Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 2

(série)
USA, (1973–1974), 10 h (Minutáž: 25 min)

VOD (1)

Epizody(24)

Zajímavosti (101)

M*A*S*H - Charlie o páté (1973) (epizoda) (S02E02)

  • Když protiletadlové dělo vystřelí, zasáhne přímo zásobu munice. Jednotka MASH jako nebojová jednotka ale munici vlastnit nesmí. Proto je i sporná zápletka s dělem, které si MASH nechá přivézt. (sator)

M*A*S*H - Radarova zpráva (1973) (epizoda) (S02E03)

  • Klinger (Jamie Farr) po útoku čínského vojáka žádal po armádě k náhradě poškozenou podprsenku, ale bylo evidentní, že žádnou nemá. (sator)

M*A*S*H - Kim (1973) (epizoda) (S02E06)

  • Když Hawkeye (Alan Alda) čte brakovou literaturu zraněnému chlapci a ostatním zraněným, přichází Frank Burns (Larry Linville) s Houlihanovou (Loretta Swit) a protestují proti tomuto čtení, které prý ruší pacienty. Hawkeye se ptá pacientů, jestli má skončit. Všichni křičí: „Ne!“ Přitom na ně švenkne kamera a lze vidět Igora (Jeff Maxwell) s obvazem na hlavě, jak leží na posteli coby pacient. Jenže v jednom z předchozích záběrů Igor, zcela nerušeně, pracoval v jídelně – přinesl čisté hrnky k varnici s čajem. (pjotri)

M*A*S*H - Kim (1973) (epizoda) (S02E06)

  • Henry (McLean Stevenson) zmiňuje, že má dvě děti, ale v epizodě Showtime (1973) se dozvěděl, že se mu narodil syn Andrew, a vykřikl, že bude otcem potřetí, takže Henry má ve skutečnosti tři děti, ne dvě. (sator)

M*A*S*H - Drahý otče... tři (1973) (epizoda) (S02E09)

  • Zazní tvrzení, že Dr. Charles Drew známý svou průkopnickou prací s krevní plazmou, zemřel v nemocnici v Severní Karolíně, která ho odmítla přijmout nebo ošetřit jeho zranění na základě jeho rasy. Toto tvrzení, i když se často opakuje, je nepravdivé. (sator)

M*A*S*H - Drž se, Hawkeye (1973) (epizoda) (S02E11)

  • V epizodě je zmíněna válka ve Vietnamu, která však byla až od roku 1955, kdy se v Koreji už neválčilo. (Zix.)

M*A*S*H - Pouze pro důstojníky (1973) (epizoda) (S02E15)

  • Nápis nade dveřmi důstojnického klubu hlásá: „Officers' Only.“ Je zde použit nesprávně přivlastňovací apostrof. Správně je: „Officers Only.“ (sator)

Reklama

Reklama