Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka FBI je zatažena do vyšetřování kolegy ohledně nadpřirozena. (Disney+)

Recenze (85)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď sa to u nás objavilo, tak som si myslel, že lepší seriál ani neexistuje. Mulder a Scullyová boli dvojka, ako sa patrí. Do konca piatej série to bola paráda, vrátane filmu. Šiesta a siedma séria už šla dole vodou. Výborné oživenie v ôsmej a deviatej sérii. Robert Patrick bol oproti Mulderovi ťažký drsňák. A ostatné postavy ako Muž s cigaretou, Skinner, Krycek, Deepthroat boli vždy vítanou vzpruhou. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Agentka FBI Dana Scullyová (Gillian Anderson) dostává od svých nadřízených nevšední úkol - má dohlédnout na agenta Fox Muldera (David Duchovny), který se až příliš detailně zabývá odloženými případy. Společně se vydávají do Oregonu, kde je několik nevyřešených úmrtí mladých lidí. Po příjezdu na místo zjišťují, že místní policie něco skrývá, a že všechny oběti něco spojuje. Kdo však bude další obětí a dokáží tomu Mulder se Scullyovou zabránit? ... Jako úvodní film k seriálu naprosto skvělé, jako samostatný film o ničem. Jde o tom, že pokud jste měli nějaké otázky na začátku, tak na konci tohoto filmu nejenže nebudete mít žádné odpovědi, ale otázek budete mít stokrát víc (předpokládám, že už tento první "film" byl točen se záměrem pokračování a nejen zkoušky, jak se k tomu postaví veřejnost). Nicméně i přes lacinost výpravy tohoto pilotu se podařilo nastolit atmosféru, která pak diváka provází celým seriálem... A fakt se těším na těch dalších 200 dílů, byť mi to nějaký ten pátek zabere :) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvost...který se nezapomíná už jenom proto, že je tuzemské televize dávali několikrát po sobě a pak to náhle utnuli...Ač je to pilot tak rozhodně nepostrádá nesmyslnost a nudnost scénáře, ale přináší dvě sympatické hlavní postavy Muldera a Sculyovou, leč oba dva uvažují naprosto jinak...dodávají filmu názor jak ze strany vědecko-technické tak ze strany nevysvětlitelné a to je přesně to co dělá tento seriál tak zábavný....respektive v tomto případě pilot. ()

Tuty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl určitě nepatří mezi nejlepší epizody seriálu, ale na druhou stranu představuje triviálním způsobem rozpor mezi dvěma hlavníma postava (realistka Scully X nevědec - psycholog Mulder), který je jedním s ústředních motivů celých Akt X. 75%. Nejlepší epizody první série: Škvíra, Led, Opačné pohlaví, Eva, Soumrak padá, Tvary, Tooms, Znovuzrozený). V podstatě všechny kromě Ducha ze stroje, Vesmíru, Padlý anděl je mytologickým dilem - ale nuda... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pochopitelné, že úvod kultového seriálu ani zďaleka nemôže patriť k jeho vrcholným dielom. Ešte to skrátka nie je ono a predsadzovať názor, že aj s odstupom toľkých rokov ide o nezabudnuteľný zážitok je asi tak krátkozraké, ako ako tvrdiť, že prvé dve série su tým najlepším, čo Akty X ponúkajú. Trochu menej nostalgie, prosím, skutočnú kvalitu priniesli Akty X až neskôr. To netvrdím ako fanúšik, čo ma napozerané všetky diely od A po Z ale ako osoba nezaťažená nostalgiou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Ke konci epizody si můžeme všimnout, že hodiny u Scullyové (Gillian Anderson) přeskočí z 11:21 na 11:22. Prvotní čas odkazuje na datum narození Dori Pierson (21. 11. 1948), manželky Chrise Cartera. (Kubaaa97)
  • Zasazení děje epizody do města Bellefleur je odkazem na rodné město Chrise Cartera Bellflower v Kalifornii. (Kubaaa97)
  • Pitva podivné mrtvoly Raye Soamese nalezené v rakvi začíná v 10:56. Jedná se o odkaz na narozeniny Chrise Cartera, který se narodil 13. 10. 1956. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama