Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (287)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tim Allen je tady fenomenální. Je zábavnej v každym dílu a jeho scény s Alem 'flanelem' Borlendem nemají obdoby. Utahování si buď právě z jeho flanelových košilí nebo jeho tlusté mámy je už téměr kultovní. Celé to ale stojí na Timovi. Pokud není před kamerou, je to jen další z mnoha nezábavných sitcomů. Jeho snaha všechno vylepšovat a jeho hloupost jsou k popukání. Trošku mi to kazí morální poučení na konci skoro každého dílu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad dokonalého rodinného sitcomu v ktorom sledujeme príhody rodičov pri výchove ich nezbedných detíi. Nie je tu jediná postava, ktorá by ma nebavila. Ťahúňom je Tim Allen ako hlava rodiny a absolútne neschopný kutil napriek tomu, že má show o kutilstve. V show mu je perfektným nahrávačom bradatý Al s jeho suchou hláškou: Myslím, že ne Time. S problémami v manželstve Timovi zakaždým poradí sused Wilson, ktorého tvár nikdy neuvidíme a vynaliezavé spôsoby ako ju pred kamerou schovať sa stali vtipným trademarkom seriálu. Timova žena Jill je taký ten ideálny typ manželky. A ich traja synovia vystrájajú množstvo vtipných huncútstiev. Najviac ma bavil ten prostredný Randy. Škoda, že v poslednej sérii už neúčinkoval. Vďaka tomu bola táto séria slabšia. To je jediný kaz na tomto inak dokonalom seriály. Neskutočne sa vydaril aj CZ dabing zo zlatej éry dabingu. Bohužiaľ ale len prvých štyroch sérií v ktorých Tima daboval Postránecký. Dabing zvyšných sérií, ktoré dodabovali až po dlhých rokoch s Mahdalom sa nedali počúvať. Našťastie solídnou útechou je SK dabing Jojky, ktorý je kvalitou niekde medzi. Dobre obsadili Tima alebo Ala a najstaršieho syna, ale dabéri mladších detí a hlavne Jill mi až tak nesadli. 10/10. ()

Reklama

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 52. ročník (za rok) 1994 - *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Tim Allen + nominace (8) - 50. ročník 1992 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Tim Allen, 51. ročník 1993 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Patricia Richardson, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Tim Allen, 52. ročník 1994 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Patricia Richardson, 53. ročník 1995, 54. ročník 1996 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Tim Allen ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predstaviteľ titulnej úlohy Tim Allen je celkom v pohode chlapík. Taký nenápadný sympaťák. Pozrel som si už aj zopár nenáročných, celovečerných filmov, v ktorých stvárnil hlavnú postavu. Taktiež boli fajn. Škoda, že sa v tomto televíznom sitkome obklopil tak protivnou partiou hercou. Mladíci, čo stvárnili jeho troch synov, Brada, Randyho a Marka, sú úplne herecké drevá a Patricia Richardson ako jeho dominantne tolerantná maželka Jill tiež nie je žiadna sláva. Na slabé tri hviezdičky to ťahá trocha záhadný, večne za plotom schovaný, sused Wilson a Timov nesmelý kolega Al Borland. *** ()

Drom 

všechny recenze uživatele

V prvních sériích výborná komedie se zbrklým kutilem, který je posedlý výkonem všeho, co má motor. A co motor nemá, brzo bude mít. Zdatně mu v dobrých scénkách sekunduje unikátně trpělivá a zábavná manželka a tři synkové, moudrý a sečtělý soused za plotem a šikovný televizní asistent, slušňák Al. Od čtvrté série však začíná kvalita klesat a krom Tima Allana, který je obstojný komik hrající konzistentní postavu, je vidět nejdříve odklon ostatních od původního záměru a nakonec nabírání dalšího křoví, aby se autorům, již asi bez nápadů, zvětšil manévrovací prostor. Z úžasné Jill, která ví, co chce a život ji baví, se tak stává kravka posedlá psychologií, lezoucí každému do života bez jasné představy o životě vlastním. Wilson přechází od zamyšleníhodných mouder k pozérskému plácání, Al od flanelového gentlemana k vousatému troubovi a celý seriál začíná moralizovat, ač masáž jako Step by step to není. Ve třetí fázi, tedy v sedmé a osmé sérii, se již jen rozvíjí dříve nalezené patogeny a nelze si nevšimnout, že zmizelo i heslo vyšší výkon. Seriál pak následně, v poslední sezóně již také bez Randyho, naštěstí končí, protože jinak bych musel o tvůrcích psát jako o flanelových podvodnících. ()

Galerie (263)

Zajímavosti (32)

  • Manželka Richarda Carna, Tudi Roche se pětkrát objevila jako Jillina sestra Carrie. (Kulmon)
  • Stephen Tobolowsky byl původní volbou do role Ala Borlanda. Nemohl se však účastnit natáčení kvůli závazkům k probíhajícímu natáčení filmu. Po natočení čtyř epizod tak byl obsazen do role Richard Karn. (HellFire)
  • Některé z univerzit a vysokých škol v Michiganu poslali Timu Allenovi svetry a trička s logem školy, aby je mohl nosit během natáčení, což Tim udělal. (HellFire)

Reklama

Reklama