Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZATÍM CO ZBYTEK AMERIKY OSLAVOVAL BALTA, MUSHEROVÉ Z CELÉHO SVĚTA SE PRALI, ABY ZÍSKALI JEDNO Z TOGOVÝCH ŠTĚŇAT…“ ///    Příběh psího spřežení a jeho „šéfa“ Toga. Co vod toho čekat? Říkám si, že Willem Dafoe se fakt stal slavným, když si zahrál v Disneyovce… pak jsem připravenej na velký citový vydírání pejskem… Prostě takový dobrodrůžo pro celou famílii o největším zvířecím hrdinovi v dějinách.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Jsem „musher“.  /// Thx za titule „JustMeeKatie“.     /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek, ve kterém jsem se opravdu těšila na Willema Dafoeho, jsem tajně odstrkovala za jiné, protože jsem tušila, že na jeho konci budu vytahovat kapesník, takže k tomu došlo a mně nezbývá, než smeknout, hluboko, až tváří do sněhu. Kdo zažil odchod psa, ví.Skvělý Willem se svým úsměvem, ač sporadickým, a bez rozpaků plný počet hvězd. ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, zda byl film, na rozdíl od proběhlé skutečnosti, něčím zajímavým nad ostatní podobné snímky, a nevím. Ale na rozdíl od jiných podobných bavil, obsahoval napětí, dokázal si s divákem vytvořit pouto (jsem pejskař) a měl skvělý námět lidského i psího hrdinství, byť se příběh zdá neuvěřitelný. Ale skutečně se stal. A to je na něm to nejcennější. Takže i když z řady zvířecích dobrodrůž možná filmově nevybočuje, jeho síla, že se nejedná o fikci, ve vás zanechá minimálně tunu obdivu, čeho jsme schopni za pomoci 'nejlepšího přítele' při vzájemné důvěře dosáhnout. GO Togo! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na to, že to točilo to strašné kýčařské studio Disney to ještě nedopadlo tak strašně...i tak jde ale o rutinní filmový výrobek plný klišé, bez překvapení a s předem známým dějem...v dobrodružném ranku chybí pořádně drama a irituje ta vypočítavá na city útočící hudba...a nezachrání to ani charismatický Dafoe... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Napsal jsem obsah filmu. Teď o pocitech: Chci to ukázat zbytku rodiny. Už jsem v minulosti o štafetě psích zápřahů, které dovezly sérum do městečka na Aljašce slyšel, nicméně vybavoval jsem si jen mlhavě. Film vypadá super a budí ohromný respekt. Některé věci jsou možná zobrazeny nadneseně, nicméně realita byla s největší pravděpodobností ještě o hodně drsnější, přestože ne tak fotogenická. Proto neříkám ani ň a mlčky vyjadřuji úctu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Z dôvodu veľkého počtu psov nešlo zaznamenať jednu anomáliu: skutočnému Togovi chýbala špička pravého ucha, o ktorú prišiel ešte ako šteňa. (classic)
  • Togo byl pojmenován na počest japonského admirála Toga Heihachiro. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama