Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney si odo mňa v roku 2019 užili obrovskú dávku kritiky a bohužiaľ aj veľmi zaslúženej. A začínal som mať pocit, že sa úplne stratili a neprinesú ani jeden film, ktorý by ma nejako výrazne oslovil s výnimkou "Avengers: Endgame". Čo sa ostatného týka, tak mali tam veci, ktoré sa mi páčili, no neohromili a potom boli filmy, ktoré vyslovene sklamali. O to väčšie prekvapenie je pre mňa, že "Togo" hodnotím ako skutočne silný Disney film roku 2019, ktorý absolútne ušiel môjmu radaru a mrzí ma to. Pretože skutočne som mal pocit, že tu investovali zo svojej kreativity absolútne maximum. V prvom rade jtu Willem Dafoe. Opäť v zaujímavej role, ktorú som mu uveril všetkými desiatimi. Rozpráva to zaujímavý príbeh, ktorý som chcel vidieť do konca a okrem toho ten pes, ktorý hrá Toga je vynikajúci. Páčia sa mi aj časti v minulosti ako bojuje o svoje miesto, ako kreatívne dokáže utekať, a ako prejavuje svoje líderské schopnosti. Sú to vtipné momentky, ktoré ma skutočne pobavili. No potom keď prejdeme do tých dramatickejších časti, tak tie sú rovnako skvelé a intenzívne. Napriek tomu, že niektoré efekty nie sú úplne najlepšie. No to je skutočne maličkosť oproti kvalitám, ktoré film má. Skvelá atmosféra, výborné herecké výkony a všetko pôsobí maximálne úprimne. Okrem toho nepotrebujeme ani nijakým spôsobom počuť myšlienky Toga, aby sme vedeli čo sa v ňom odohráva a o čo mu ide. Stačia nám jeho reakcie, činy a pohľad do očí. A neviem ako to urobili. Každopádne v mojich očiach ide o skvelý film, ktorý odporúčam všetkým fanúšikom Disney aj psov. Čeknite si to. Hodnotenie: A ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Klasicky psi dobrodruzny pribeh s nadhernymi sceneriami a tradicne slusnym Dafoe-om, ktory uz natocil mnozstvo netradicnych, experimentalnych, ci alternativnych filmov. To mu sluzi ku cti a tymto sa v mnohom odlisuje. Vo vedlajsich rolach sa na kratko ukaze par znamych mien v lubivych kostymoch. Pribeh, hoci podla skutocnej udalosti, je jednoducho priamociary, nijak neprekvapi a je to taky "zvieratkovsky standard". Pocitoval som dlhsiu stopaz a obcas efekty nie su uplne bezchybne, ale i tak to kamera trosku naivnym okom filmara vyvazuje. Priemer, ktory zahraje pri srdiecku. ;) I celu rodinu. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film o nejstatečnějším zvířeti všech dob ( dle časopisu Time ) - pejsek Togo, který vedl psí spřežení na Aljašce roku 1925, aby dovezl včas léky a zachránil jedno městečko před záškrtem, Námět fantastický, hlavní role Willem Dafoe (nar. 1955) dokonalý  a výsledek? Totálně zabitý potenciál, krom blbého způsobu vyprávěných mne zničilo to nadměrný užití digitálních efektů, který z toho udělali div ne animák. Aljaška má přírodu na tyhle mrazivý survivaly na milion způsobů, ale páni filmaři radši seděj u počítače v L.A. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o tom, jak řešili rozvoz zdravotnického materiálu v době epidemie před cca sto lety v extrémních podmínkách aljašské zimy. Psíci byly ňuňu, Elias zase po letech vytáhl své nejlepší Četově ztrápené úsměvy, hezky nám tam CGI bouřilo, praskaly ledy a tak. Nicméně s ohledem na aktuální události se mi stále vtírala myšlenka, zda by se nedalo popsanými historickými událostmi inspirovat i v této nelehké době boje proti zákeřnému neřádstvu, které nás aktuálně sužuje. Samozřejmě nemyslím to z Číny, ale ze Strakovky. A když už se před časem nabídl přivézt každému lékaři masku sám Mazku (= Maďar zkurvený), napadlo mě poskládat spřežení ve složení Hamáček, Vojtěch, Schillerová a Prymula s Burešem vpředu a zapřáhnout je do žebřiňáku s nákladem alespoň patnácti metráků… no, ideálně třeba kyslíkových bomb, ale mohlo by se to doložit třeba pytli s cementem (důležitá je zkrátka váha), s kterýmžto povozem by následně zmínění národní tahouni objížděli celou zemi. Musheři by se střídali nejvýše po pěti kilometrech, aby nedošlo k nežádoucímu ochabování bič třímajících paží a délka trasy by byla limitována padnutím posledního tažného kusu. Žel mám ale dojem, že se bude spíše opakovat toliko poučný závěr z tohoto snímku, kdy si zásluhy za cizí úsilí nakonec přisvojí jistý podvraťák, který se nechá zapřáhnout těsně před cílem, aby zapózoval před objektivy. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, zda byl film, na rozdíl od proběhlé skutečnosti, něčím zajímavým nad ostatní podobné snímky, a nevím. Ale na rozdíl od jiných podobných bavil, obsahoval napětí, dokázal si s divákem vytvořit pouto (jsem pejskař) a měl skvělý námět lidského i psího hrdinství, byť se příběh zdá neuvěřitelný. Ale skutečně se stal. A to je na něm to nejcennější. Takže i když z řady zvířecích dobrodrůž možná filmově nevybočuje, jeho síla, že se nejedná o fikci, ve vás zanechá minimálně tunu obdivu, čeho jsme schopni za pomoci 'nejlepšího přítele' při vzájemné důvěře dosáhnout. GO Togo! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Z dôvodu veľkého počtu psov nešlo zaznamenať jednu anomáliu: skutočnému Togovi chýbala špička pravého ucha, o ktorú prišiel ešte ako šteňa. (classic)
  • Togo byl pojmenován na počest japonského admirála Toga Heihachiro. (TheSpearCZ)
  • V roce 2011 zvolil Time Magazine Toga „Nejhrdinnějším zvířetem všech dob“. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama