo je výborný tah, jelikož zajímavost seriálu postupně od prvního dílu mírně klesá. Přece jen je zde méně "akce". Poslední díl to vynahradí. Opět velká politická část, která s SSSR neodbytně patří. Dobové fotografie, videa. Herci se až neuvěřitelně podobali původním postavám. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Profesor Valerij Legasov (Jared Harris) počas súdneho procesu povie, že černobyľský reaktor 4 sa stal jadrovou bombou. Toto tvrdenie je značne zavádzajúce, keďže nie je možné, aby v jadrovom reaktore nastal jadrový výbuch. (koba)
  • Když je Valerij Legasov (Jared Harris) po své soudní výpovědi odveden do prázdné místnosti, velice opatrně se rozhlédne a podívá se i za otevřené dveře. KGB totiž na toto místo ráda umisťovala popravčí, aby vězně zezadu zastřelili. (vojtaruzek)
  • Jedna ze scén, která se má odehrávat v Moskvě, je natočena v Kyjevě. (jakubweber)

Reklama

Reklama