Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Činorodý šéf údržbářů zemědělských strojů Vavřinec má neustále vše pod kontrolou. Umí zaměstnat všechny kolem sebe, velmi rád se plete i do záležitostí ostatních členů svojí početné rodiny. A především vkládá velké naděje do perspektivní dcery Štěpánky. Touží z ní mít vysokoškolačku. Jenže všechno se zkomplikuje, když se dívka zamiluje do Tomáše ze sousední vesnice. K posledním Vavřincovým výstřelkům patří i příprava svatby, o které netuší, že už není potřeba. (TV Nova)

(více)

Recenze (74)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Taková jednoduchá česká komedie o rodinných vztazích na vesnici a JZD. Je z toho malinko cítit politická agitka tehdejší doby, ale to je u takových filmů téměř běžné, a když to člověk přehlédne, nejednou se dosti zasměje. Zvláště rozmluvy Josefa Bláhy a Vlastimila Brodského jsou dokonalé. Oddychovka. 60% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ničemu neubližující totalitně jezeďácká záležitost postavená na dobročinném herectví pana „Pepíčka“ Bláhy. I přes, na svou dobu celkem slušnému hereckému obsazení, se Tchán spíš než do zlatého fondu tuzemské kinematografie zařazuje do zástupu nepříliš výrazných počinů tohoto časového období, které nad vodou, více než děj, drží výkony nesmrtelných československých herců. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tchán rozhodně nijak nevybočuje z řady tuctových filmů s televizními parametry. To, co ho spolehlivě spasí, je jeho vynikající herecké obsazení v čele s Josefem Bláhem v roli agilní hlavy rodiny, který se rád plete do záležitostí ostatních členů rodinného klanu. Role mu padne jako ulitá a byl takovou přijatelnou alternativou za Menšíka, který podobné typy také s přehledem zvládal, ale zde se pro něj překvapivě žádná role nenašla. Zdeněk Míka je režisérem jako dělaným pro filmy o socialistických rodinách, které v časech normalizace žily kupodivu normálně a dokázaly brát život s humorem a i s jistým nadhledem. Tahle komedie sice nemá šanci být takovým tím televizním evergreenem, ale právě paradoxně čím méně je reprízovaná, o to je to její větší výhoda. Přijatelný film. 60% ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Hrůůůůza. Bláha měl patrně pocit, že emancipace žen nepokračuje tak rychle, jak by si přál. A tak si řekl, že jim půjde naproti, že se začne přibližovat ženským, aby to neměly tak daleko. A tady mu to vyšlo náramně, byla z něj tchýně jak vyšitá. Ovšem body nestrhávám za námět, ale za děj, zpracování, dialogy, zkrátka za všechno. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Vesnickou komedie v čele s bravurním J. Bláhou ,kterou tv nova vytáhla z archivu ted jí celkem často reprízuje. Závání dost podprůměrností ,ale díky J.Bláhovi či V.Brdoskému. se to drží v príjemné rovině. Takhle se žilo na vesnici,kdy to tam ještě žilo ne jako dnes ,kdy je to spíš jen víkendová záležitost pro luftáky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (15)

  • Filmári si miestny komparz z Chlumca vyberali jednoducho. Stačilo ráno dôjsť do krčmy, povedať, že človek bude k dispozícii a večer si došiel pre 150 korún. Vedenie družstva sa ale hnevalo, že ľudia chceli miesto práce na poli radšej hrať v komparze. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se i na nádraží v Temelíně, v Chelčicích (filmový Kácov), Praze na Zemědělské univerzitě v Suchdole, na nádraží v Lomnici nad Lužnicí. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama