Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je to geniální film.. Místo digitálního bordelu, jsou tu skuteční psi a velmi silný příběh. Zároveň se vracíme do doby, kdy byl Togo ještě štěně a každou chvíli utíkal z kotce ven... Prostě rozený vůdce, i když na to Seppala (Willem Dafoe) dlouho nechtěl přistoupit. Když přidáme krásné záběry přírody, je to ještě lepší film nez Revenand, akorát tím, že to natočil Disney, je to film spíše rodinný, než nějaký tvrdý thriller, ale u mě tím líp...Jediné, co bych vytknul, že se tu řeší jen Togo a málo ti ostatní psi, kteří byli přece taky důležití, ale chápu, je to film - pocta Togovi - takže několik krásných Husky, kteří ho ztvárnili bylo prostě báječných....100% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Togo je divácky vděčnej film, v tom tkví jeho hlavní síla. Tvůrci si to určitě uvědomovali, tak se nebáli některejch naprosto nereálnejch kousků a i děj nechali jednoduchej jak dětský vymalovánky. No a u hodnocení se pak divák dostává zpět k první větě, navíc ovlivněn vánoční náladou, film o hvězdičku nadhodnotí. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Kudla v kapse se mi otevírá vždycky, když se nějakej rutinér ujme látky, která by bez potíží mohla attackovat filmový topky za uplynulej rok. Togo je totiž svým pojetím zcela obyčejná pohádka pro celou rodinu, ve který z příběhu o zuřící epidemii a strhujícím bojem s časem i neúprosnou aljašskou přírodou nevidíme krom hezkýho vizuálního pozlátka skoro nic. Standardní Disney scénář nikdy nevybočí z klišé a neukáže byť trošku utrpení. Celý to podbarvuje rutinní soundtrack od Ishama bez špetky originality, přitom to v poslední scéně rozjede Richter jenom proto, aby tekly slzy. To finále i díky hudbě působí jak z jinýho filmu. Ale nechápejte mě špatně, ono je to koukatelný a v podstatě v rámci možností a rozpočtu i pěkný drama. Dafoe je výbornej a pes není digitální! Jen potenciál prostě nebyl využitej. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na to, že to točilo to strašné kýčařské studio Disney to ještě nedopadlo tak strašně...i tak jde ale o rutinní filmový výrobek plný klišé, bez překvapení a s předem známým dějem...v dobrodružném ranku chybí pořádně drama a irituje ta vypočítavá na city útočící hudba...a nezachrání to ani charismatický Dafoe... ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o tom, jak řešili rozvoz zdravotnického materiálu v době epidemie před cca sto lety v extrémních podmínkách aljašské zimy. Psíci byly ňuňu, Elias zase po letech vytáhl své nejlepší Četově ztrápené úsměvy, hezky nám tam CGI bouřilo, praskaly ledy a tak. Nicméně s ohledem na aktuální události se mi stále vtírala myšlenka, zda by se nedalo popsanými historickými událostmi inspirovat i v této nelehké době boje proti zákeřnému neřádstvu, které nás aktuálně sužuje. Samozřejmě nemyslím to z Číny, ale ze Strakovky. A když už se před časem nabídl přivézt každému lékaři masku sám Mazku (= Maďar zkurvený), napadlo mě poskládat spřežení ve složení Hamáček, Vojtěch, Schillerová a Prymula s Burešem vpředu a zapřáhnout je do žebřiňáku s nákladem alespoň patnácti metráků… no, ideálně třeba kyslíkových bomb, ale mohlo by se to doložit třeba pytli s cementem (důležitá je zkrátka váha), s kterýmžto povozem by následně zmínění národní tahouni objížděli celou zemi. Musheři by se střídali nejvýše po pěti kilometrech, aby nedošlo k nežádoucímu ochabování bič třímajících paží a délka trasy by byla limitována padnutím posledního tažného kusu. Žel mám ale dojem, že se bude spíše opakovat toliko poučný závěr z tohoto snímku, kdy si zásluhy za cizí úsilí nakonec přisvojí jistý podvraťák, který se nechá zapřáhnout těsně před cílem, aby zapózoval před objektivy. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Togo byl pojmenován na počest japonského admirála Toga Heihachiro. (TheSpearCZ)
  • V roce 2011 zvolil Time Magazine Toga „Nejhrdinnějším zvířetem všech dob“. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama