Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Několik staletí starý upír, který byl proklet tím, že se mu vrátilo svědomí, začíná novou kapitolu svého života po smrti. Angel (David Boreanaz) opustil malé prosluněné kalifornské městečko Sunnydale a s ním i přemožitelku upírů Buffy, jedinou ženu, již kdy miloval. Sužován smutkem i výčitkami se usadil v Los Angeles. Prosluněná metropole všeobecně přezdívaná jako Město andělů je prošpikovaná pochybnými uličkami, kde se neproniknutelně temné stíny drží i za jasného poledne. A v jejich skrytu číhá nebezpečí. Je to tedy ideální místo pro padlého upíra, který se snaží zachránit aspoň některou z mnoha ztracených duší. Zatímco vrací naději nebožákům lapeným v nekonečném boji s jejich démony, možná se mu podaří získat zpět i tu vlastní… (TV Prima)

(více)

Recenze (163)

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to povinnost pre každeho fanušika Buffy, už len preto, že dej spolu často uzko suvisi, niekedy sa stanu v Angelovi veci ktore sa potom doriešia v Buffy a naopak..... ale je to len doplnok k Buffy, nie kult:) A zároven je možno pre trochu vyspelejsich divakov, možno pre tých ktorí s Buffy starli.... ťažko posudit, proste Angel je o niečo važnejší:D o tu jednu hviezdicku som ho pripravila práve len preto, že už to není kult:D ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Spin off Buffy je o něco slabší než jeho předchůdce. Chybí mu o trochu zábavnější postavy. Znát je to především v páté sérii, kdy přibyde jedna postava z Buffy a hned je veselo (jinak by pátá série asi za moc nestála....i když má pár výborných dílů). Na druhou stranu, když porovnám Angela s dnešní upíro-seriálovou produkcí, které schází humor jako sůl (zdravím True Blood, kde se všichni tváří jako když sedí na záchodě), pak Angel je minimálně o stupínek zábavnější. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy by som si nepomyslel, že niečo také môžem povedať, ale ANGEL je možno ešte lepší ako BUFFY, aspoň v niektorých ohľadoch. Je temnejší a dospelejší, čomu sa ani nemožno veľmi čudovať, lebo kým slečna Summersová má 17 rokov, jej nemŕtvy priateľ / frajer / kolega asi 271 a jeho predlhý (ne)život nie je žiadna prechádzka ružovou záhradou, či už s dušou alebo bez nej. ____ Ani Buffy nemala na ružiach ustlané, ale predsa tam bola prítomná tá žiarivá iskra mladosti, radosti a života... Angelov svet je ale temnejší než noc, v tých najlepších chvíľach tichý, tmavý a melancholický, v tých najhorších skutočné peklo na zemi plné krvi, bolesti a smútku bez vyhliadky na smrť, a s iba chabou nádejou na vykúpenie. ____ Spolu s BUFFY pritom tvoria prepracovanú dvojicu, s presne nadväzujúcimi súvislosťami, dokonca na striedavé sledovanie - pre to isté publikum, pretože kto nesledoval prvý seriál, neužije si (a z valnej časti ani nepochopí) ani jeho následovníka (čo už tak neplatí naopak), a vlastne by to ani nemalo veľký zmysel. ___ V 1. SÉRIÍ sa osudy starých, hosťujúcich postáv - hlavne vzťah s oboma premožiteľkami, v 3 častiach zavŕšia - a súčasne úžasne chytro zostanú otvorené - veľmi emotívnym spôsobom, dá sa povedať, že BUFFY je bez nich neúplná. Situácie nových hrdinov sa zaujímavo a nanajvýš nečakane rozvinú a inferiórne postavy zo Sunnydale sa dostanú do popredia (i keď zrejme nie tak, ako by si priali) a dočkajú sa svojej dávky utrpenia.___ Nástup seriálu v prvých 3 častiach je doslova impozantný a človek získa pocit, že tam snáď ani nebude slabých dielov. V strede série sa však vyskytnú značné kvalitatívne zaváhania, kedy som si hovoril, že tvorcovia by urobili lepšie, keby sa nesnažili za každú cenu byť duchaplní. Prečo by mala byť každá druhá veta nasilu vtipná, ak celkové vyznenie je ponuré, prečo musia postavy šaškovať ? Hádžu si tým polená pod nohy a seriál sa akoby nevie rozhodnúť, čím chce byť. Sú tu epizódy dobre napísané, ale strašne natočené (HERO) aj také, kde je to presne naopak (SHE). Ale táto nevyrovnaná dýchavičnosť sa rýchlo spraví a ANGEL naberie rovnomerný vytrvalý dych a rytmus. Nasledujú výborné variácie tradičných motívov (RING, I´VE GOT YOU UNDER MY SKIN), vynikajúce ucelené príbehy (ETERNITY), intenzívny dvojdiel s Faith (ktorý sa dokonca - a to už je naozaj neuveriteľné - vyrovnajú tomu zo 4. série BUFFY) a grandiózne finále s neodolateľne diabolskou kompániou od Wolframa a Harta, ktoré je veľkým prísľubom do budúcnosti. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

David Boreanaz má charisma na rozdávání, Charisma Carpenter ho má dokonce ve svém jménu, ale teprve až další projekt Josse Whedona si mne dokázal plně získat. Angel rozhodně není špatný seriál, právě naopak, ale je potřeba ho sledovat opravdu pravidelně, aby si divák vychutnal propracované vztahy mezi postavami i atmosféru. Jelikož si ale Angel zatím mou pozornost nedokázal udržet na delší dobu, než několik epizod, nemohu hodnotit výše, než 3*. Snad někdy v budoucnu. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Angel Investigations, spoločnosť s vyhladzovaním neobmedzeným. "Nothing in the world is the way it ought to be. It's harsh, and cruel. But that's why there's us - champions. Doesn't matter where we come from, what we've done or suffered, or even if we make a difference. We live as though the world is as it should be, to show it what it can be." (obsahuje spoilery) Šiesta séria Buffy bola depresívna ale tu sa tá depresia a beznádej ťahá od začiatku seriálu. Whedon je Majster Kruťas a hneď ako prežijú postavy pár šťastných chvíľ, zošle na nich nejakú katastrofu. Obľúbené série - druhá vďaka Lorneovi, tretia vďaka Darle, piata vďaka...aj vďaka Spikeovi, aj keď zopár dielov sa to rozbiehalo. Angel ako postava je moja srdcovka, ale to, akým vývojom prešiel Wesley (sorry, Cordy, v štvrtej sérii ti to scenáristi pokazili) je jedna z najlepších vecí v televíznej histórii. Now, excuse me, I'm le brooding. A pravdepodobne si koniec seriálu kompenzujem čítaním komiksov. Nezabudnuteľné scény - tanečné kreácie v She, Doyleov odchod v Hero, rozhodnutie Faith v Sanctuary, Angel spieva karaoke v Judgment, história Darly, skúšky v The Trial, Angelov návrat v Epiphany, tehotná Darla a narodenie Connora v Lullaby, Gangsta's Paradise & hra o Gunnovu dušu v Double or Nothing, prvý rozhovor Angela s Connorom, Cordy leveluje, Faith & Wes cez sklo, Lornov očistný rituál, odkazy pre Jasmine, Lorne v evil limo, domov pre Connora, mexický wrestling na cintoríne v The Cautionary Tale of Numero Cinco, celý farewell s Fred, Baldwinov príchod, Spike & Illyria, Connor & Angel, 50.roky v čb Taliansku, Angelov set up. Obľúbené epizódy - I Will Remember You, Hero, The Ring, Five by Five, Sanctuary, Darla, The Trial, Epiphany, Through The Looking Glass, Lullaby, Double or Nothing, 3.22 Tomorrow, 4.11 Soulless, 4.15 Orpheus, 5.07 - Lineage, 5.11 - Damage, 5.12 - You're Welcome, 5.14 - Smile Time, 5.15 - A Hole in the World, 5.17 - Underneath, 5.18 - Origin, 5.20 - The Girl in Question (jeden z najvtipnejších dielov vôbec), 5.22 - Not Fade Away (silné epické finále)...(1.10.2010-2.10.2011) ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Angel (David Boreanaz) se jako člověk narodil v roce 1727 jako Liam v malém irském městečku Galway. V mládí byl opilecký záletník, který měl špatné vztahy s otcem. Po jedné hádce s ním v roce 1753 v 26 letech potkal prostitutku Darlu, která jej přeměnila v upíra. Když povstal, jeho malá sestra si ho spletla s andělem a pozvala do domu, kde zabil celou svou rodinu. Na to přijal přezdívku Angelus (latinsky "anděl") Následujících 145 let vraždil po celé Evropě a Asii, dokud nezabil v roce 1898 cikánku a její rodina ho nepotrestala návratem duše, aby cítil výčitky za své činy. O více než 100 let později v moderním Los Angeles hledá vykoupení. V seriálu za své skutečné datum narození považuje 1753. Lidské roky a 100 (pekelných) let, které strávil Acathlově diimenzi nepočítá. Na konci seriálu mu je tedy 251 let. (GreatestFan)
  • Seriál pokračuje v komiksech. (Knowho)
  • V 17. epizodě 1. série s názvem "Eternity" je Rebecca (Tamara Gorski) přepadena ve svém domě. Angel (David Boreanaz) proskočí oknem a začne se s útočníkem prát. Ve skutečnosti ale nebyl do domu pozván a tím pádem by nemohl proskočit oknem dovnitř. (Timak)

Reklama

Reklama