Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (103)

Cucina_Rc 

všechny recenze uživatele

Oceňuji splnění přání vystupujících důchodců, které si dopřáli zmínění herci, zejména pak závod s nezapomenutelným pilotem formule F1 Emersonem Fittipaldim. Otázkou je, kdo splněné sny opravdu financoval. Sledující na sociálních sítích nebo sponzoři? Každopádně jsem nesmírně ráda, že dnes ještě někdo točí s opravdovými herci, Tomáš Magnusek má jako jediný režisér u nás neotřelá témata a hlavně ještě výborné herecké obsazení. Víc takových filmů. ()

5tipes odpad!

všechny recenze uživatele

Stáří není pro sraby, ale tenhle film ano. Fakt se na to nedívejte. Chudák Luděk Sobota i Přeučil, ty se alespoň snažili ze svých postav něco vykřesat, ale ostatní jakoby věděli, že to nemá smysl. Chválím alespoň přítomnost pana Freje. Scénář, hudba, režie, střih i kamera na opravdu velmi slabé, až školácké úrovni. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Parta důchodců jede na výlet a vzpomínají. Jako já prostě obdivuju Magnuska jak si jede to svoje a točí filmy o sto šest, což se většině absolventů FAMU může jen snít, jenže jestli stáří není pro sraby, tak tenhle film není pro mne. Nezáživné, ukrutně utahané, bez vtipu s kupou rádoby melancholie a s autobusem s urnama i trapné. Jedna hvězda za obsazení zasloužilých umělců a za legendárního mistra světa F1 Fittipaldiho ve Ferrari minutu před koncem. ()

Michalsafr 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že tu všechno postupně vyhejtíme, na druhou stranu, tohle je taková pocta starým bardům, kteří nám postupně odcházejí, nahrazovaní hereckými dřevy. A upřímně – uteklo to docela příjemně a i když scénář je blbý jak troky, vlastně to bylo docela fajn. Hrozně dlouho jsem neviděl pana Přeučila v něčem hrát, tak děkuji, že jsem ho mohl vidět v celovečeráku po letech. P.S: O Burešovou se neperte kluci. ()

Diego75 

všechny recenze uživatele

Chudák Fittipaldi nemá ponětí k jak špatnému filmu se upsal...Tomáš Magnusek zase nemá ponětí jak se píše dobrá komedie. Sobota, Krampol, Hrušínský a Přeučil sice předvádějí i v pokročilém věku dobré výkony, ale bohužel tady chybí scény, při kterých se divák směje. To už je samo o sobě u komedie problém. Nicméně další špatný český film už nikoho nepřekvapuje a mě taky ne. Alespoň to vypadalo, že při natáčení mohla být legrace a jednu hvězdičku si to přece jen zaslouží. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Malou roli ve filmu má dvojnásobný mistr světa Formule 1 Emerson Fittipaldi. Svou roli hrál pouhý den. (Zix.)
  • Všechna plněná přání během filmu, vyjma „hulení trávy“ a „spaní pod širákem“, byla skutečná. (ugugege)

Reklama

Reklama