M*A*S*H - Season 8 (1979) (série)
Tvůrci:
Larry GelbartRežie:
Burt MetcalfeKamera:
Dominic PalmieriHrají:
Alan Alda, Mike Farrell, Harry Morgan, Loretta Swit, David Ogden Stiers, Jamie Farr, William Christopher, Kellye Nakahara, G. W. Bailey, John Orchard, Eileen SakiVOD (1)
V baru u Rosie se strhne bitka a Rosie musí být hospitalizována se zlomenými žebry, a tak za ní doktoři zaskakují v baru. Mezitím se otec Mulcahy dozvídá, že jeho povýšení na kapitána je opět odloženo, ale nakonec se vše vyřeší a Mulcahy je povýšen. (TV Nova)
"Nabíd jsem jim olivovou větévku a oni mě s ní zmlátili!" - "Ty uplácíš vojenskou policii? .. Nesmysl, svobodně podnikám, on pije a já mu nalévám..." ()
John Orchard se po dlouhých letech vrací v malém cameu. Stejně jako Sirri Murad po dlouhých letech jako ... opět Turek. Aspoň se mezitím naučil anglicky. ()
Tahle poslední verze Rosie je teda pěkně na ranu - stejně jako mešní flanďák, kterého bohužel neposlali domů s Radarem. ()
Že zrovna vy vládnete světu? 🤣 ()
Řecko-turecký souboj už to myslím byl a snaha o povýšení taky. Teď už ale vyšla. ()
- Otec Mulcahy (William Christopher) cituje: „Blaze tichým, neboť oni dostanou zemi za dědictví.“ Jedná se o část z Bible, konkrétně z knihy Matouš 5:5. Anglická verze zní: „Blessed are the meek: for they shall inherit the earth.“ (sator)
- Původní název epizody Captains Outrageous odkazuje na román Rudyarda Kiplinga „Captains Courageous“ (u nás vyšel pod názvem "Stateční kapitáni"). (sator)
- Otec Mulcahy (William Christopher) byl povýšen na kapitána (captain), správně tedy měl mít předtím hodnost nadporučíka (first lieutenant). (sator)