Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (264)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Mutantí rodinka mi bude hodně chybět, ale chápu, že tvůrci chtěli odbočit o trošku více. Je to určitě kvalitnější než předchozích pět dílů (první WT, už nebude překonán), ale já raději brutální béčka, plné nahoty a Gore. Brutální to naštěstí je i zde, ještě aby ne, kdyby tu nebylo Gore, tak to rovnou spláchnu odpadem (top scény - kláda, trest smrti). Obsazení mi celkem vadilo - dva teplouši, černo bílý pár, klasický pár, soucit k postávám skoro žádný. Druhá polovina alias Divoké kmeny, mě už docela nudila, ta délka je šílená, nebo aspoň mi to tak přišlo. Finále "doma" bylo parádní. Jako fanda Wrong Turn série, je pro mě tento Reboot spíše ale zklamáním. Předešlé díly, mám občas chuť si někdy zopakovat, u tohoto mám teď pocit, že už po druhé vidět nikdy nechci. (694. hodnocení) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Scenárista Alan B. McElroy sa po osemnástich rokoch vrátil ku tomu, čo v roku 2003 stvoril. Je to on kto odštartoval exploitation horrorovú sériu "Pach krvi" (Wrong Turn), ktorá sa dočkala ďalších piatich  pokračovaní. Dá sa povedať, že to s ňou išlo dole kopcom. Kvalita každným dielom klesala. A teraz zrazu prišlo toto. Siedma časť? No čo ja viem? Pán McElroy to pojal úplne inak ako sa to doposiaľ uberalo. Upustil od obvyklého, zaužívaného a už pravdupovediac aj nudného konceptu o zdegenerovaných, vraždiacich bratoch, na čele s hnusáckym psychošom Three Fingerom. Namiesto nich je tu celá sekta pohanských buranov, žijúcich v lesoch poblíž Appalačskej cesty, na ktorej uviazne partička mladých amerických liberálov. Stret ich navzájom odlišných svetov a hodnôt je vskutku dosť brutálny. *** ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Špatně jsem poctivě zatáčel už šestkrát, ale celá série velmi rychle zamířila do naprosté temnoty té nejhlubší filmové propasti. Tedy do prdele. Tenhle nový přírůstek je však úplně jiná liga a vlastně i úplně jiný film a spojení s tím původním mi tak docela uniká, byť vtipný, ale nenápadný odkaz na kanibalské incestní vidláky jsem zaznamenal. Jako marketingový tah to ale svůj účinek asi mít bude, o tom žádná. Jsem toho zářným příkladem, protože to byl právě známý název, co mě k tomu přitáhlo. A jsem za to rád. Kanibaly tu nahrazuje poněkud agresivnější forma amišů a brutalita není řekněme toliko vyjádřená formou točeného obsahu dutiny břišní, sic se několika setkání s anatomií zblízka nevyhneme. Chování k porážce určených, prostředí a takové to, co pohyblivým obrázkům dodává souvislosti, čti příběh, je pak až překvapivě chytlavé a všemi zúčastněnými minimálně s chutí zahrané. Co ale potěšilo nejvíc, je smíření se tvůrců s tím, že nepouští do světa intelektuálně náročnou podívanou s přidanou hodnotou, ale pohodovou hororovou zábavu, kde si ale zase nemusíte pořád klepat na čelo. Inu, prostě dobře vyvážené pokoukání, snad až na ty časové údaje stran změny osobností a růstu plnovousů:-) Ale i díky neuvěřitelnému fuckt kulervoucímu závěru pak střílím jasné čtyři šípy. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Séria Wrong Turn bola od prvej časti podpriemernou vyvražďovačkou a od štvrtej časti dementnosťou na Ntu, ktorá sa už každou ďalšou časťou nemala z toho dna kam pozviechať. Takže je fajn, že tomu tvorcovia nasadili nový smer, aj keď opäť ide len o podobnú podpriemernú vyvražďovačku, ako boli prvé 3 časti. Samotný nápad o spoločenstve lesných ľudí, ktorí si v kľude žijú 160 rokov mimo pozornosť bežných ľudí je na prvý pohľad celkom originálny, no na druhý až tak nie. Má to až príliš veľa logických dier. Len na začiatok, koľko generácií by trvalo, než by sa z pôvodne 12 rodín začali medzi sebou množiť blízki príbuzní? Výsledok toho by bol viac podobný pôvodnému Wrong Turn. Pokiaľ ide o skupinku turistov, veľmi slabučký casting, kde nie je žiadna postava, ktorá by dokázala vzbudiť divákove sympatie a ktorej by mohol fandiť. Navyše je chovanie celej skupinky typicky predvídateľné a dementné, takže sa len celý film tešíte, ako to ktorá z tých postáv schytá. Škoda, že tie lesné pasce nie sú originálnejšie a tak poteší aspoň pár gore efektov. A trošku zvláštne vidieť po dlhom čase Matthew Modina. Riadne nám obelel tento lámač ženských sŕdc v rokoch 80-tych a 90-tych, ale vďaka nemu aspoň jedna sympatická postava v tomto filme. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Začíná to filmařsky stoprocentně korektní partičkou (černoch, běloch, asiat, mexičan, blondýna, bruneta, homosexuál, heterosexuál - to vše najednou) v lesích a končí to zvláštním a nečekaným lesním společenstvím. S původním WT to má společného akorát tak název a místo kanibalů, kteří byli hlavním tahounem staré série, tady máme “jen” obyčejné vidláky. Gore je průměrné, herci nenadchnou, scénář je hloupý (haha, doslova všechny pastičky jsou v lese nastraženy přesně tam, kde postavy jdou...), vizuál lesní vesničky je vyloženě jen na efekt (snad nechcou tvrdit, že tam týpci chodí s lebkou jelena na hlavě celý den) a postavy zde očividně nemají periferní vidění, protože co není na scéně, to samy nevidí. Ale tohle všechno od filmu tak nějak čekáme a jdeme do něj s tím, že to bude podprůměrné slasher béčko. Ve svém žánru je tedy přesně tím (pod)průměrným kouskem, který je holt hloupý, ale alespoň dokáže zabavit při nudném odpoledni. Snaha o sociálně vyčítavý přesah s životem v lese a závěrečný revenge je tady více k smíchu a spíše filmu škodí, ale budiž. Sice nenadchne a fanoušci původního WT budou zklamáni, ale vřele do toho... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)
  • Ke konci filmu, když se Jennifer (Charlotte Vega) s otcem baví o filmovém večeru, tak zmíní, že synové půjčili „nějaký horor s kanibaly“. Jedná se o zjevnou narážku na původní Pach krve (2003) a jeho pokračování. (Guilemot)

Reklama

Reklama