Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (103)

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Scénář, i když ne zrovna originalní, by nebyl zas tak zlej, stejně jako zhruba první půlka filmu, pak to ale začne bejt divný, přestane to bavit, a nakonec se to zesere úplně. Film je plnej herců a bohužel ještě plnější těch, co nikdy před kamerou nestáli nebo nedej bože promluvili, což nechává nemilou stopu na celým filmu, stejně jako všudepřítomnej PP. Jako by nestačily 4 bloky reklam, co tam nasere televize. 40%. ()

Nečák 

všechny recenze uživatele

Sorry, hodím do toho místním pozérům trochu vidle. Díky místním pseudorecenzím jsem nečekal moc a dostal hodně. Ostatně jako dost často. Na druhou stranu chápu, že honit si sám ve čtyřiceti péro pořád ve svým dětským pokojíčku je nuda, takže čumění na filmy a psaní o nich moudra je solidní zpestření. ()

Reklama

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Magnuskovi se za poslední půlrok podařilo díky geniální kreaci v Shokym & Morthym získat nějaký umělecký kredit, hodně zhubl, v rozhovorech pobaveně vzpomíná na své naivní filmařské začátky, kdy nevěděl ani kam postavit kameru, až jsem v krátkodobém pomatení smyslů čekal, že se fakt trochu vzpamatoval a jeho nový film nebude úplná sračka. LOL. Kameru už sice postavit na místo umí (dokonce se naučil přeostřovat mezi lidmi v popředí a pozadí), takže ten film už nevypadá jako úplné bláto, jen jako podprůměrný seriál na Barrandově, scénář je ale zase z úplně jiného vesmíru. Očividně ho napsal člověk, který viděl pár filmů a zná modelové situace, ale jakmile je má vyplnit nějakými lidskými interakcemi, tak je to jakoby právě poprvé v životě vylezl z atomové krytu. Což je největší plus tohohle veledíla a zařazuje se tím mezi ty dobře špatné filmy, kde jsou filmaři prostě úplně mimo a naivní, než že by jim to bylo jedno - takže do kolonky s The Room, hned vedle podobně mimózních českých majstrštyků jako Muzzikanti a Miluji tě modře. Toto je svět, kde se dvacet minut dělá nábor gerontů jako v Armageddonu na výlet v okruhu asi 40 km, jehož vrcholy jsou 1x vyhlídkový let vrtulníkem nad polem, 1x projížďka tankem, 1x projížďka formulí, návštěva ZOO a noc na zámku. Mají na to ale ještě dost sil? A kdo tohle safraporte všechno zaplatí???? Bohužel je to přes všechny bizarní výjevy celé takové low energy, zdechlé, Magnusek má ty staré herce tak strašně v úctě, že je v podstatě vůbec nerežíruje, jen je nechá repliky odříkat na první jetí bez sebemenší energie - částečně aby je neurazil, částečně aby mu na place neumřeli. Nakonec je tak na SNPS nejzajímavější Magnuskův pokus o očištění svého jména. Po Bastardech byl za nácka, v roce 2022 se přidává k progresivistům. Ano, je to tak: Magnusek has gone woke a Přeučilova postava je gay žijící v láskyplném vztahu s Ivanem Vyskočilem. Přeju jim to. 2/10 ()

Khotzilla 

všechny recenze uživatele

Nicholson a Freeman a Než si pro nás přijde v poněkud upatlaném remaku. Idea pěkná, provedení hodně smutné. Jedinej, kdo tu aspoň trošku nerezignuje na herectví, je Rudolf Hrušínský... Důchodcovská road movie, kde se nás tvůrci snaží přesvědčit, že je někdo tak senilní, že nepozná, ani když se ocitne v bordelu... A že dnes se někdo může stát hvězdou prostřednictvím videoblogu. A padesát let ukřivděný Krampol jako zápletka je fakt trochu málo. Půl hvězdičky za nápad angažovat Emersona. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tento film je už skoro stejně slabý, jak moje angličtina... Staří není pro sraby....Sledování tohoto filmu není pro sraby...A filmování zase není pro Magnuska. Už si to musíme definitivně říct.  A to jsem jeho předchozí film Kluci z hor považoval za koukatelný a svým sebeparodickým výkonem v Shokym a Martym mě dokonce velmi oslovil a nedám na to dopustit. Po těchto dvou projektech, kde si celkem slušně spravil reputaci se ovšem vrátil s dalším blafem. Mám jednoho oblíbeného  hosta z bývalého pořadu Jana Krause - Uvolněte se prosím. Jakéhosi Tomáše Horýcha, který se v roce 2009 zapsal do dějin, že poslal rekordní množství Smsek. To  mě zaujalo, co to je za nápad exota.:D Ale exota jako Magnusek ocenit tentokrát opravdu nedokážu.  Jasně, ten člověk má pořád až ulítlý zápal, zaslouží si pochvalu za vybudování hereckého muzea v Ratibořicích a věřím, že dokáže vytvořit na place takovou atmosféru, že může být pro tuhle  stárnoucí  hereckou gardu takový miláček, že mu do toho rádi vlezou.  A na základě prvních dvaceti minut se mohlo zdát, že tímto filmem by se mohl stát miláčkem i pro celou  starší diváckou stupinu, pro kterou to mohl být příjemný film. Úvod mi vážně ještě nevadil, byl jsem zvědavý, co z toho vyleze, ale pak nastal zmar, rozpaky, trapnost, uslintanost, nevtipnost a neatmosféra, že to moc lidem radost snad ani udělat nemohlo a stejně jako uživateli avatarak393 mi skutečně dochází slova, kterými bych to popsal. Stejně jako popsal  zabití celého námětu. Bohužel vznikl prázdný a depresivní  výsledek,  kde ani z těch splněných přání nebylo mnoho ukázáno a jediným emocionálním momentem tak zůstala smrt Krampolovy ženy.   Sice jsem dlouhou dobu uvažoval, že alespoň ze soucitu, nadějný úvod, některé snaživé herecké výkony i překvapivou vitálnost zúčastněných  a až dokonalý bizár v podobě homosexuálního páru Vystrčil-Přeučil dám druhou hvězdu. Ale  scény v nevěstinci a flashbackové pasíže byly tak speciálně špatnou kategorií, že jsem nakonec hodnocení musel ještě více snížit.  Je utrpení vidět Dejdara, který tak exceloval jako Ozáák v takovém vydaní, jak se tady  opět totálně ztrapňuje.  Je utrpení se na něco dívat od začátku do konce.  Neberte to prosím jako prvoplánový  hate, jenom proto, že to natočil Magnusek. Nepíšu to rád. Ale tohle bylo prostě silně nepovedené,  Pěkný  konstruktivní komentář: topi80. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Jindřichově Hradci, na zámku Doudleby nad Orlicí, v Liberci, Ratibořicích, Náchodě a Karlových Varech. (Zix.)
  • Všechna plněná přání během filmu, vyjma „hulení trávy“ a „spaní pod širákem“, byla skutečná. (ugugege)

Reklama

Reklama