Reklama

Reklama

Pán much

  • Velká Británie Lord of the Flies (více)
Trailer

Skupina britských školáků ztroskotá po havárii letadla na opuštěném ostrově. Nikdo z dospělých nepřežil a chlapci si tak vybudují svou vlastní mikrospolečnost. Náčelníkem je zvolen Ralph, který se stará o přístřeší a oheň. Jack, vedoucí školního sboru, bere své chlapce na lov potravy (divokých prasat). Mezi Jackem a Ralphem se vyvine hořká rivalita, neboť oba chtějí stanout v čele. Z "Lovců" se pod Jackovým vedením stanou barbarští divoši, zatímco Ralph se snaží držet svou skupinu na civilizované úrovni. Narůstající nenávist mezi nimi vede ke krvavému a děsivému vyvrcholení. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

majo25 

všechny recenze uživatele

Videl som najprv remake z roku 1990. Napriek tomu je herecké obsadenie v tomto spracovaní o čosi lepšie. Aj keď nesie samotný príbeh zaujímavú myšlienku, na ktorou sa môže človek zamýšľať aj po skončení filmu (resp. knihy), samotný film, resp. jeho spracovanie je jednoduché, ničím mimoriadne....také na jedno odsledovanie. Navyše detskí herci to nehrajú ani v najmenšom uveriteľne. V tomto ohľade je remake lepší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $250,000║ Pre mňa bolo sledovať tento film nepekné utrpenie, úplne mimo mňa, surovosť scén ako v Kanibaloch a hlavne keď ich absolvujú malé deti, tak to je pre mňa fakt hnus a des sledovať. A beztak som sa pri tom nehorázne nudil a tie surové scény mi to sledovanie úplne zabili. /20%/ ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trochu nám chlapci zdivočeli. Kdysi jsem viděl tu novější verzi, a srovnání obou jsem napsal k ní.____Black&white dodává filmu fantazii, kterou budete potřebovat k představě tropického ostrova.___Atmosféra ok, jenom bych se ohradil proti těm vsunutým záběrům, kdy režisér evidentně pracoval s partou kluků a točil jejich reakce na vtipy atd. a tyto záběry pak byly ve filmu použity. Proto se podle mě nejedná o chaotický střih, ale o přidané záběry vytržené z kontextu (něco jako když se natáčelo po českých divadlech NIkdo není dokonalý, Krampol přišel na jeviště, řekl pár starých trapných vtipů, kameramani zběsile natáčeli tu trochu smíchu od diváků, a pak to do pořadu nastříhali jako smích v reakci na povídání neméně trapných hostů). V kontextu mé kolekce GB 60´s rozhodně podprůměr, v kontextu celkové kinematografie vysoký nadprůměr. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

K námětu se nevyjadřuju, to není zásluha tvůrců, tohle filmové zpracování se ale nepovedlo. Narozdíl od nové verze, která si nebere servítky, je tahle příliš uhlazená a naivní a bojí se ukázat cokoliv krutějšího. Výkony mladých herců jsou jako z vánoční besídky a člověk místy neví, má-li to brát jako film na sobotní dopoledne nebo jako vážnou věc na večer, hlavně kvůli závěrečné scéně. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Už i s Goldingovou předlohou jsem měl jisté problémy (těžko si k hrdinům přiřadit obličeje malých kluků) a film to jenom stvrzuje. Je to nefunkční jako adaptace a jako samostatný film to prohrává úplně. Zkratkovitost v jednání a motivech hrdinů tluče pokaždé, když si divák znalý předlohy udělá čárku za vynechaných deset stran. Nevěřil jsem té klukovině ani minutu. Být to rychlokvaška natočená rok po vydání, snad bych i chápal, že na scénáři někdo mohl pracovat skoro deset let, ale je ale neodpustitelné. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (13)

  • Dlouhou dobu před vznikem tohoto filmu přemítal o natočení vlastní adaptace i Luis Buñuel, jenže tomu se nikdy nepodařilo získat práva. Brookův snímek prý nikdy neviděl. (Lavran)
  • Také na základě tohoto filmu vznikl americký pořad Kdo přežije (od r. 2000). (Vxxx)

Reklama

Reklama